معینالدین سعیدی در گفتگو با موج مطرح کرد؛
فاجعه کمبود پزشک در سیستانو بلوچستان/ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در ۶ سال آینده خودش را نشان خواهد داد
نماینده مردم چابهار، نیکشهر، کنارک در مجلس گفت: در حال حاضر در تمام حوزه انتخابیه من یعنی ۶ شهرستان فقط یک پزشک متخصص عفونی داریم و این یعنی در زمینه کمبود پزشکان متخصص، دچار بحران نه، بلکه دچار فاجعه هستیم.
معینالدین سعیدی نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج، درباره کمبود پزشک در استان سیستانوبلوچستان گفت: در وزارت بهداشت با افزایش ظرفیت پزشکی این رویکرد وجود دارد که سهمیه های بومی برای پذیرش رشته های پزشکی و پیراپزشکی بیشتر شود؛ اما در حال حاضر در تمام حوزه انتخابیه من یعنی ۶ شهرستان فقط یک پزشک متخصص عفونی داریم و این یعنی در زمینه کمبود پزشکان متخصص، دچار بحران نه بلکه دچار فاجعه هستیم.
وی با اشاره به اینکه در چند سال اخیر سعی شده تعداد پزشکان متخصص در مناطق محروم بیشتر شود، افزود: تا زمانی که بومیهای این مناطق نتوانند در رشته های مختلف تخصص پزشکی بگیرند و در این منطقه مشغول به کار شوند نمیتوان این مشکل را حل کرد؛ چراکه دانشآموزان این منطقه خیلی موفق به قبولی در رشته پزشکی نمیشوند و پزشکان طرحی هم در این منطقه حتی نمیمانند که طرحشان تمام شود.
بیشتر بخوانید:
بومی سازی، راهکار ماندگار کردن پزشکان در مناطق محروم
لزوم افزایش ظرفیت پزشکی با اولویت بومیگزینی/ کمبود پزشک در مناطق محروم بیداد می کند
سعیدی اظهار کرد: برخی شهرستانهای سیستانوبلوچستان حتی پزشک عمومی هم ندارد؛ وی همچنین ادامه داد: نتیجه مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی برافزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی در ۵ الی ۶ سال آینده خودش را نشان خواهد داد. اما اصل ۳ قانون اساسی تاکید بر حذف تبعیض های ناروا دارد و نمی شود این کمبودها را نادیده گرفت.
به گفته این نماینده مجلس یازدهم در کشور به ازای هر هزار نفر ۱/۸ درصد تخت بیمارستانی داریم که این شاخص در سیستان و بلوچستان ۴ دهم درصد است. همچنین در بحث دسترسی مردم به داروخانه نیز مشکلات عدیده ای داریم و متخصص داروساز نداریم و خیلی کم است.
نماینده مردم چابهار تصریح کرد: با روشهای معمول نمیتوانیم فاصله و تبعیض نجومی موجود را کم کنیم، باید در حوزه سیاست گذاریها تغییراتی اساسی ایجاد کنیم تا به مناطق محروم کمک شود.
ارسال نظر