English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

۲ دستاورد بزرگ امضای توافق مشارکت راهبردی ایران و روسیه

«زین پس باید در قالب یک روند منسجم و منطقی و البته پایدار، شاهد توسعه روابط تجاری و اقتصادی ایران و روسیه باشیم. این مساله در شرایطی که به نظر می رسد آینده تنش های ایدئولوژیک و ژئوپلیتیک جهان، وضعیت جدی‌تری را به خود بگیرد، بسیار مهم و راهبردی است.»

۲ دستاورد بزرگ امضای توافق مشارکت راهبردی ایران و روسیه
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج

، به تازگی شاهد یک رویداد بزرگ و معنادار در قالب روابط ایران و روسیه بوده ایم. در این راستا، روسای جمهور ایران و روسیه اقدام به امضای توافق مشارکت راهبردیِ روابط دو کشور کرده اند. رویدادی که در بحبوحه سفر مسعود پزشکیان رئیس جمهور کشورمان به روسیه محقق شده است.

در این راستا، از همان چند روز قبل که خبر سفر رئیس جمهور ایران به روسیه و برنامه‌ریزی برای امضای توافق مشارکت راهبردی دو کشور در قالب این سفر منتشر شد، بسیاری از تحلیلگران و تئوریسین های روابط بین الملل، به واکاوی پالس ها و پیام های معنادار این رویداد پرداخته و همچنان نیز می‌پردازند. با این همه، به نظر می رسد که این رویداد حامل حداقل دو دستاورد بزرگ است.

اول اینکه این توافق می تواند فرصت های تازه ای را به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری، پیش روی دو کشور ایران و روسیه قرار دهد. در حقیقت، زین پس باید در قالب یک روند منسجم و منطقی و البته پایدار، شاهد توسعه روابط تجاری و اقتصادی ایران و روسیه باشیم. ابین مساله در شرایطی که به نظر می رسد آینده تنش های ایدئولوژیک و ژئوپلیتیکی جهان، وضعیت جدی تری را به خود بگیرد، بسیار مهم و راهبردی است.

در حقیقت، امضای این قبیل توافقات سبب می شود تا جبهه قدرت های شرقی جهان بتوانند به نحو منسجم تری در برابر جبهه رقبای غربی، صف‌آرایی کنند و تلاش های آن ها برای تضعیف طیف قدرت های نوظهور را خنثی سازند. در پیش گرفتن سیاستهایی نظیر تقویت روند دلارزدایی از تجارت دوجانبه و یا برقراری مقررات مرتبط با تجارت ترجیحی میان ایران و روسیه و تسهیل ملموس روابط اقتصادی دو کشور، همه و همه دستاوردهای جدی هستند که انتظار می رود در قالب امضای توافق مشارکت راهبردی ایران و روسیه، و در روزها و ماه های آینده، ماهیت و نمودهای عینی را پیدا کنند. مساله ای که در راستای منافع ملی دو کشور ایران و روسیه نیز است.

نکته دوم اینکه توسعه پیوندهای ایران و روسیه با قوه محرکه توافق مشارکت راهبردی دو کشور تا حد زیادی می تواند موانع تعریف شده از سوی قدرت های غربی علیه دو کشور در حوزه های مختلف را تا حد زیادی کمرنگ و بی‌اثر کند. قدرت های غربی همواره از رهگذر تحریم های اقتصادی و نظامی و افزایش جوسازی های تبلیغاتی و جنگ نرم، سعی داشته اند تا رقبای خود و دیگر کشورهای مستقل دنیا را تضعیف کنند.

از این رو، تقویت پیوندهای تهران-مسکو در قالب امضای توافق مشارکت راهبردی با محوریت روابط دو کشور، می تواند هم‌افزایی ایران و روسیه برای مقابله با این روندهای مخرب را به نحو قابل توجهی تقویت کند و افزایش دهد. در این چهارچوب، از چشم‌اندازی کلان نیز امضای توافق مذکور، هم برای ایران و هم روسیه، حامل دستاوردهای راهبردی و مهم است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه