English

«چت‌جی‌پی‌تی» نجات بخش شد

به نظر می‌رسد ChatGPT با کشف یک سرطان پنهان در یک زن آمریکایی، جان وی را نجات داده است.

«چت‌جی‌پی‌تی» نجات بخش شد
به گزارش خبرگزاری موج

، ربات هوش مصنوعی « چت‌جی‌پی‌تی »(ChatGPT) می‌تواند کدنویسی کند، ایمیل‌های حرفه‌ای بنویسد، حتی برای تعطیلات برنامه‌ریزی کند، اما آیا واقعاً می‌تواند سرطان را تشخیص دهد؟ باور کنید یا نه، به نظر می‌تواند.

به نقل از آی‌ای، یک بانوی ۴۰ ساله که علائم گیج‌کننده او بارها توسط پزشکان بررسی شده است، ادعا می‌کند که بینش‌های هوش مصنوعی «چت‌جی‌پی‌تی» منجر به تشخیصی نجات دهنده برای او شده است.

لورن بنون(Lauren Bannon)، ساکن ایالات متحده و مادر دو فرزند، در فوریه ۲۰۲۴ متوجه مشکل در خم کردن انگشتان خود، به خصوص در صبح‌ها و عصرها شد.

با وجود منفی بودن آزمایش برای ابتلای احتمالی به بیماری «آرتریت روماتوئید»، پزشکان پس از چهار ماه در نهایت تشخیص دادند که او به این بیماری مبتلاست.

با این حال، این بانوی ۴۰ ساله که صاحب یک شرکت بازاریابی است، با دردهای طاقت‌فرسای معده و کاهش چشمگیر وزن در عرض یک ماه مواجه شد که پزشکان آن را به ریفلاکس اسید معده نسبت دادند.

 

نقش هوش مصنوعی در تشخیص پزشکی

بنون ناراضی و ناامید از پاسخ پزشکان، به چت‌بات هوش مصنوعی توسعه یافته توسط شرکت اوپن‌ای‌آی(OpenAI) برای تشخیص احتمالی روی آورد.

بنون از ChatGPT در مورد شرایطی که شبیه به «آرتریت روماتوئید» است، سؤال کرد و این ربات پیشنهاد کرد که او ممکن است به بیماری هاشیموتو(Hashimoto) مبتلا باشد و به او توصیه کرد که از پزشکش بخواهد سطح آنتی‌بادی پراکسیداز تیروئید(TPO) او را بررسی کند.

بنون می‌گوید: من نیاز داشتم بفهمم چه اتفاقی برایم در حال وقوع است. فقط احساس ناامیدی می‌کردم، چرا که پاسخ‌هایی را که لازم داشتم، دریافت نمی‌کردم.

بیماری هاشیموتو یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به غده تیروئید حمله می‌کند و باعث التهاب و در نهایت کاهش عملکرد آن می‌شود.

سرانجام بنون تصمیم گرفت که به تشخیص هوش مصنوعی نیز اهمیت دهد و در سپتامبر ۲۰۲۴ برای آزمایش رفت و در کمال تعجب با صحیح بودن تشخیص هوش مصنوعی مواجه شد.

بنون با وجود عدم سابقه خانوادگی در ابتلا به بیماری هاشیموتو، از ابتلا به این بیماری شگفت‌زده شد. این باعث شد که پزشکان یک سونوگرافی تیروئید انجام دهند که در آن دو توده کوچک در گردن او مشاهده شد و در نهایت در اکتبر ۲۰۲۴، این توده‌ها به عنوان توده‌های سرطانی تشخیص داده شدند.

بنون معتقد است که بدون کمک ChatGPT هرگز این سرطان پنهان را کشف نمی‌کرد، زیرا علائم معمول بیماری هاشیموتو را نداشت.

وی می‌گوید: از پزشکان ناامید شده بودم. تقریباً مثل این بود که آنها فقط سعی می‌کردند برای هر چیزی دارو بدهند تا شما را ببرند و بیاورند.

این زن ۴۰ ساله برای برداشتن تیروئید و دو غدد لنفاوی از گردنش در ژانویه ۲۰۲۵ تحت عمل جراحی قرار گرفت.

وی می‌گوید: اگر به ChatGPT نگاه نمی‌کردم، فقط داروی «آرتریت روماتوئید» را مصرف می‌کردم و سرطان از گردن من به همه جای دیگر سرایت می‌کرد.

وی افزود: هوش مصنوعی، زندگی من را نجات داد. من هرگز بدون ChatGPT این را کشف نمی‌کردم.

با این حال، کارشناسان هشدار دادند که هوش مصنوعی نباید جایگزین تخصص پزشکی انسانی شود. در حالی که این ابزارها می‌توانند کمک کنند، هشدار دهند و آسایش بیاورند، اما نمی‌توانند مشکل همه بیماران را تشخیص دهند یا آنها را معاینه یا درمان کنند.

متخصصان تاکید می‌کنند که هوش مصنوعی می‌تواند نتایج مراقبت‌های بهداشتی را بهبود بخشد، اما تنها تکیه بر هوش مصنوعی می‌تواند خطراتی ایجاد کند.

دکتر هاروی کاسترو(Harvey Castro)، پزشک متخصص اورژانس و سخنران در زمینه هوش مصنوعی می‌گوید: هنگامی که هوش مصنوعی، مسئولانه استفاده شود، می‌تواند نتایج مراقبت‌های بهداشتی را بهبود بخشد، اما زمانی که به تنهایی استفاده شود، می‌تواند خطرناک باشد.

وی افزود: ما باید ایمنی بیمار را در اولویت قرار دهیم و متخصصان پزشکی دارای مجوز را در مراکز مراقبت نگه داریم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه