معاون رئیس جمهور:
بزرگداشت شهید جمهور یک مراسم ساده نخواهد بود
معاون رئیس جمهور گفت: بزرگداشت شهید جمهور یک مراسم ساده نخواهد بود بلکه باید تجلی اندیشه و آرمان های شهدا باشد.

، سعید اوحدی، رئیس ستاد مرکزی مراسم بزرگداشت شهید جمهور و شهدای خدمت در نشست ستاد مرکزی بزرگداشت شهید جمهور و شهید خدمت با اشاره به اهمیت برنامهریزی برای سالگرد شهادت رئیسجمهور فقید و همراهانش اظهارداشت: جلسهای که امروز با حضور پررنگ عزیزان برگزار شد، نشان از دلبستگی عمیق به ارزشهای شهدای بزرگوار دارد. این مراسم صرفاً یک بزرگداشت ساده نخواهد بود، بلکه تجلی اندیشهها و آرمانهای شهیدان است که باید به صورت جدی به آن پرداخته شود.
اوحدی با تأکید بر ضرورت نگاه عمیق به محتوای مراسم افزود: رعایت ظواهر لازم است، اما نباید ذهنها فقط درگیر ظاهر برنامهها باشد. باید به باطن و محتوای فرهنگی، ارزشی و معرفتی این مراسم نیز توجه جدی شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به جایگاه انتخاب در نظام خلقت گفت: یکی از ویژگیهای منحصربهفردی که خداوند به انسان اعطا کرده، قدرت انتخاب مبتنی بر عقل است. در آیات قرآن، فلسفه خلقت و مسیر هدایت انسان بر پایه اختیار و فطرت الهی بنا شده است. راز موفقیت شهدا نیز در انتخابهای درست و مسیرهای آگاهانهای بود که در زندگیشان برگزیدند.
اوحدی افزود: وقتی زندگی شهید رئیسجمهور، شهید امیرعبداللهیان یا شهید آلهاشم را مرور میکنیم، درمییابیم که همه آنها در فرازهای حساس زندگی، بر پایه تقوا، مشورت و عقلانیت تصمیم گرفتند و همین امر، موجب محبوبیت و اثرگذاری آنان در جامعه شد.
وی ضمن قدردانی از همراهی خانوادههای شهدا و مسئولان دولتی، بر آمادگی برای برگزاری هرچه باشکوهتر مراسم بزرگداشت و صدور احکام کمیتهها در فرصت محدود پیشرو تأکید کرد.
رئیس ستاد مرکزی مراسم بزرگداشت شهید جمهور و شهدای خدمت تصریح کرد: به همان اندازه که انسان از وابستگیهای مادی عبور میکند، خداوند قوه تمییز بین حق و باطل و قدرت انتخاب آگاهانه را به او عطا میکند. تقوا و پایبندی به آموزههای دینی، بهویژه آموزههای قرآن، راه نجات و هدایت بشر است.
او با اشاره به فرمایشی از امام موسی کاظم (ع) گفت: خداوند دو حجت را بر انسانها قرار داده است: یکی حجت درونی یعنی تقوا، و دیگری حجت بیرونی یعنی الگوهایی همچون شهدا. این بزرگواران در حکم ستارگان فروزانی هستند که راه را به ما نشان میدهند. بزرگداشت این عزیزان، تنها یک مراسم نیست، بلکه تجدید عهد با اندیشههای والای آنان است.
اوحدی ادامه داد: دیشب در دیدار با خانواده معزز شهدا، احساس مسئولیتی سنگین در ما ایجاد شد. وقتی پای شناخت شخصیت شهید و منظومه فکری او در میان باشد، باید متناسب با آن شناخت عمل کنیم، برنامهریزی داشته باشیم و کیفیت مراسم را بالا ببریم. این بزرگداشتها در شرایط حساس امروز، چراغ راه آینده ملت ماست.
وی در بخشی از سخنانش به نقش شهید امیرعبداللهیان در دوره مسئولیت خود اشاره کرد و افزود: در زمانی که بنده مسئولیت سوریه را داشتم، در موقعیتهای حساس، مشورتهای شهید امیرعبداللهیان بسیار راهگشا بود. ایشان با رفتارهای حکیمانه خود توانست در بحرانیترین شرایط، از منافع ملی و آرمانهای انقلاب دفاع کند. او نهتنها در دیپلماسی سیاسی بلکه در انتقال پیکرهای مطهر شهدای مقاومت نیز نقش بیبدیلی ایفا کرد.
اوحدی با تشکر از حضور فعال اعضای ستاد و خانوادههای شهدا گفت: همانگونه که مقام معظم رهبری تأکید کردند، خانواده شهدا چشم و چراغ ملت هستند. ما باید با مشورت این عزیزان و با بهرهگیری از اندیشه شهدای بزرگوار، مراسمی در شأن ملت و شهدا برگزار کنیم.
نشست بین المللی دیپلماسی مقاومت برگزار می شود
حجتالاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، در این نشست با تأکید بر اهمیت تکریم مقام شهیدان خدمت و مقاومت، اظهار داشت: یکی از رویکردهای بایستهای که بحمدالله در فضای تجلیل از این شهیدان تدبیر شده، توجه به تولید ادبیات نظری در امتداد و تداوم خط ارزشمندی است که این عزیزان پایهگذاری کردند؛ خطی که تفسیر دقیق و ارزشمند از مسیر امام، رهبری و جبهه مقاومت است.
وی با اشاره به وظایف مجموعههای علمی و دانشگاهی در این زمینه افزود: اقداماتی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی برای همایش «الگوی حکمرانی شهید رئیسی» طراحی شده، از جمله کارهای برجستهای است که میتواند الگویی برای نهادهای علمی کشور باشد.
حجتالاسلام رستمی به فعالیتهای مجموعه «مجاهدان در غربت» نیز اشاره کرد و گفت: این مجموعه از سال ۱۳۹۳ فعالیت خود را با هدف تکریم مجاهدان جهانی مقاومت آغاز کرد و در طول این سالها نقش مؤثری در معرفی و بزرگداشت چهرههایی چون شهید سید حسن نصرالله، دکتر مصطفوی و دیگر پیشگامان این عرصه ایفا کرده است.
وی ادامه داد: سال گذشته، شاهد برگزاری نهمین اجلاسیه حمایت از فلسطین در مشهد بودیم که با پیام مقام معظم رهبری و پیام رئیسجمهور شهید، آیتالله رئیسی، همراه شد و چهرههایی از جمله خانم مصطفوی، روسای ادوار مجلس، فرماندهان سپاه و دیگر شخصیتهای برجسته در آن حضور یافتند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به برنامههای سال جاری خاطرنشان کرد: امسال اهتمام ویژهای به تکریم مقام سرداران دیپلماسی مقاومت، شهید رئیسی و شهید امیرعبداللهیان شده است. در همین راستا، پنج نشست علمی و یک نشست جامع با موضوع دیپلماسی مقاومت، در تاریخ ۲۷ اردیبهشت در دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.
وی همچنین از برگزاری مراسم سالگرد شهید امیرعبداللهیان در جوار حرم حضرت سیدالکریم با حضور خانواده شهید خبر داد و بیان کرد: نشست بینالمللی دیپلماسی مقاومت نیز با حضور فعالان و شخصیتهای جبهه مقاومت از داخل و خارج کشور برگزار خواهد شد.
حجتالاسلام رستمی تاکید کرد: شهدا خودشان دانشگاههای مردمی بودند و ارتباط نزدیکی با نسل جوان و فضاهای علمی داشتند. به همین دلیل، تکریم این شهیدان بزرگوار در ساحت علمی و دانشگاهی، وظیفهای مهم و ماندگار است که به در برنامهریزیهای نهادهای علمی کشور دیده شده است.
آیتالله رئیسی نماد اراده ملت و رئیسجمهور جبهه مقاومت بود
محمدمهدی اسماعیلی، رئیس بنیاد بینالمللی شهید آیتالله رئیسی، در نشست برنامهریزی ویژه بزرگداشت این شهید والامقام، با تاکید بر جایگاه فراجناحی و مردمی آیتالله رئیسی گفت: «ایشان معلمی متعلق به امت اسلامی و همه ملت ایران بودند؛ هیچگاه در قالب حزب، جناح یا گروه خاصی محصور نشدند و همواره نماد اراده، انگیزه و صداقت مردم ایران باقی ماندند.
وی افزود: شهید آیتالله رئیسی در هر مسئولیتی که حضور داشت، با تمام وجود خود را وقف تعالی آرمانهای انقلاب اسلامی و خدمت به مردم کرد. در دوره تولیت آستان قدس رضوی، مهر جاودانه خادمی حضرت رضا(ع) بر پیشانی ایشان نشست و سرانجام نیز به همجواری آن امام رئوف نائل آمد که بزرگترین سند افتخار این مسیر نورانی است.
اسماعیلی با اشاره به تحولات دوران ریاست آیتالله رئیسی در قوه قضائیه گفت: ایشان با ارادهای مؤمنانه، سرمایه اجتماعی نظام را ارتقا داد و مبارزه با فساد را به شکلی بیسابقه نهادینه کرد؛ اقدامی که بسیاری از مفاسد ریشهدار را در داخل مجموعهها خشکاند و به اعتماد عمومی مردم جان دوباره بخشید.
رئیس بنیاد بینالمللی شهید رئیسی در ادامه افزود: در دیداری که همراه با ائمه جمعه با ایشان داشتیم، شعار "ابراهیم بتشکن، بت فساد را بشکن" سر داده شد؛ اما ایشان با تواضع فرمودند: بتشکن رهبر عزیز انقلاب است و من تنها سربازی برای این مسیرم.
وی با بیان اینکه تمام مسیر مدیریتی آیتالله رئیسی در قامت یک سرباز ولیفقیه رقم خورد، تاکید کرد: وی در جایگاه ریاست جمهوری نیز، تمام امکانات کشور را برای اجرای فرامین رهبری و تعالی مردم بسیج کرد. او هیچگاه خود را چیزی جز سرباز نظام، مردم و ولایت ندانست.
اسماعیلی با تاکید بر رابطه مستقیم میان ماندگاری در نظام اسلامی و اخلاص در پیروی از ولایت گفت: «گر امروز نام آیتالله رئیسی در حافظه ملت ماندگار شده، به دلیل آن است که نسبت خود را با ولی بهدرستی تعریف کرده بود: او خود را یک مرید، یک سرباز صدیق ولایت میدانستند.
او در ادامه با اشاره به برنامههای فرهنگی بنیاد، اعلام کرد: بنیاد بینالمللی شهید آیتالله رئیسی از ماهها قبل، فرآیند تولید محتوای فرهنگی را آغاز کرده و در این مسیر، مجموعهای از برنامهها از جمله برگزاری همایش بینالمللی حکمرانی شهید آیتالله رئیسی به همت شورایعالی انقلاب فرهنگی و جناب آقای خسروپناه در دستور کار قرار دارد.
اسماعیلی همچنین به نقش بینالمللی شهید رئیسی در حمایت از محور مقاومت اشاره کرد و گفت: از زبان بسیاری از مسئولان گروههای مقاومت منطقه شنیدهام که آیتالله رئیسی رئیسجمهور مقاومت بود و شهید امیرعبداللهیان وزیر خارجه مقاومت. این دو عزیز، همه توان خود را وقف آرمان فلسطین کردند. از ۷ اکتبر تا روز شهادت، امیرعبداللهیان بدون وقفه پیگیر احقاق حقوق ملت مظلوم فلسطین بود. آیتالله رئیسی نیز در تمام جلسات با بغض و اشک از کودکان غزه یاد میکرد.
وی در پایان گفت: تجلیل از آیتالله رئیسی، بیعتی مجدد با آرمانهای امام، رهبری و شهیدان انقلاب اسلامی است. او ذرهای از مسیر انقلاب جدا نشد و شهادتش، مزد شش دهه مجاهدت خالصانهاش بود.
ارسال نظر