English

چگونه بدون گرسنگی و تشنگی در ماه رمضان روزه بگیریم؟

گرسنگی و تشنگی از سختی‌های روزه‌داران در ایام رمضان است که با رعایت رژیم غذایی سالم این سختی‌ها برطرف خواهد شد.

چگونه بدون گرسنگی و تشنگی در ماه رمضان روزه بگیریم؟
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج

، با توجه به شروع ماه رمضان و مدت زمان زیادی که بین وعده افطار تا سحر وجود دارد؛ لذا روزه‌داران برای حفظ سلامتی و توان بدنی ضرورت دارد به رژیم غذایی که در وعده‌های افطار و سحر میل می‌کنند توجه خاصی داشته باشند.

همانطور که صبحانه مهم‌ترین وعده‌ی غذایی در طول روز است؛ وعده سحری هم در طول ماه رمضان، اهمیتی دوچندان دارد.

نخوردن سحری  طول مدت روزه داری را افزایش می‌دهد و بدن  برای تأمین مواد مورد نیاز و انرژی به وعده‌ی غذایی قبلی نیاز دارد؛ با توجه به ساعات طولانی روزه‌داری احتمال کم‌آبی بدن و احساس ضعف در طول روز بیشتر می‌شود؛ همچنین نخوردن سحری باعث می‌شود بعد از افطار پرخوری کنید که آن هم باعث افزایش وزن و چاقی می‌شود.

 

بیشتر بخوانید:

نوجوانان در ماه رمضان چه بخورند؟

برنامه غذایی مناسب برای روزه داران در ماه رمضان/ چه غذاهایی در ماه رمضان مصرف کنیم؟

اعمال شب و روز اول ماه مبارک رمضان چیست؟

پهن کردن سفر افطار چقدر هزینه برمی‌دارد؟

در وعده سحر و افطار کله پاچه بخوریم؟

 

وعده سحری می‌تواند ویژگی یک صبحانه معمولی را داشته باشد. اگر عادت به مصرف غذای سرد دارید، می‌توانید وعده‌ای مشابه صبحانه و اگر به غذای گرم عادت دارید می‌توانید وعده‌ای مانند ناهار میل کنید. اگر در هنگام صبح ترش می‌کنید و یا تلخی دهان دارید باید از غذاهای سبک در وعده سحری استفاده کنید و پس از خوردن سحری برای مدت ۲۰ دقیقه راه بروید و بلافاصله نخوابید.

از مصرف غذاهای چرب و شور در وعده سحری بپرهیزید و سبزیجاتی مثل کاهو، گوجه فرنگی و سالاد را به عنوان جایگزین استفاده کنید؛ چراکه غذاهای پرچرب نه تنها باعث احساس تشنگی می‌شوند بلکه هضم آنها دشوار است و مدت زمان بیشتری داخل معده باقی می‌ماند. در این صورت بیشتر دچار مشکل رفلاکس (بازگشت غذا از معده به مری) می‌شوید.

خوب است در وعده سحر بیشتر از غذاهای پروتئین‌دار مثل انواع گوشت‌، حبوبات و لبنیات کم‌چرب استفاده کنید چون در طول روز به آهستگی انرژی خود را آزاد کرده و می‌توانید برای طولانی مدت احساس سیری داشته باشید. هر قدر سحری سبک‌تر باشد، احساس سنگینی، کسالت و خواب‌آلودگی کمتر بروز می‌کند.

در صورت امکان در وعده سحری از‌ میوه‌ها بخورید و از مصرف قند‌های ساده (قند و شکر) و شیرینی‌جات پرهیز کنید تا در طی روز دچار گرسنگی و افت قند نشوید. مصرف ادویه زیاد نیز در وعده سحر سبب افزایش گرسنگی و تشنگی در طی روز می‌شود.

وعده افطار درست زمانی است که باید انرژی از دست رفته‌ خود را بازیابید. از این رو متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که روزانه دو وعده سبزی و دو وعده میوه مصرف کنید.

روزه‌داران به‌طور سنتی در ماه رمضان، روزه‌شان را با خرما باز می‌کنند. علاوه بر این که خرما انرژی مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند، سرشار از پتاسیم نیز هست که به عضلات و اعصاب کمک می‌کند تا عملکرد بهتری داشته باشند. اما نباید در مصرف خرما زیاده‌روی شود چون قند زیادی دارد.

غذاهایی با منابع غنی پروتئین مثل گوشت بدون چربی، مرغ بدون پوست، ماهی، تخم مرغ، حبوبات و محصولات لبنی کم‌چرب را در رژیم غذایی خود در وعده‌ی افطار بگنجانید و بهتر است مصرف روغن را محدود کنید و از روش‌هایی مثل بخارپز، آب‌پز، کبابی، و تنوری کردن یا تفت دادن استفاده کنید.

و اما در پایان به روزه داران توصیه می‌شود در فاصله بین افطار تا سحر نوشیدن مایعات گرم را به منظور حفظ سلامت بدن در مقابل کمبود آب فراموش نکنند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه