خبر فوری؛
آنفولانزای فوق حاد پرندگان به خرم آباد رسید/مردم مراقب باشند اما نگران نباشند
دقایقی پیش، پرندگان دریاچه کیو خرم آباد به دلیل ابتلا به آنفولانزای فوق حاد پرندگان زندهگیری و معدوم شدند.
به گزارش خبرگزاری موج از لرستان؛ با تایید خبر ابتلای پرندگان دریاچه کیو خرم آباد به آنفولانزای فوق حاد پرندگان، دقایقی پیش با حضور عوامل شهرداری خرم آباد و ادارات کل دامپزشکی، حفاظت محیط زیست و دانشگاه علوم پزشکی لرستان، تمامی پرندگان رها شده در دریاچه کیو، زندهگیری و به صورت فنی و تخصصی معدوم شدند.
بر اساس این گزارش، دقایقی پیش، بر اساس اعلام نتایج آزمایشگاهی، ابتلای پرندگان رها شده در دریاچه کیو خرم آباد به آنفولانزای فوق حاد پرندگان محرز، و در یک اقدام ضربتی، تمامی پرندگان موجود زندهگیری و معدوم شدند.
سطح دریاچه ضدعفونی میشود
به گفته یکی از کارشناسان، تا دقایقی دیگر، ضدعفونی سطح دریاچه صورت خواهد گرفت و این امر تا سپیدهدم ادامه خواهد داشت.
به گفته کارشناسان مستقر در دریاچه کیو، با اقدامات صورت گرفته فعلی، خطر ابتلای انسان به آنفولانزای فوق حاد پرندگان در خرم آباد کاهش یافته اما لازم است تا مردم مراقب باشند.
مردم نگران نباشند اما مراقب باشند
یکی از مسوولین حاضر در محل دریاچه کیو خرمآباد به خبرنگار موج، گفت: تاکنون هیچ موردی مبنی بر ابتلای انسان به ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان در خرم آباد گزارش نشده اما لازم است تا عموم مردم، اقدامات پیشگیرانه بهداشتی را انجام دهند.
پرندگان مهاجر عامل اصلی شیوع ویروس هستند
کارشناسان حاضر در دریاچه کیو، عامل اصلی انتقال ویروس فوق حاد پرندگان که در برخی از نقاط کشور نیز مشاهده شده است را پرندگان مهاجر اعلام کردند.
آنفولانزای فوق حاد پرندگان چیست ؟
آنفولانزای فوق حاد پرندگان، نوعی بیماری ویروسی است که ویروس عامل آن از خانواده Orthomyxooviridae بوده و دارای سه تیپ A,B,C میباشد.
راههای پیشگیری کدام است ؟
عدم تماس با پرنده بیمار، عدم شنا و بازیهای آبی در تالابها، دریاچهها و محل حضور پرندگان وحشی و مهاجر، نگه داشتن پرندگان و طیور در حصار و دور از محل زندگی انسان، استفاده از ماسک و پوشش دهان و بینی، رعایت بهداشت فردی و شستشوی مداوم دستها، میتواند از جمله عوامل بازدارنده در ابتلای انسان به ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان باشد.
علائم آنفولانزای فوق حاد پرندگان در انسان چگونه است ؟
مردم استان لرستان و خرمآباد در صورت مشاهده علائمی همچون بدن درد شدید، تب شدید و ناگهانی، بی اشتهایی، دردهای عضلانی و استخوانی، مراتب را با پزشک معالج یا کادر پزشکی مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی لرستان در میان بگذارند.
روستائیان و پرسنل مراکز پرورش طیور هوشیار باشند
روستائیان و پرسنل مراکز پرورش طیور استان لرستان در صورت مشاهده علائم مشکوکی همچون گوشهگیری پرندگان، آبریزش چشم و ژولیده شدن پر پرندگان، موضوع را به قید فوریت به مراکز دامپزشکی اطلاع داده و از نزدیک شدن به پرندگان مبتلا اکیداً خودداری کنند.
توصیه خبرگزاری موج به مردم استان لرستان
خبرگزاری موج استان لرستان ضمن هشدار بهداشتی، از عموم مردم لرستان بهویژه مردم خرمآباد میخواهد تا به شایعات توجه نکرده و اخبار موثق را از طریق رسانههای معتبر پیگیری کنند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر