رئیس دانشگاه محقق اردبیلی خبر داد: :
افزایش ۱۰ برابری درآمد اختصاصی دانشگاه محقق اردبیلی در سالهای اخیر
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی از افزایش ۱۰ برابری درآمد اختصاصی دانشگاه در سالهای اخیر خبر داد و گفت: عمده درآمد اختصاصی دانشگاه از محل دریافت شهریه از دانشجویان خارجی است.
، اسماعیل چمنی، در جریان بازدید خبرنگاران از پروژههای عمرانی دانشگاه محقق اردبیلی، ضمن گرامیداشت ایام الله دهه فجر و اعیاد شعبانیه، به تشریح کلی عملکرد این دانشگاه در سالهای اخیر پرداخت و گفت: دانشگاه محقق اردبیلی با داشتن ۱۵هزار و ۷۰۰ دانشجو که یکهزار و ۹۰۰ نفر آنها عمدتا از کشورهای عراق، سوریه، لیبی هستند در حال حاضر ۱۰ دانشکده دارد که با پایان یافتن احداث ۲ ساختمان آموزشی، ۲ دانشکده دیگر نیز به دانشکدههای آن اضافه خواهد شد.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی بیان کرد: در مجموع ۳۰ رشته جدید از سال ۱۴۰۱ در این دانشگاه ایجاد شده که ۱۰ رشته در مقطع دکتری، ۱۶ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و۴ رشته نیز در مقطع کارشناسی است.
وی ادامه داد: علاه بر رشته های تخصصی، ۲۷ دوره مهارتی برای اولین بار از سوی دفتر آموزشهای عالی غیر دولتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انجام برگزار میشود تا دانشجویان علاقمند به رشتههای فنی بتوانند برای جذب به بازار کار، مهارتهای بیشتری کسب کنند.
چمنی به افزایش 10 برابری درآمد اختصاصی دانشگاه در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: در سال 1400 درآمد اختصاصی دانشگاه 13.9میلیارد تومان بود که در طول سه سال این مبلغ افزایش ده برابری داشته و عمده درآمد دانشگاه از محل دریافت شهریه از دانشجویان خارجی دانشگاه است.
وی با بیان اینکه جذب این دانشجویان و دریافت شهریه منجر به رشد پروژه های عمرانی دانشگاه شده است مطرح کرد: با تخصیص 50 درصد درآمد اختصاصی به حوزه عمرانی، تقریبا اعتبار تمامی پروژههای عمرانی دانشگاه از این محل تامین میشود.
چمنی ادامه داد: علاوه بر آن دانشجویان خارجی در سطح شهر برای استفاده ازخدماتی نظیر تاکسی و خرید کالا و خدمت از فروشگاهها ورستورانها و صنوف مختلف پول میپردازند و در گردش مالی شهر نیز موثر هستند.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی به تحولات دنیا در حوزه علم و فناوری به ویژه ورود جدی کشورهای مختلف به حوزه هوش مصنوعی، اشاره کرد و افزود: اگر با سرعت به سمت تحقیقات در حوزه هوش مصنوعی نرویم درآینده نه چندان دور، در این حوزه از کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز عقب خواهیم ماند.
وی با بیان اینکه بدون هوش مصنوعی نمی توان با کشورهای دیگر رقابت و ارتباط برقرار کرد، گفت: در این راستا دانشگاه محقق اردبیلی انجمن های هوش مصنوعی تشکیل داده و اقدامات لازم را در خصوص راهاندازی کارگاههای تخصصی انجام خواهد داد.
چمنی با اشاره به نقش فرهنگی دانشگاهها در توسعه کشور، گفت: اولویت دانشگاه محقق اردبیلی علاوه بر مسائل آموزشی، پژوهشی و اجتماعی توجه به فرهنگ است و در این راستا اعتبارات فرهنگی از حدود 6 میلیارد تومان در سال 1400 به بیش از 15 میلیارد تومان در سال 1403 افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: دانشگاه محقق اردبیلی از نظر خوابگاه دانشجویی جزو پنج دانشگاه ضعیف کشور بوده اما با اقدامات خوبی که برای ارتقای این رتبه در حال انجام است انتظار میرود در سالهای آینده به میانگین کشوری نزدیک شود.
رئیس دانشگاه محقق اردبیل توضیح داد: پروژه ساختمان زلزله و خوابگاه متاهلین 14 واحده نیز در سالهای گذشته افتتاح شده است و در حال حاضر خوابگاه 94 واحده در حال احداث است.
وی گفت: از جمله پروژههای عمرانی در حال اجرا، احداث استخر، احداث خوابگاه مجردی 402 نفری پسران و احداث دو ساختمان با کاربری آموزشی است که اغلب آنها در مراحل پایانی کار قرار دارد.
چمنی با بیان اینکه آشپزخانه صنعتی دانشگاه نیز به بهرهبرداری رسیده است، تصریح کرد: با خرید تجهیزات صنعتی لازم در حال حاضر تهیه غذا در این دانشگاه از روند سنتی خارج شده و اغلب غذاها با استفاده از دستگاههای صنعتی و پیشرفته تهیه میشود.
وی در بازدید از کارخانه لبنیات دانشگاه محقق اردبیلی گفت: در سال 1357 دستگاههای این کارخانه از کشور سوئیس وارد شده و در این سالها راکد مانده بود اما امسال پس از تکمیل نواقصات با ظرفیت روزانه 5 تن به مرحله تولید رسیده است که ضمن ایجاد فضای عملی آموزشی برای دانشجویان رشته صنایع غذایی، محصولات آن نیز با برند انعام روانه بازار خواهد شد.
چمنی افزود: رصدخانه خیرساز دانشگاه محقق اردبیلی در مراحل پایانی کار قرار دارد و برای این پروژه علمی _تحقیقاتی تاکنون بیش از ۳ میلیارد تومان هزینه شده است ، برای تحقیقات گلخانهای نیز زمینی به وسعت یک هزار و ۵۰۰ متر مربع جهت ایجاد گلخانه اختصاص یافته و عملیات اجرایی آن آغاز شده است.
چمنی تصریح کرد: پرداختیهای مربوط به رفاهیات کارکنان دانشگاه نسبت به سالهای قبل 20 برابر شده چرا که با افزایش دانشجویان و بخصوص دانشجویان خارجی تعداد کارمندان ثابت و فشار کاری آنها افزایش یافته است.
وی پیوند دانشگاه و صنعت و سوق یافتن تحقیقات علمی استادان و دانشجویان به حل مشکلات حوزههای مختلف استان نظیر کشاورزی و آسیبهای اجتماعی مطرح کرد و گفت: در این دانشگاه یک هزار و 750 پایان نامه نوشته شده است و چه بهتر می شد که در این پایان نامهها به مسائل استان از حوزه های مختلف پرداخته میشد اما متاسفانه تاکنون دستگاهها و ارگانها و واحدهای صنعتی در این خصوص با دانشگاه همکاری نکردهاند.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی به انتخاب15 نفر از اساتید جزو دو درصد دانشمند برتر و انتخاب 10 نفر به عنوان پژوهشگر برتر علوم انسانی اشاره کرد و گفت: علاوه بر آن برگزاری جشنواره های عترت، رویش، حرکت ، کسب نشان سرو و کسب رتبه 17 در رتبه بندی ISC از دیگر افتخاراتی است که دانشگاه محقق اردبیلی به آن دست یافته است.
در این بازدید خبرنگاران از یادمان شهدای گمنام نیز بازدید کردند.
ارسال نظر