فقر در کشور را انکار نمی کنیم/ ۵۰ هزار نفر پشت نوبتی حمایت بهزیستی قرار دارند
رییس سازمان بهزیستی گفت: فقر در کشور را انکار نمی کنیم، در حال حاضر ۵۰ هزار نفر پشت نوبتی حمایت بهزیستی قرار دارند.
، سید جواد حسینی معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی در نشست خبری که امروز برگزار شد، اظهار داشت: حدود ۸ میلیون جمعیت و نزدیک به ۳ میلیون خانوار در کشور تحت حمایت بهزیستی هستند.
وی با بیان اینکه این سازمان خدمات مختلف به صورت مستقیم و غیر مستقیم ارائه می کند، افزود: از جمله آنها می توان به خدمات آموزشی، روانشناختی، مددکاری و یارانه اشاره کرد.
رییس سازمان بهزیستی بیان کرد: اکنون یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از جامعه ما یارانه دریافت می کنند و ۵۰ هزار نفر نیز پشت نوبت قرار گرفتن تحت حمایت بهزیستی هستند و هنوز اعتبار به اندازه ای وجود ندارد که بتوانیم بودجه مورد نیاز را تامین کرده و این افراد را تحت پوشش قرار دهیم.
حسینی عنوان کرد: متاسفانه در جامعه ما شکافهای طبقاتی در حال افزایش است، با بررسی حدود ۳۲ آیتم سنجش فقر، اکنون فقر ۲۳ درصد شیوع دارد و در برخی استانهای محروم مانند سیستان و بلوچستان به ۵۰ درصد نیز می رسد.
رییس سازمان بهزیستی عنوان کرد: مولفه ها برای افزایش مددجویان بهزیستی تنها فقر نیست و موارد و حوادث مختلف نیز بر این آمار تاثیر می گذارد یکی از این موارد معلولیت افراد بر اثر تصادف است، بر اساس آمار ساله ۶۷ هزار نفر بر اثر تصادفات دچار معلولیت می شوند.
تقدیر رییس سازمان بهزیستی از عوامل فیلم«بچه مردم»
معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه نقش هنرمندان دارای معلولیت در جشنواره تئاتر فجر بسیار پر رنگ بود، خاطرنشان کرد: همچنین در جشنواره فیلم فجر نیز فیلمی با موضوع کودکان حاضر در مراکز شبهه خانواده وجود دارد که به خوبی به دغدغه ها و مشکلات این کودکان پرداخته شده است.
حسینی عنوان کرد: بزودی مراسمی جهت تجلیل از عوامل این فیلم در سازمان بهزیستی انجام خواهد شد.
وی گفت: قانون حمایت از معلولین، جوانی جمعیت، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، سند فاوا، سند امنیت غذایی و حدود ۴۷ سند راهبردی در کشور وجود دارد که بین چیزی که نوشته شده تا چیزی که اجرا می شود فاصله وجود دارد.
رییس سازمان بهزیستی در خصوص افزایش بیماری اتیسم، افزود: مداخله بهنگام در اتیسم در دنیا وجود دارد ما در سازمان بهزیستی نیز سامانه غربالگری اتیسم راه اندازی شده و خانواده ها با مراجعه به این سامانه می توانند پرسشنامه ای پاسخ دهند در صورت مشکوک بودن خود سامانه آلار می دهد.
حسینی با عنوان اینکه ۷۲ پایگاه وجود دارد که تست معتبر تری انجام می شود، گفت: اتیسم تا سال ۸۴ در ایران شناخته نشده بود اکنون این آگاهی وجود دارد، هزارو ۵۰۰ مربی در ۱۵۷ مرکز وجود دارد که هر روز آموزش هایی برای توانمند آنها صورت می گیرد.
وی بیان کرد: مهمترین مربی توانبخش برای طیف اوتیسم خانواده ها هستند در همین راستا برای توانمندی خانواده ها نیز برنامه هایی اجرا می شود.
رییس سازمان بهزیستی در خصوص برنامه ویژه سالمندان، بیان کرد: باید به نحوی برنامه ریزی شود که با محوریت خانواده این برنامه ها برگزار شود در این راستا بهزیستی افتتاح شهرکهای سالمندی را در برنامه دارد.
حسینی باعنوان اینکه آئیننامه مربوط با سند سالمندی در سال ۸۳ ابلاغ شده است، بیان کرد: این آیین نامه اشکالاتی داشت که بازنویسی صورت گرفت و سند جدید اکنون آماده شده است همچنین ما فاقد قانون سالمندی هستیم که در این راستا لایحه جامع قانون حمایت از حقوق سالمندان در حال تدوین است که به زودی تصویب خواهد شد.
وی بیان کرد: از ۶.۵ میلیون زن سرپرست خانواری که در کشور وجود دارد تنها ۲۸۳ هزار نفر تحت پوشش بهزیستی هستند که برای این افراد تاکنون ۸۵ میلیارد تومان وسیله زندگی به صورت بلاعوض تهیه و برای ۳۰ هزار نفر از این زنان سرپرست خانوار اشتغال ایجاد شده است.
معاون وزیر عنوان کرد: فاز اول بزرگترین مرکز ساماندهی کودکان کار و خیابان تا ماه رمضان افتتاح خواهد شد.
حسینی با اشاره به اینکه ۱۲۰ شهر کشورفاقد اورژانس اجتماعی است، خاطرنشان کرد: هم اکنون ۳۷۵ مرکز اورژانس اجتماعی در کشور وجود دارد و مردم میتوانند با سامانه ۱۲۳ اورژانس اجتماعی برای امدادرسانی تماس بگیرند.
ارسال نظر