مجتبی محرابی:
ادامه برداشت نعناع در بجستان
مدیر جهاد کشاورزی بجستان بیان کرد: علاوه بر عطر و طعم خاص که از ویژگیهای منحصر به فرد نعناع بجستان است، کشاورزان سعی میکنند در کاشت این گیاه از حداقل نهادههای شیمیایی استفاده کرده و بیشتر از کودهای حیوانی استفاده میکنند.
به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، مجتبی محرابی مدیر جهاد کشاورزی بجستان عنوان کرد: برداشت نعناع در بجستان و از سطح ۲۰ هکتاری زیرکشت این گیاه دارویی از اردیبهشتماه در شهرستان آغاز شده و تا اوخر مهرماه ادامه دارد و پیشبینی میکنیم کشاورزان تا اواخر فصل برداشت، ۷۰۰ تا ۸۰۰ تن نعناع تازه برداشت کنند.
مجتبی محرابی در ادامه این خبر افزود: شهرستان بجستان به دلیل برخورداری از اقلیم خاص و تنوع اقلیمی که در قسمتهای شمالی و جنوبی شهرستان وجود دارد شرایط بسیار خوبی برای کاشت گیاهان دارویی از جمله نعناع دارد و این گیاه یکی از گیاهان دارویی پرکاربرد در صنایع مختلف از جمله صنایع غذایی و دارویی است.
مدیر جهاد کشاورزی بجستان همچنین تصریح کرد: نعناعی که در بجستان کشت میشود یک نوع نعنای محلی است که به دلیل مزیتهای آب و هوایی و دانش بومی، این نعناع از عطر و طعم خاصی برخوردار است و به لحاظ برخورداری از همین عطر و اسانس، جایگاه ویژهای در بین مشتریان داخل و خارج کشور دارد.
وی در ادامه گفت: سطح زیر کشت نعناع در شهرستان حدود ۲۰ هکتار است و میزان برداشت نعناع تازه از هر هکتار چیزی حدود ۳۰ تا ۴۰ تن در هکتار برآورد شده است.
مدیر جهاد کشاورزی بجستان تاکید کرد: علاوه بر عطر و طعم خاص نعنا که از ویژگیهای منحصر به فرد نعناع بجستان است، این محصول محصولی سالم است و کشاورزان سعی میکنند در کاشت این گیاه از حداقل نهادههای شیمیایی استفاده کرده و بیشتر از کودهای حیوانی استفاده میکنند.
محرابی اشاره به صنایع تبدیلی و فرآوری این محصول کرد و متذکر شد: توسعه کشت و ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری این محصول از اولویتهای ما در سطح شهرستان است و از طرحهای مرتبط در این زمینه حمایت میکنیم؛ در حال حاضر علاوه بر کارگاههای فرآوری سنتی، یک واحد نیمه صنعتی نیز در شهرستان فعال است و قادر است حدود ۳۰ الی ۴۰ تن نعناع تازه را فرآوری کرده و به نعناع خشک تبدیل کند.
مدیر جهاد کشاورزی بجستان گفت: محصولی که در شهرستان تولید میشود به سه شکل روانه بازار شده و مورد استفاده قرار میگیرد؛ بخشی از آن به صورت تازه و به عنوان سبزی وارد بازار میشود، بخشی نیز به صورت عرقیات و شربت فرآوری شده، اما بخش عمده نعناع به صورت خشک و پودر شده به عنوان چاشنی استفاده میشود.
وی با اشاره به تاثیر خشکسالی های اخیر بر میزان عملکرد این گیاه بیان کرد: خشکسالی سال جاری یک خشکسالی بیسابقه در منطقه است و بدون شک گیاه نعناع هم از تأثیرات سوء این خشکسالی در امان نبوده به طوری که بارندگیهای به موقع نقش موثری در کنترل آفات و امراض گیاه دارد، همچنین میزان بارندگی بر میزان عملکرد گیاه نیز تأثیر دارد و میزان دقیق این کاهش عملکرد در دست بررسی است.
محرابی همچنین افزود: درست است که کمبود بارندگی بر میزان عملکرد گیاه تأثیر بسزایی دارد، اما عدم بارندگی در فصل برداشت برای گیاه نعناع یک مزیت است چون نعناع طبیعت گرمی دارد و به محض اینکه خیس شود سیاه شده و این رطوبت روی ظاهر گیاه اثر میگذارد.
وی عنوان کرد: خوشبختانه با برنامهریزیهایی که در زمینه بازاریابی محصول در شهرستان انجام شد، افراد بومی هم بازار را شناختهاند و تا حدودی دست دلالان از بازار کوتاه شده و به لحاظ قیمتی نیز کشاورزان راضی هستند و قطعا با ایجاد زمینههایی برای فرآوری محصول، ارزش افزوده برای کشاورزان بیشتر هم خواهد شد.
مدیر جهاد کشاورزی بجستان گفت: با توجه به مرغوبیت نعناع بجستان و سازگاری خوب منطقه برای کشت این گیاه، ایجاد صنایع فرآوری از اولویتهای ما است و برای توسعه کشت این محصول در شهرستان برنامههایی داریم که افزایش تولید، افزایش عملکرد و در نهایت ایجاد اشتغال را به همراه خواهد داشت.
محرابی در خاتمه در مورد تنوع گیاهان دارویی این منطقه خاطر نشان کرد: گیاهان زعفران، آنغوزه، زیره سیاه، زیره سبز، نوروزک، آویشن، کلپوره، درمنه، گل زرد، گل گاوزبان و بومادران از جمله سایر گیاهان دارویی شاخص بجستان می باشند.
ارسال نظر