به گزارش خبرگزاری موج قم،
سیامک محبی روز دوشنبه در جلسه شورای اطلاع رسانی قم و کمیته مدیریت جو روانی ستاد مبارزه با کرونای این استان در تالار کرامت استانداری اظهار داشت: در همین راستا جلسه کارگروه نظارت بر اعمال محدودیتها از سوی اداره کل مدیریت بحران قم تشکیل شدهاست.
وی آگاه سازی و حساس سازی مردم از شرایط کرونایی موجود را مورد تاکید قرار داد و گفت: قم از معدود استان هایی بود که بیشترین مدت زمان ماندگاری در منطقه آبی را داشت ولی به تبع سهل انگاری و عادی انگاریهایی که صورت گرفت، اینکه پیک جدیدی را تجربه کنیم دور از ذهن نبود و این خیلی نگران کننده است.
وی همچنین تعداد بستری شدگان کرونایی در مراکز درمانی قم تا ساعت ۱۴ روز گذشته را بیش از ۲۵۰ تَن ذکر کرد و گفت: در یک ماه پیش در خیلی از ایام این عدد ۲ رقمی بود ولی فقط روز گذشته ۹۰ بیمار پذیرش شدند که عدد بسیار قابل توجهی است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه پس از تکمیل شدن ظرفیت بیمارستان امیرالمومنین (ع)، ظرفیت بیمارستان کامکار نیز تکمیل میشود گفت: در خصوص اینکه کدام یک از ۲ بیمارستان شهید بهشتی یا فرقانی به چرخه پذیرش بیماران منتقل بشود تصمیم گیری میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تعداد بیماران بدحال به حدود ۴۰ تَن رسیده که نشان می دهد در هفتههای آینده قطعا باید عزادار خیلی از این افراد باشیم و از طرفی بر اساس راهبردهایی که در طرح شهید سلیمانی انجام شد تعداد آزمایشهای کرونایی طی ماه اخیر از ۲۰۰ مورد به بالای یکهزار و ۲۰۰ مورد رسیده است.
وی ادامه داد: با افزایش آزمایشهای صورت گرفته برخلاف انتظارها شاهد افزایش تعداد بیماران کرونا مثبت هستیم.
وی اضافه کرد: در حالی که در بهمنماه تعداد آزمایشهای مثبت حداکثر ۱۰ درصد بود ولی به تازگی به بیش از ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است که نشان دهنده شدت چرخه ویروس در سطح جامعه است.
این مقام دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه تعداد پذیرش بیماران سرپایی از هفته ای ۷۰۰ بیمار به روزی ۵۰۰ بیمار رسیده است تصریح کرد: برخی از پزشکان توان پاسخگویی به نیاز بیماران را ندارند، همکاری و مشارکت مردم در این بازه زمانی بسیار اهمیت دارد که قم را به شرایط عادی برگردانیم.
معاون دانشگاه علوم پزشکی قم همچنین با توجه به روند شتابان گردش ویروس در سطح استان، تغییر رنگ از نارنجی به قرمز را خارج از تصور ندانست و گفت: امیدواریم با همت مسئولان و همکاری و مشارکت مردم به شرایط کرونایی پایداری برسیم.
وی با بیان اینکه قم در روزهای پایانی سال گذشته ایام شلوغی را پشت سر گذاشت افزود: رفت و آمدها و تحرکات اجتماعی و اقتصادی که در روزهای پایانی سال اجتناب ناپذیر بود اتفاق افتاد و روزهای ابتدایی سال نیز با توجه به اینکه خیلیها نتوانستند سال قبل یکدیگر را ملاقات کنند درهمی ها و محفلهای خانوادگی بسیاری شکل گرفت.
وی افزود: خوشبختانه بازدیدهای میدانی که در ایام نوروز در سطح استان داشتیم نشان می داد مانند سال گذسته مسافر چندانی در شهر نداشتیم و این جای امید دارد چرا که آن تعداد زائر و مسافری که میتوانست با توجه به جایگاه خاص قم به این استان مراجعه کنند را شاهد نبودیم.
محبی در ادامه گفت: ولی سیزدهم فروردین مشکل هایی را ایجاد کرد که عوارض آن را بتدریج مشاهده می کنیم.
وی ادامه داد: در این روز وقتی تیم رهگیری به منازل افراد کرونا مثبت مراجعه می کردند در بیشتر مواقع همراه با خانوادههای خود به بیرون از منزل رفته بودند.
رئیس مرکز بهداشت قم در بخش دیگری از سخنان خود با اینکه روز گذشته پارت چهارم واکسن کرونا را دریافت کردیم گفت: گروههای مختلفی که بر اساس سند ملی واکسیناسیون کرونا ابلاغ شده، واکسینه می شوند ولی هنوز میزان واکسیناسیون به آن اندازه نیست که در سطح جامعه ایجاد ایمنی بکند.
محبی یادآور شد: زمانی می توانیم جامعه را از نظر شیوع بیماری امن قلمداد کنیم که که ۶۰ تا ۷۰ درصد جمعیت واکسن را تزریق کرده باشند که الان بسیار کم است.
وی افزود: تا به حال پرسنل بهداشتی و درمانی که در مواجه با بیماران هستند، برخی از جانبازان بالای ۵۰ درصد و کسانی که در محلهای نگهداری سالمندان هستند واکسینه شدند.
وی ادامه داد: بسیاری از بیماران خاص بر اساس اعلام و معرفی معاونت درمانی علوم پزشکی و همچنین برخی از پاکبانان نیز واکسن را دریافت کردند و باید در خصوص ترغیب گروههای عمومی که بر اساس سند ملی واکسیناسیون در اولویت واکسن زدن قرار دارند اطلاع رسانی صورت گیرد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی قم همچنین با اشاره به فضاسازیهای شبکههای معاند مبنی بر غیر استاندارد بودن واکسن های موجود در کشور بیان کرد: با توجه به شکل گیری کمیته بررسی عوارض واکسن در قم، در میان افرادی که واکسنهای روسی اسپوتنیک وی و استرزنکا اکسفورد و همچنین واکسن هندی باهارات بیوتک به آنها تزریق شده حتی یک مورد حاد و جدی نداشتیم که البته وجود عوارضی مانند درد جای تزریق واکسن و همچین درد بدن کاملا طبیعی است.
ارسال نظر