خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
دونالد ترامپ و معمایی به نام "جنگ اوکراین"
«ترامپ شاید اوکراین را به سمت توافق آتشبس با روسیه سوق دهد و به کرملین نیز در این رابطه اعمال فشار کند با این حال، وی نهایت سعی خود را خواهد کرد که توافق آتشبسی حاصل شود که در قالب آن اوکراین متحمل یک شکست صریح نشود و به بیان سادهتر، تحقیر نگردد.»
، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از همان روز قطعی شدن پیروزیاش در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکتا، در موضعگیری های مختلفی به صورت مستقیم و غیرمستقیم، از کاهش شدید کمک های دولت خود به اوکراین در بحبوحه جنگ این کشور با روسیه خبر می داد. حتی یکی از پسران ترامپ با اشاره به نزدیک بودن حضور پدرش در کاخ سفید خطاب به اوکراینی ها توئیتی را منتشر کرد و تاکید داشت که به زودی پول توجیبی آن ها از جانب دولت آمریکا قطع خواهد شد.
برخی منابع خبری نیز در روزهای گذشته تاکید کرده اند که دولت ترامپ به نحو ملموسی کمک ها به اوکراین را کاهش داده و در عین حال، بر شدت فشارهای خود به این کشور جهت دستیابی به یک توافق آتشبس با روسیه افزوده است. در عین حال، برخی منابع خبری نیز به این مساله اشاره داشتهاند که ترامپ به تیم خود دستور داده تا زمینه را برای گفتگوی هر چه سریعتر وی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نیز فراهم کنند.
در این میان، یکی از سوالاتی که ذهن بسیاری از تحلیلگران عرصه روبط بین الملل را به خود جلب کرده این است که براستی ترامپ با معادله جنگ اوکراین چه خواهد کرد؟ آیا وی این کشور را به ورطه یک توافق آتش بس که متضمن شکستی تمام عیار برای اوکراینی ها باشد سوق خواهد داد؟ آیا اساسا اوکراینی ها این چنین سناریویی را خواهند پذیرفت؟
به نظر می رسد در رابطه با پاسخ به این پرسش، ورای تحلیل های سطحی، محتملترین سناریو این است که رویکرد ترامپ به مساله جنگ اوکراین فاصله زیادی با شوهای تبلیغاتی و رسانه ای خواهد داشت. در این راستا، ترامپ شاید اوکراین را به سمت توافق آتش بس با روسیه سوق دهد و به کرملین نیز در این رابطه اعمال فشار کند با این حال، وی نهایت سعی خود را خواهد کرد که توافق آتش بسی حاصل شود که در قالب آن اوکراین متحمل یک شکست صریح نشود و به بیان ساده تر، تحقیر نگردد.
این موضوع تا حد زیادی ریشه در دو محرک دارد. اول اینکه ترامپ مایل نیست در قامت فردی ظاهر شود که با حضور او در قدرت، اوکراین از روسیه متمل شکست شده است. این مساله در صورت تحقق، ضربه ای جدی به ترامپ و حیثیت کاری و حرفه ای اش ارزیابی می شود. او به هیچ عنوان مایل به تحقق این موضوع نیست. آنچه ترامپ میخواهد یک توافق میانه است. توافقی که در قالب آن نه اوکراین تحقیر شود و نه روسیه به هر آنچه میخواهد برسد. نکته دوم اینکه قدرت های غربی در طی سال های اخیر که از جنگ اوکراین می گذرد، همه نوع حمایت مادی، تسلیحاتی و سیاسی را از اوکراین انجام داده اند.
حال اینکه در وضعیت کنونی ترامپچ بخواهد به یکباره تمامی این حمایت ها را بر باد دهد، نه منطقی و نه واقع بینانه است. از این رو، ترامپ برخلاف لفاظی های ظاهری خود، آینده ای بسیار سخت و دشوار را با محوریت نتیجه نهایی جنگ اوکراین و نقش خود و دولتش در قالب این مساله، پیش رو خواهد داشت.
ارسال نظر