خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
نکته اصلی دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا چه بود؟
«اگر بخواهیم دور سوم مذاکرات هسته ای میان ایران و آمریکا را در یک جمله توصیف کنیم باید بگوییم: ایران و آمریکا به نحو جدیتری در حال طرح درخواست ها از یکدیگر و روشن کردن موضع مذاکراتی خود و محکزدن طرف مقابل هستند.»

، دور سوم مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا، به تازگی در مسقط پایتحت عمان به پایان رسید. مذاکراتی که وزیر خارجه عمان "بدر بوسعیدی" آن را مثبت توصیف کرده و تحلیل و تفسیرهای مختلفی با محوریت آن مطرح می شود.
بر اساس آنچه سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان گفته، مذاکرات در هفته آتی دنبال خواهد شد و البته که تیم ایرانی به روند مذاکرات، با احتیاط، خوشبین است. طرف آمریکایی نیز از وقوع پیشرفت های قابلتوجه در قالب مذاکرات با ایران خبر داده است. با این همه، دور سوم مذاکرات هسته ای غیرمستقیم میان ایران و آمریکا حامل یک نکته مهم و راهبردی بود که توجه به آن ضروری است.
در این دور از مذاکرات، همانطور که منابع نزدیک به تیم های مذاکراتی ایران و آمریکا اعلام کرده اند، مذاکرات حالتِ جزئیتر و فنیتری را پیدا کرده است. در واقع، دو طرف در قالب مذاکرات دور سوم، انتظارت خود از طرف مقابل مطرح کرده اند. در عین حال، نکته مهم این بود که برای نخستین بار ایران کارشناسان اقتصادی خود را هم وارد فرآیند مذاکرات کرد.
موضوعی که نمود عینی از این مساله است که تهران قویا سعی در رفع موثر تحریمها علیه خود دارد. یکی از نکات ملموسِ دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا، این مساله بود که شبیه به دورهای قبلی شاهد انتشار اخبار با محوریت مذاکرات نبودیم. این موضوع خود حاکی از این است که مذاکرات ماهیت حساستر و جدیتری را به خود گرفته است. در این میان، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران به این مساله نیز اشاره داشته که در دورهای آتی، به احتمال زیاد تیمی از کارشناسان سازمان انرژی اتمی کشورمان نیز به تیم مذاکراتی ایران اضافه خواهند شد.
این مساله هم خود یک پالس مثبت به پیشرفت مذاکرات میان ایران و آمریکا است. اساسا به دلایلی از همین نوع است که باید اذعان کرد روزهای آتی، روزهای سرنوشتسازی در قالب پرونده هسته ای ایران و مذاکرات میان ایران و آمریکا هستند. از اینجای کار به بعد، رایزنی ها و گفتگوها فشردهتر خواهند شد و هیچ بعید نیست که شاهد وقوع تحولات تازه با محوریت پرونده هسته ای کشورمان باشیم. به طور خاص، هیچ بعید نیست که شاهد تشدید جنگ روانی علیه ایران از سوی رسانه ها و چهره های غربی باشیم.
البته که توجه ویژه به مساله ارائه روایت ها در بحبوحه مذاکرات اتمی از زبان رسانه های ایرانی، تا حد زیادی نشان از آن دارد که تیم مذاکراتی ایران، نسبت به این حربه آگاه و هوشیار است و به دنبال خنثیسازی آن میباشد. با این همه، اگر بخواهیم دور سوم مذاکرات هسته ای میان ایران و آمریکا را در یک جمله توصیف کنیم باید بگوییم: ایران و آمریکا به نحو جدی تری در حال طرح درخواست ها از یکدیگر و روشن کردن موضع مذاکراتی خود و محک زدن طرف مقابل هستند. آنچه در این بجبوحه مهم است، حفظ بصیرت و بازی نکردن در زمینی است که شاید دشمنان برای ایران تعریف کرده اند.
ارسال نظر