مدیرکل بهزیستی استان مازندران:
۳۴ مرکز آسیب در سطح مازندران داریم
مدیرکل بهزیستی استان مازندران گفت: هم اکنون ۳۴ مرکز آسیب در استان داریم که در این بین شهرهای آمل و ساری دارای بیشترین مراکز آسیب هستند.
به گزارش خبرگزاری موج مازندران، فرزاد گوهردهی با قدردانی از فرماندار و شهردار آمل در بحث پیگیری ساماندهی کودکان کار و خیابان، اظهار داشت: موضوع کودکان کار و خیابانی یکی از معضلات جهانی است که کشور ما نیز متأسفانه با آن روبه رو است و به صورت روزانه نیز در حال گسترش است.
وی ادامه داد: ضروری است برنامه هایی برای جلوگیری از آن به شکل مدون تهیه و اجرا شود که خوشبختانه بهزیستی چندین سال مشغول اجرای طرحهایی در این زمینه است.
مدیرکل بهزیستی استان مازندران تصریح کرد: از جمله طرح ساماندهی کودکان کار و خیابانی که به اختصار به آن طرح «دوستدار کودک» می گوییم و در این طرح تمام هدف گذاری ها و سیاستگذاری ها در راستای احقاق حقوق کودکان و تحقق عدالت برای آنها است که امیدواریم بتوانیم با اجرای چنین طرحهایی امنیت، سلامت، آرامش، کرامت انسانی و نشاط را برای کودکان به ارمغان بیاوریم.
وی درباره طرح ساماندهی کودکان کار و خیابانی گفت: این طرح هم اکنون در ۵ استان از جمله استان مازندران در حال انجام است و در این طرح یک شهر مرکز استان به عنوان پایلوت معرفی می شود اما در مازندران از همان ابتدا دو شهر آمل و ساری را به عنوان پایلوت در طرح گنجاندیم که در صورت تأمین منابع لازم دو شهر بابل و نوشهر یا چالوس نیز به این طرح اضافه خواهند شد.
گوهردهی بیان داشت: هم اکنون ۳۴ مرکز آسیب در استان داریم که در این بین شهرهای آمل و ساری دارای بیشترین مراکز آسیب هستند و پس از این دو، شهرهای بابل و نوشهر و چالوس در رتبه های بعدی قرار دارند.
وی ابراز داشت: مناطق آسیب خاستگاه کودکان کار و خیابانی است که امیدواریم با اجرای این طرح بتوانیم گامی بزرگ در جهت احقاق اهداف گفته شده برداریم.
مدیرکل بهزیستی مازندران از بلوار ولایت، بلوار بسیج، بلوار مطهری و رضوان ۳۸ به عنوان مناطق آسیب در شهرستان آمل نام برد و افزود: در آمل ۱۱۲ کودک کار و خیابانی پذیرش شده اند که تحت پوشش بهزیستی شهرستان قرار گرفتند.
وی اظهار داشت: جشنواره فرهنگی ورزشی «لبخند زندگی» برای نخستین بار در سطح کشور توسط بهزیستی استان و با هدف ایجاد شور و شعف و نشاط شادمانی برای کودکان خیابانی و کار در مازندران برگزار شد.
به گزارش موج مازندران؛ در پایان این جلسه موارد ذیل به تصویب رسیده و مقرر شد دستگاههای مسئول گزارش عملکرد خود در این زمینه را جلسه آینده ارائه کنند.
۱. تأمین و تجهیز فضای فیزیکی برای انجام غربالگری کودکان به تفکیک جنسیت و با ظرفیت ماهیانه ۶۰ کودک از سوی شهرداری
۲. تأمین خودروی ون مناسب سازی شده جهت جمع آوری و ساماندهی کودکان کار و خیابانی توسط شهرداری
۳. تهیه، چاپ و نصب بنر و بیلبورد تبلیغاتی در فضای مناسب
۴. همکاری نیروی انتظامی برای شناسایی، جذب و انتقال کودکان کار و خیابان به مراکز اقامت کوتاه مدت جهت غربالگری
۵. صدور مجوز برای تردد و استقرار خوردوهای ون طرح ساماندهی کودکان
۶. برگزاری کارگاه فنی و حرفه ای رایگان جهت کودکان معرفی شده
۷. حمایت بیمه ای از کودکان و خانواده های آنان توسط سازمان تامین اجتماعی و بیمه سلامت
۸. انجام غربالگری سلامت جسمی و درمان رایگان کودکان توسط شبکه بهداشت و درمان
۹. صدور شناسنامه جهت کودکان فاقد شناسنامه توسط ثبت احوال
۱۰. پیگیری راه اندازی یک شعبه مخصوص کودکان کار و خیابان جهت تسهیل در رسیدگی به پرونده های مربوطه
۱۱. معرفی نامه ادامه تحصیل برای کودکان اتباع خارجه و همکاریهای لازم در این خصوص از سوی آموزش و پرورش
۱۲. تخصیص اعتبار از منابع وزارت کشور جهت خرید دستگاه اسکن عنبیه
۱۳. اجاره مکانی جهت اورژانس اجتماعی از سوی شهرداری به مدت ۵ سال
۱۴. اختصاص ساختمان شهرداری واقع در منطقه امت آباد با حفظ نام این مرکز به نام زنده یاد مهندس طاهر نژاد
ارسال نظر