استقبال ۱۰ میلیونی مسافران نوروزی از فارس در نوروز/افزایش بیش از ۳۰ درصدی گردشگران از اقصی نقاط ایران
سرپرست معاونت هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس از ورود ۱۰ میلیون مسافر نوروزی به فارس خبر داد و گفت: آمارها رشد بیش از ۳۰ درصدی حضور مسافران از اقصی نقاط ایران به استان فارس را نشان می دهد.

، شیراز، مهد شعر ایران، یکی از پنج شهر بزرگ و کهن کشور است که فرهنگ در آن رواج بسیاری دارد. شهر شعر، ادب و عشق که نامش با فرهنگ و هنر گره خورده است. آرامگاه حافظ و سعدی، جاذبه های طبیعی، تاریخی، مذهبی و فرهنگی، همگی گویای قدمت شهر شیراز بوده و نشان از تاریخ غنی و فرهنگ قوی آن دارند. تاریخ دوران زندیه در شیراز، تاریخی تکرار نشدنی و ماندگار است.
استان فارس، سرزمینی با تاریخ کهن و فرهنگ غنی، با ۳۷ شهرستان و بیش از ۳۰۰۰ اثر تاریخی و گردشگری ثبت ملی، پایتخت فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی، هر ساله پذیرای گردشگرانی بسیاری از سراسر دنیا می باشد.
ورود ۱۰ میلیون مسافر نوروزی به فارس
مهدی پارسایی سرپرست معاونت هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس در این خصوص گفت: تعطیلات نوروزی امسال در حالی به پایان رسید که آمارها رشد بیش از ۳۰ درصدی حضور مسافران از اقصی نقاط ایران به استان فارس را نشان می دهد.
وی افزود: طبق آخرین آمارهای ارائه شده در تعطیلات نوروزی حدود ۴ میلیون نفر از اماکن تاریخی و فرهنگی استان بازدید کردند که این رقم بدون احتساب بازدیدهای مسافران از مساجد تاریخی، اماکن مذهبی و بقاع متبرکه می باشد.
پارسایی در خصوص اقامت مسافران نوروزی در این استان نیز گفت: بنابر آمارهای ارائه شده بیش از سه میلیون نفر شب اقامت در استان در تعطیلات نوروزی ثبت شده است که این آمار از اماکن اقامتی تحت نظارت شهرداری شامل کمپ ها و سالن های ورزشی و.... همچنین اماکن اقامتی تحت نظارت اداره کل میراث فرهنگی شامل هتل ها، هتل آپارتمان، مهمانپدیرها، متل، بومگردی ها و اردوگاهها و مجتمع های بین راهی و سایر اماکن چون حسینیه ها، خوابگاههای دانشجویی و مساجد و ... گرفته شده است.
تشرف بیش از یک میلیون و ۵۰ هزار زائر به حرم مطهر، در ایّام نوروز ۱۴۰۴
سید مصطفی شجاعی، مدیر حوزه تولیت حرم مطهر شاهچراغ با اشاره، به آمار تشرف زائران به حرم مطهر در ایّام نوروز گفت: با توجه به سرشماری حضوری و آمار استخراج شده از دوربینهای هوشمند، در بازهی زمانی ۲۵ اسفند سال ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ماه امسال، بیش از یک میلیون و ۵۰ هزار زائر، از اقصی نقاط کشور و تعداد ۳۸۷ گردشگر خارجی از ۳۲ کشور جهان، به حرم مطهر شاهچراغ (ع) مشرف شدند.
براساس آمار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، از ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۴ فروردین ۱۴۰۴، بازدید ۴ میلیون و ۸۳۳ هزار و ۸۳۸ نفر از اماکن فرهنگی تاریخی زیرمجموعه این وزارتخانه ثبت شده است و تختجمشید، حافظیه و سعدیه در صدر فهرست پربازدیدترین اماکن تاریخی قرار دارند. این ترتیب از ابتدای تعطیلات نوروز تقریبا بدون تغییر مانده است.
تخت جمشید با ۴۸۹ هزار و ۲۴ بازدید در صدر اماکن پربازدید در تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ قرار گرفت. پس از آن، حافظیه با ۴۸۲ هزار و ۶۷ بازدید و سعدیه با ۳۱۶ هزار و ۱۴۳ بازدید بیشترین تعداد بازدیدکننده را داشتند. پاسارگاد نیز با ۲۱۳ هزار و ۴۴ بازدید در رتبه چهارم، ارگ کریمخان با ۱۷۹ هزار و ۴۴۶ بازدید در جایگاه پنجم پربازدیدترین اماکن تاریخی قرار گرفتند.
بازدید بیش از ۴۴۰ هزارنفر از اماکن گردشگری دانشگاه شیراز
در همین خصوص پرویز رستمزاده، معاون اداری مالی دانشگاه شیراز، بیان کرد: از ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردینماه امسال (بهجز روزهای تعطیل)، بیش از ۴۴۰ هزارنفر از اماکن گردشگری دانشگاه شیراز؛ یعنی باغ گیاهشناسی ارم، باغموزه نارنجستان قوام و موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه بازدید کردهاند.
وی در ادامه به تفکیک به ارائهی گزارشی از بازدیدهای صورت گرفته از جاذبههای دانشگاه شیراز در ایام نوروز پرداخت و گفت: بیشترین بازدید مربوط به باغ گیاهشناسی ارم است که در طول ایام نوروز بیشاز ۳۳۳ هزار گردشگر از آن بازدید کردهاند.
وی افزود: باغموزه نارنجستان قوام نیز با بازدید بیشاز ۱۰۴ هزارنفر در رتبهی دوم جاذبههای دانشگاه شیراز و موزهی تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه با بیشاز ۶ هزار نفر، در رتبهی سوم قرار گرفته است.
رستمزاده اظهار کرد: آمار بازدیدکنندگان از جاذبههای گردشگری دانشگاه شیراز حاکی از آن است که بازدید گردشگران از این اماکن طی تعطیلات نوروزی ۱۴۰۴، روند صعودی نسبت به سالهای گذشته داشته و همچنان محبوبیت بسیاری در نظر گردشگران و مسافران نوروزی دارد که امیدواریم نویدبخش توسعهی گردشگری و ارتقای جایگاه ایران در صنعت گردشگری بینالمللی باشد.
افزایش ۴۰ درصدی اسکان در اقامتگاه های سنتی در روز طبیعت
در همین راستا، مجتبی رحمانیان رئیس هیات مدیره انجمن اقامتگاه های سنتی استان فارس با اشاره به باز بودن اماکن تاریخی در روز طبیعت و همچنین روزهای نخست سال، گفت: چنین تصمیمی اقدام مؤثری بود و اطلاع رسانی به موقع آن هم منجر به ماندگاری مسافران در استان شد به طوری که ضریب اشغال اقامتگاه های سنتی و بوتیک هتل های استان در ۱۲ و ۱۳ فرودین ماه نسب به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۴۰ درصدی همراه شد.
وی افزود: خوشبختانه در نوروز امسال سطح اشغال اقامتگاههای سنتی استان به ۹۵ درصد رسید.
ارسال نظر