با حضور مسئولان صورت گرفت؛
رونمایی و راهاندازی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در استان مازندران
سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در استان مازندران با حضور رئیس کل دادگستری استان، دکتر پورمند مدیرکل پیشگیری معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، معاونین رئیس کل و دستگاههای اجرائی حوزه زمین و مراجع نظارتی رونمایی و راهاندازی شد.
به گزارش خبرگزاری موج مازندران، حجت الاسلام والمسلمین اکبری محمد صادق اکبری رئیس کل دادگستری استان مازندران با بیان اینکه حوزه اراضی به ویژه در استانهایی مانند مازندران به علت ارزش بالا همواره برای افراد سودجو و فرصت طلب، جذابیت داشته و دارد، اظهار داشت: بهرهبرداری از منابع، سهم همه مردم و نسل آینده است و اجازه نمیدهیم عدهای سودجو با دور زدن قانون و با لطایف الحیل به منفعت طلبی خود ادامه دهند.
وی ادامه داد: حفظ و حراست از این مواهب لازم و ضروری است و نیازمند ساز و کار مناسب و پرهیز از تعارض در تصمیمات و گاهی موازی کاری است در برخی موارد، قوانین نیز نیازمند بازنگری و اصلاح است.
رئیس کل دادگستری استان مازندران گفت: وضعیت استانهای شمالی با سایر استانها متفاوت است آسیبشناسیهای مختلفی در این خصوص صورت گرفته و گاهی تعارض در تصمیمات موجب نارضایتی مردم شده است.
وی افزود: در سالهای اخیر نهضتی در جهت صیانت از اراضی ملی و زراعی در استان شروع شده است و همه دستگاههای مرتبط با این حوزه در پیشگیری، صیانت از اراضی ملی و زراعی و مقابله و اجرای احکام با جدیت بیشتری پای کار آمدهاند که جای تشکر دارد و امیدواریم این روند ادامه یابد و راهاندازی سامانه پنجره واحد زمین، پنجره امید و اصلاح در این امور باشد.
حجت الاسلام اکبری اظهار امیدواری کرد: با راهاندازی این سامانه و مدیریت یکپارچه زمین، با کاهش تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و کشاورزی و تصرف اراضی ملی، تعداد پروندههای این حوزه نیز کاهش یابد و شاهد پیشگیری از زمین خواری، کوه خواری و تضییع حقوق بیتالمال باشیم.
در ادامه دکتر پورمند مدیرکل پیشگیری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب درباره تصرفات زمین و زمینخواری گفت: حفاظت و حراست از حقوق عامه و پیشگیری از زمین خواری و مقابله با آن نیازمند همافزایی قوای مختلف و دوری از تکروی است.
وی بیان داشت: قوه قضائیه در راستای به کارگیری از فناوریهای نوین در پیشگیری از وقوع جرم از سال ۱۳۹۹ وارد این سامانه شد و در سال۱۴۰۰ این برنامه جان دوباره گرفت و تمرکز بر سامانه پنجره واحد مدیریت زمین مورد حمایت قوه قضائیه و دولت قرار گرفت.
مدیرکل پیشگیری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه افزود: ایجاد سامانه مدیریت پنجره واحد زمین در ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی مصوب شده است و بیش از ۳۵ دستگاه اجرائی با این سامانه در ارتباط است.
وی دامه داد: در این سامانه ۵۲ عنوان مجرمانه مرتبط با حوزه زمین قابلیت دارد و با استفاده از سامانه مدیریت زمین پیشگیری از ۵۲ عنوان مجرمانه صورت میگیرد؛ در واقع کاهش پروندههای تغییر کاربری و اجرای عدالت هدف اصلی ما است.
مدیرکل پیشگیری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با بیان اینکه سامانه مدیریت پنجره واحد زمین هرگونه اتفاق، تحول و اقدام در حوزه زمین را در کمترین زمان ممکن تصویربرداری میکند و تشخیص میدهد تخلف صورت گرفته در حوزه کدام یک از سازمانهاست، خاطرنشان ساخت: این سامانه تاکنون در بیش از۱۰استان راهاندازی شده و نتایج خوبی هم داشته است و امیدواریم درصد جرائم در حوزه زمین کاهش پیدا کند.
وی عنوان داشت: دسترسی به مجوزهای قانونی در عرصه زمین باید عادلانه باشد و اینطور نباشد که فردی که دسترسی به مقامات دارد راحت مجوز بگیرد و دیگر افراد که دسترسی ندارند، نتوانند.
مدیرکل پیشگیری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه همچنین در تشریح اهداف سامانه پنجره واحد مدیریت زمین گفت: با هدف مطالبه از دستگاههای متولی اراضی و در راستای مبارزه با مفاسد اقتصادی، این سامانه راهاندازی شده است و عملکرد هر یک از ادارات و سازمانها را نشان خواهد داد و از سازمانها و ادارات برتر تقدیر خواهد شد.
ارسال نظر