نائب رئیس کمیسیون آموزش مجلس:
تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور بر استانهای کم برخوردار منفی بود
نایب رئیس کمیسیون آموزش گفت: اعمال سوابق تحصیلی بر رتبه کنکور به ضرر مناطق کم برخوردار شده است.
، فرشاد ابراهیم پور در نشست خبری که صبح روز سهشنبه (۱۶ بهمن) در محل مجلس شورای اسلامی برگزار شد، توضیحاتی درباره «تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری» ارائه کرد.
وی گفت: در ساعات دیگر جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در این رابطه برگزار میشود. عدم اجرای قانون مصوب در باره کنکور توسط سازمان سنجش تخطی است. در سال ۹۲ قانون پذیرش دانشجو به تصویب مجلس رسید و در سال ۹۵ اصلاحیه آن تصویب شد. مقرره شورای انقلاب فرهنگی در مواردی با قانون مجلس تعارض دارد از جمله برگزاری دوبار آزمون کنکور در سال و تاثیر ۶۰ درصدی معدل پایه دهم، یازدهم و دوازدهم است.
ابراهیم پور تاکید کرد: در کمیسیون تصویب شد که پایه دهم معدل در کنکور اثر نداشته باشد، پایه یازدهم اثر مثبت داشته باشد و در پایه دوازدهم حداکثر ۴۰درصد اثر داشته باشد.
وی افزود: هدف ما جلوگیری از تجاری سازی کنکور است. براساس گزارش سازمان سنجش، تاثیر سوابق تحصیلی به مناطق کم برخوردار ضربه زده و به نفع افراد پردرآمد بوده است. سهم زیر هزار در استانهای برخوردار بیشتر شد.
ابراهیم پور تاکید کرد: در برخی رشته ها لازم است ورود به دانشگاه از طریق آزمون کنکور باشد.
وی گفت: در قبل انقلاب بازماندگان از تحصیل حدود ۴۰ درصد بود الان این رقم به پنج درصد رسیده است که همان یک میلیون نفر است.
نائب رئیس کمیسیون آموزش خاطرنشان کرد: استرس امتحانات نهایی به استرس کنکور اضافه شده است و فشار را بر دانش آموزان افزایش داده است. یکی از دلایلی که اصرار داریم مصوبه مجلس اجرا شود کاهش این فشار هستیم.
وی گفت: اگر شورای انقلاب فرهنگی، سازمان سنجش و وزارت علوم قانون مجلس را در خصوص کنکور را اجرا نکنند، از ماده ۲۳۴، سوال و استیضاح استفاده خواهیم کرد.
ارسال نظر