English

دبیر جشنواره گل و گلاب شهرستان میمند تاکید کرد؛

ضرورت ایجاد دبیرخانه دائمی رویدادهای بخش میمند

دبیر جشنواره گل و گلاب میمند، بر ضرورت ایجاد دبیرخانه دائمی رویدادهای بخش میمند تاکید کرد.

ضرورت ایجاد دبیرخانه دائمی رویدادهای بخش میمند
به گزارش خبرگزاری موج از فارس

، علی پورمیرزا دبیر جشنواره گل و گلاب میمند، در نشست «هماهنگی جشنواره گل و گلاب میمند»، گفت: هر ساله برای برپایی این جشنواره، مدت کمی مانده به روز میمند تلاش ها آغاز می شود اما در پایان اگر چه برنامه ها به بهترین شکل ممکن برگزار می شود اما با توجه به ظرفیت های عظیم و بسیار شهر میمند برای ما قابل قبول نیست.

پورمیرزا افزود: برای رفع این دغدغه ضمن ایجاد دبیرخانه رویدادهای فرهنگی و هنری شهر میمند، اختصاص ردیف بودجه ای برای ایجاد آن در بودجه سالانه شهر میمند یک نیاز است که امیدواریم شورای اسلامی شهر و شهرداری فرهنگ دوست میمند برای این موضوع درایتی به کار گیرند.

وی بیان کرد: در شهر میمند جشنواره های مختلفی به مناسبت های مختلف برگزار می شود که با ایجاد دبیرخانه دائمی برای برگزاری این رویدادها می توان در کنار گردشگری طبیعت، گردشگری رویداد را تقویت کرد و در مباحث اقتصاد گردشگری شهر گام های اساسی برداشت.

پورمیرزا به تشکیل ستاد استقبال از اردیبهشت نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به ورود چشمگیر گردشگران در ماه اردیبهشت و به خصوص ایام برگزاری جشنواره، تشکیل این ستاد می تواند در نظم بخشی تسهیل تردد و اقامت گردشگران و میهمانان موثر باشد.

در ادامه این نشست که با حضور نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند و قیروکارزین، شهردار، رییس شورای شهر و بخشدار برگزار شد،  کشاورزان و فعالان در عرصه تولید گل و گلاب به بیان دغدغه‌ها و مشکلات خود پرداختند.

واقعی نبودن نرخ گل محمدی، مهمترین دغدغه گلکاران و کشاورزان 

مرتضی رحیمی نماینده گلکاران و باغداران شهرستان میمند، واقعی نبودن نرخ گل محمدی را مهمترین دغدغه این قشر عنوان کرد و افزود: در بحث قیمت‌گذاری گل محمدی در حق کشاورزان اجحاف می‌شود. کشاورزی که امروز هر کیلو گل را به قیمت ۵۰ هزار تومان می‌فروشد، قطعاً در آینده‌ای نزدیک با ضرر مواجه می‌شود و اگر مشکلات کشاورزان در بحث قیمت‌گذاری و عرضه و تقاضا حل نشود، بسیاری از آن‌ها دیگر تمایلی به کاشت این گل نخواهند داشت و به کاشت محصول دیگری روی می‌آورند. همین مسئله موجبات کمرنگ شدن فعالیت‌های آن‌ها در این عرصه را رقم می‌زند.

مشکلات صادراتی موجب انباشت گلاب در کارگاه‌ها شده است 

در ادامه محمد رییسی، کارآفرین و تولید کننده گل و گلاب و عرقیجات در میمند، از صادرات ۶۰ درصدی گلاب تولیدی ایران به کشورهای اروپایی و حوزه خلیج فارس، خبر داد و گفت: مشکلات صادراتی موجب انباشت گلاب در کارگاه‌ها شده و در قیمت‌ گذاری گل محمدی هم تأثیرگذار بوده است.

گل محمدی

وی با اشاره به اینکه شهرستان میمند یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گل محمدی و نسترن کشور به شمار می‌رود. افزود: بخش عمده‌ای از گلاب میمند به جای اینکه از سوی استان فارس صادر شود، به شهر کاشان ارسال و از طریق شهر کاشان و به نام این شهر صادر می‌شود. این در حالیست که میمند در استان فارس واقع شده و نیاز است تدابیر لازم جهت صادرات این محصول فراهم شود.

رییسی افزود: میمند استان فارس قطب تولید اسانس‌های مانند آویشن و ترخون است، اما طرح های تحقیقاتی و صادرات این اسانس‌ها به دلیل کمبود حمایت متوقف شده است و با وجود کیفیت بالا، محصولات ما در برنامه‌های کلان دیده نمی‌شود.  

وی از وعده‌های تحقق نیافته تسهیلات بانکی و تکرار سالانه این مشکلات انتقاد کرد و خواستار حمایت فوری مسئولان شد.

زیرساخت‌های کنونی شهر میمند مناسب این منطقه  نیست

محمدکریم صالحی فعال صنایع دستی شیشه گری، نیز در این نشست با بیان اینکه میمند در صنعت گردشگری، کشاورزی و تولید گل و گلاب در کشور حرف اول را می‌زند، گفت: اصحاب رسانه می‌توانند کمک بسیاری به شنیده شدن صدای کشاورزان و حل مشکلات این منطقه کنند.

وی گفت: شهر میمند که به واسطۀ تولید سالانه هزاران تن گلاب و احیای صنعت شیشه گری شناخته می‌شود، همچنان با چالشهای جدی روبه رو است. 

صالحی ادامه داد: سال گذشته میمند به عنوان شهر ملی شیشه‌گری ثبت شد که این اتفاق، اتفاق خوبی برای این منطقه است، اما متأسفانه حمایت از این صنعت و توسعۀ زیرساخت های گردشگری محقق نشده است.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه زیرساخت‌های کنونی شهر میمند برای این منطقه مناسب نیست. افزود: وعده‌های سالانۀ مسئولان برای بهبود وضعیت موقوفات، تسهیلات و زیرساخت‌ها عملی نشده و میمند در مسیر شکوفایی با کندی پیش می‌رود. 

صالحی از جمله اقدامات اخیر در شهر میمند را، راه‌اندازی مجدد کارگاه‌ شیشه‌گری پس از یک دهه تعطیلی، و بعنوان تنها واحد صنعت شیشه‌گری فوتی در جنوب کشور اعلام کرد و گفت: این صنعت هنوز با کمبود حمایت مالی و مشکلاتی  زیادی  مواجه است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه