English

محمدرضا باهنر در گفتگو با خبرگزاری موج:

گاندو می توانست بدون تخریب دیگران قدرت اطلاعاتی را نمایش دهد

محمدرضا باهنر تاکید کرد: واقعیت این است که می توانستند گاندو را بسازند و قدرت خوب سرویس های اطلاعاتی را هم به مردم نشان بدهند و هم به رخ دشمن بکشند؛ ولی خیلی هم، کسی را تخریب نکنند.

گاندو می توانست بدون تخریب دیگران قدرت اطلاعاتی را نمایش دهد

محمدرضا باهنر، سیاستمدار اصولگرا که در حال حاضر، مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی (علی لاریجانی) دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین ، رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری و عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام است. وی دانش‌آموخته کارشناسی معماری از دانشگاه علم و صنعت و کارشناسی ارشد برنامه‌ریزی اقتصادی از دانشگاه علامه طباطبایی است. باهنر نماینده هفت دوره مجلس شورای اسلامی بوده و در این مدت عضویت در هیات رییسه و نایب رییسی مجلس را هم به عهده داشته است و در یک دوره هم رییس فراکسیون اکثریت مجلس بوده است.

حضور وی در جشن مدیران تولید سینما نشان دهنده ارتباط خوب او با بخشی از بدنه سینما و هنر است. بر همین اساس در گفتگویی چند سوال فرهنگی از این سیاستمدار کهنه کار پرسیدیم که مشروح آن را در سه بخش می خوانید.

بخش اول این گفتگو در مورد سریال گاندو و حواشی آن بود.

*می شود گاندو ساخت و کسی را هم تخریب نکرد

محمدرضا باهنر در مورد پخش سریال گاندو و واکنش های دولت به آن و بویژه قطع بودجه صدا و سیما در سه ماهه دوم سال گفت: این موضوع را از چند زاویه می توان بررسی کرد. در حال حاضر کشورهایی در جهان هستند که در آنها، سینماگران اقدام به نقد حکومت و دولت مستقر می کنند و حتی آثاری را بر علیه آنها می سازند و یا دست به افشاگری می زنند و خیلی اتفاق مهمی هم نمی افتد.

وی افزود: در این ارتباط مثال دیگری می زنم؛ چند سال پیش رییس دولت ژاپن اقدام به ترمیم کابینه اش کرد و به همین منظور، نیمی از کابینه را عزل و جایگزین کرد، این برای آنها طبیعی است اما در کشور ما یک وزیر که می خواهد استیضاح شود، از یک ماه قبل جناح های مختلف وارد صحنه می شوند، رسانه های مختلف و رسانه ملی هم بیش از دیگران ورود می کنند، یکی می گوید این کار خیانت به اسلام است و دیگری می گوید این عین اسلام و خدمت به دین است! یعنی بعضی از مسائل چندان مهم نیست بلکه ما خودمان آنها را بزرگ می کنیم و اصطلاحا از آنها تابو می سازیم.

باهنر ادامه داد: در مورد سریال گاندو هم باید گفت که با توجه به فضای کشور، اگر صدا و سیما یا یک سیستم یا سرویس اطلاعاتی می خواهد قدرت خودش را نشان دهد، ضرورت ندارد دیگران را تخریب کند. یعنی دلیلی ندارد که کاراکترها به نوعی طراحی شوند که به عنوان مثال اگر مخاطب، پلیس بد را در این سریال می بیند به یاد باهنر نوعی بیفتند، بلکه می توانست طراحی آنها مبهم و غیر مصداقی باشد.

مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: همانطور که گفتم در برخی کشورها، حتی علیه دولت حاکمشان، فیلم و سریال های انتقادی هم می سازند اما نه تنها حاکم چندان ناراحت می شود، بلکه حتی برخی اوقات، در پشت پرده می گویند که هرچه علیه ما بیشتر حرف بزنید، رضایت بیشتری داریم. همانطور که روزی کاندیدا شده بودم و دوستی که از نظر سیاسی به من نزدیک نبود اما به من علاقه داشت، با ابراز اینکه دوست دارد که من رای بیاورم، پرسید که اگر علیه تو صحبت کنم و یا به نفعت، کدام بهتر است؟ من هم به او گفتم که بر علیه من صحبت کن؛ چرا که هرچه بیشتر بد بگویی به نفع من است!

محمدرضا باهنر تاکید کرد: واقعیت این است که می توانستند گاندو را بسازند و قدرت خوب سرویس های اطلاعاتی را هم به مردم نشان بدهند و هم به رخ دشمن بکشند؛ ولی خیلی هم، کسی را تخریب نکنند.

محمدرضا باهنر نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی

*باید نقدها را تحمل کنیم

وی ادامه داد: از سویی دیگر ما باید فرهنگمان طوری باشد که نقدها را برتابیم. زمانی در مجلس از مسئولین اداره کننده و نایب رییس بودم. هر از گاهی دولت از نمایندگان گلایه می کرد و می گفت این نمایندگان از وزار خیلی سوال می کنند. من پاسخ می دادم که من باید دو کار را همزمان انجام دهم؛ هم نمایندگان را نصیحت کنیم که بی جهت و به هر بهانه ای از وزرا سوال نکنند؛ و هم به وزرا بگوییم که اینقدر دل نازک نباشید، به هر حال سوالی از شما پرسیده شده و یکی از وظایف تصدی این پست هم، پاسخگویی به سوال نمایندگان است و نمی توان گفت که اتلاف وقت شده.

*باید هر دو طرف را نصیحت کرد

عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه اظهار داشت: در این مورد هم، باید هر دو طرف را نصیحت کرد یعنی می شود گاندو را ساخت، نفوذ قدرتمند سرویس های اطلاعاتی ما را هم نشان داد و بر روی آن مانور داد؛ در عین حال کسی را هم تخریب نکرد. از طرف دیگر هم می شود به تدریج جلو برویم که اگر کسی نقد هم شد خیلی به او بر نخورد.

باهنر اضافه کرد: اما اگر گاندو بخواهد بگوید من ضد جاسوس بودم و فلان مقام هم طرفدار جاسوسان، این حرف خیلی بدی است. ممکن است یک سیاستمدار بگوید که من یک جاسوس را برای منافع ملی با یک منافع بسیار بزرگتر معامله می کنم. این حرف کاملا درست و امر رایجی در تمام کشورها و اعصار بوده و هست. مگر زمان جنگ تحمیلی ما اسرا را با هم تبادل نمی کردیم؟ به هر حال این هم نوعی مچ گیری بوده و ممکن است کسی بگوید طرفدار آزادی یا معامله جاسوس هستید! و یا حتما العیاذ بالله خائن هستید. از این منظر شاید بتوان گفت این سریال اثر خوبی نبود اما آن بخشی که اقتدار ما را نشان می داد خوب و بجا هم بود.

آیا این خبر مفید بود؟
خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه