با حضور دبیر ستاد توسعه علوم شناختی کشور:
اولین پژوهشکده آموزش و پرورش علوم شناختی کشور در شیراز افتتاح شد
با انعقاد تفاهم نامه همکاری مابین پژوهشگاه علوم شناختی کشور با استانداری و اداره کل آموزش و پرورش فارس اولین پژوهشکده علوم شناختی در حوزه آموزش و پرورش در استان فارس راه اندازی شده است.
، سید محمد مهدوی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی کشور در آیین افتتاحیه پژوهشکده علوم شناختی در پژوهشکده معلم فارس اظهار کرد: بخش مهمی از جامعه ما دانش آموزان هستند که سرمایه و دارایی کشور هستند.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی کشور گفت: حاکمیت تلاش دارد سازو کارهایی را برای ارتقای سلامت سرمایه های شناختی در اختیار نهادهای بهره بردار قرار دهد.
مهدوی، حفظ و ارتقای سرمایه های شناختی را از اهداف ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی کشور برشمرد و افزود: تاسیس و تجهیز هدفمند آزمایشگاه ها و تربیت نیروی متخصص از جمله سازوکارهای ارائه شده است.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی کشور گفت: در راستای پایش، حفظ و ارتقای سرمایه های شناختی دانش آموزان، اولین پژوهشگاه علوم شناختی در حوزه آموزش و پرورش است که در استان فارس راه اندازی کردیم.
مهدوی تصریح کرد: این پژوهشکده علوم شناختی به کمک استانداری فارس و اداره کل آموزش و پرورش استان در شیراز افتتاح شد.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب فرمودند «هر ملتی در دانش و علوم و فناوری های شناختی عقب بیفتد سرنوشتش، سرنوشت کشورهایی است که در انقلاب صنعتی عقب افتادند.» لذا این امرایشان، اهمیت علم شناختی را برای ما بیان می کند.
دبیرستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی کشور عنوان کرد: در راستای علوم شناختی گام ها یکی پس از دیگری برداشته شد لذا، هویت بخشی و ایجاد زیر ساخت ها اولین گام در این زمینه بود.
وی، با تشریح فعالیت های انجام شده در حوزه شناختی، گفت: با تلاش ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی در سطح کشور بیش از ۱۵۰۰ پژوهشگر در حوزه شناختی تربیت شده است و حدود ۱۲۰۰ پایان نامه نیز در این حوزه مکتوب شده است.
مهدوی ادامه داد: حفظ و ارتقای جایگاه پژوهشگر بسیار مهم است و باید در سطح کودکان و نوجوانان به آن پرداخته شود.
وی خاطرنشان کرد: با توسعه علوم شناختی قطعاً تحولات اساسی در نظام تعلیم و تربیت رخ خواهد داد زیرا نسل جدید با فضای مجازی بزرگ شده است و آنها درک متفاوتی از جهان نسبت به سایر نسل ها دارند.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی کشور، گفت: این ستاد آماده اعزام متخصصان برای آموزش و تربیت نیروی انسانی برای حوزه علوم شناختی است و در ادامه برای ایجاد کلینیک ها با استان ها نیز همکاری می کند.
تربیت مربیان، آموزش و غربالگری دانش اموزان سه وظیفه پژوهشکده علوم شناختی آموزش و پرورش فارس است
فرشید قاسمی در این آیین اظهار کرد: آموزش و پرورش خانواده ای بزرگ است که تجلی علم و اراده است.
مدیرکل آموزش و پرورش فارس افزود: راه های رسیدن به مطلوب های بزرگ یافتنی نیست بلکه ساختنی است.
قاسمی ادامه داد: علوم شناختی مجموعه ای از علوم مختلف است تا قوه شناختی دانش آموزان را تقویت کند.
مدیرکل آموزش و پرورش فارس همچنین گفت: اولین واحد زیرمجموعه پژوهشگاه علوم شناختی کشور در بخش آموزش و پرورش در استان فارس به واسطه پیشرو بودن در مسائل پژوهشی راه اندازی شده است.
قاسمی گفت: این واحد پژوهشی در فارس قرار است در گام اول به تربیت مربیان در حوزه علوم شناختی پرداخته و در گام بعدی نیز به غربالگری دانش آموزان نخبه در این حوزه بپردازد.
مدیرکل آموزش و پرورش فارس گفت: در گام سوم نیز دانش آموزان تحت آموزش های مناسب برای افزایش قدرت شناختی قرار گیرند که در راستای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: فارس با دارا بودن ۹۵۰ هزار دانش آموز و ۶۰ هزار معلم می تواند مهد پژوهش و تحقیق باشد لذا امیدواریم با افتتاح این مرکز پژوهشی بتوانیم گام بزرگی در مسیر تحقق اهداف تعلیم و تربیت برداریم.
خاطر نشان می شود؛ در این مراسم که مهدوی ؛ دبیر ستاد علوم و فناوری های نوین کشور، عزیزی و قادری ؛ نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی و فرخ زاده؛ معاون استاندار فارس و جمعی از فرهنگیان نواحی شهر شیراز نیز حضور داشتند تفاهم نامه همکاری و پشتیبانی پژوهشگاه علوم شناختی کشور با استانداری و اموزش و پرورش فارس منعقد شد.
ارسال نظر