English

آیا در مقابل فاجعه‌ی شوم جنگ راه نجاتی برای بشر وجود دارد؟

کتاب «چرا جنگ؟» با تدوین و ترجمه خسرو ناقد توسط نشر نی منتشر شده است.

آیا در مقابل فاجعه‌ی شوم جنگ راه نجاتی برای بشر وجود دارد؟

به گزارش خبرگزاری موج، کتاب «چرا جنگ؟» در نوبت اول چاپ توسط نشر نی منتشر و روانه بازار کتاب شده است.  

این کتاب که به نامه‌نگاری آلبرت انشتین و زیگموند فروید اختصاص دارد توسط خسرو ناقد فرهنگ‌نگار، نویسنده و مترجم ایرانی تدوین و ترجمه شده است. البته پیش از این در سال ۱۳۸۸ نشر گیسوم هم این کتاب را منتشر کرده بود.

در توضیح این کتاب آمده است:

«آینشتاین در جایگاه دانشمند علوم طبیعی در جست‌وجوی راه‌حل عملی پیشگیری از وقوع جنگ است. او که به استدلال قیاسی دقیق عادت کرده، نه‌تنها امیدوار است که با نظریه‌پردازی و طرح استدلال‌های استوارِ علمی بتوان شوق انسان‌ها به شرکت در جنگ را تضعیف کرد، بلکه همچنین امید دارد که روزی بتوان شوق به تخریب را در درون انسان‌ها به کل از بین بُرد. او معتقد است که «ملت‌ها با هدف‌های نادرست تربیت شده‌اند. در کتاب‌های درسی به جنگ ارج می‌نهند و وحشت و خرابی‌های آن را نادیده می‌گیرند و از این طریق کینه‌توزی را به کودکان تلقین می‌کنند. من اما می‌خواهم آشتی بیاموزم نه نفرت، عشق بیاموزم نه جنگ». آینشتاین نامه‌ی خود به فروید را با این پرسش آغاز می‌کند: «آیا در مقابل فاجعه‌ی شوم جنگ، راه نجاتی برای بشر وجود دارد؟»

فروید برخلاف آینشتاین به‌کارگیری خِرد و استدلال منطقی را راه مناسبی برای هدایت رشد روان انسان‌ها در جهت مقابله با جنگ نمی‌داند. او معتقد است که معقول‌ترین، تیزبین‌ترین و زیرک‌ترین انسان‌ها نیز، تحت شرایطی، برده‌ی احساسات و مقهورِ غرایز خودند. فروید سهولت بسیج مشتاقانه‌ی انسان‌ها را برای شرکت در جنگ در وجود غریزه‌ی تخریب در انسان می‌داند و نه‌تنها امیدی به محو کامل تمایلات پرخاشگرانه‌ی انسان‌ها ندارد، بلکه وجود این تمایلات را لازمه‌ی ادامه‌ی حیات انسان می‌داد. او پیش‌تر نیز در تحلیلی که در یکی از آثارش از روان‌شناسی توده‌ها به دست داده بود، در برداشتی نومیدکننده نشان داده بود که چگونه مستبدان می‌توانند رفتار اوباش و توده‌های بی‌سروپا را هدایت کنند.»

خسرو ناقد فرهنگ‌نگار، نویسنده و مترجمی که از او تالیفات و ترجمه های متعددی در ایران به چاپ رسیده است. از جمله این آثار می توان به سنجش دیالکتیک روشنگری (نشر نی، تهران ۱۳۹۶) خِرَدکُشی. روشنفکران و انقلاب اکتبر (نشر نی، تهران ۱۳۹۶)، رؤیاهای شرقی-غربی. از رؤیاهای گیل‌گَمِش تا کابوس‌های نیچه  (انتشارات فرهنگ معاصر، تهران ۱۳۹۵) در جستجوی معنای زندگی. گفتگو با اندیشه‌ورزان اروپایی (انتشارات فرهنگ معاصر، تهران ۱۳۹۵)، از دانش تا فرزانگی. گفتارها و گفتگوهایی پیرامون فلسفه و ادبیات (انتشارات ققنوس، تهران ۱۳۹۰)، در ستایش گفتگو. دیدار با دیگری در عرصه فرهنگ، ادبیات و جامعه (انتشارات جهان کتاب، تهران ۱۳۸۹) اشاره کرد.

کتاب چرا جنگ؟  نشر نی، در قطع رقعی و جلد شومیز و در 86 صفحه با قیمت 28 هزار تومان به فروش می‌رسد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه