English

ماه عسل؛ اسپانسرهای غیرمجاز، فیش حقوقی میلیونی احسان علیخانی

انتقاد به ماه عسل به عنوان برنامه ای که ۳۰ شب مخاطب را بمباران احساسی می کند تا رصد اسپانسرهای برنامه توسط رسانه ها و گمانه زنی هایی درباره مبالغ میلیاردی که احسان علیخانی برای ساخت و اجرای ماه عسل دریافت کرده است.

ماه عسل؛ اسپانسرهای غیرمجاز، فیش حقوقی میلیونی احسان علیخانی
به گزارش خبرگزاری موج

، برنامه «ماه عسل» سال هاست در ماه رمضان به طور مداوم از شبکه سه سیما با اجرا و تهیه کنندگی احسان علیخانی به عنوان یکی از برنامه های مناسبتی رسانه ملی نام خود را تثبیت کرد و البته مخاطبان پروپاقرص و به همان نسبت منتقدان جدی هم دارد.

برنامه ای با تم دینی یا روضه خوانی شیک و مدرن نام احسان علیخانی و لوگوی ماه عسل یادآور سوژه هایی تراژیک است که به راحتی اشک میلیون ها مخاطب را سرازیر می کند، اما علیخانی در نشستی خبری در پاسخ به این سوال که آیا عنوان روضه خوانی مدرن و مداحی شیک را می پذیرد گفته بود الصاق این موارد به خودم را به شدت رد می کنم ولی به مداحی آدم هایی که روایتگر زندگی عادی هستند افتخار می کنم.

علیخانی در ماه عسل با سوژه هایی که بسیاری از آن ها برای اولین بار در رسانه مطرح شدند توانست توجه طیف گسترده مخاطبان را جلب کند و تسلطش به جهت دادن گفت و گو و طرح سوال های جسورانه منجر به پاسخ عاری از محافظه کاری مصاحبه شونده است.

این مجری و برنامه ساز تلویزیونی با گفت و گو با افرادی که چهره نیستند و به اذعان خودش و به استناد قسمت هایی از ماه عسل مهمانانی از شهرستان های دور را بر صندلی این برنامه نشاند، افرادی که حتی بعضی از آن ها برای اولین بار به تهران می آمدند اما با طرح مسائل و موضوع هایی کمتر شنیده شده، این ویژگی را تبدیل به شاخصه برنامه اش کرد. بی شک اگر غیر از علیخانی مجری دیگری به چنین سوژه هایی می پرداخت تا این حد مورد توجه واقع نمی شد، چنان که رمضان سال ۹۲ این برنامه با اجرای علی ضیا پخش شد و انتقادات گسترده مردم را در پی داشت و به وضوح منجر ریزش مخاطبان این برنامه شد. حسن جوهرچی و محسن افشانی هم سابقه اجرای این برنامه را در کارنامه خود دارند اما فرم و شیوه اجرای آن ها نتوانست رضایت و توجه مخاطب را جلب کند. اما این ویژه برنامه مناسبتی از آغاز پخش تاکنون همواره حرف و حدیثهایی زیادی به دنبال داشته است. از انتقاد به محتوای برنامه که ۳۰ شب مخاطب را بمباران احساسی می کند تا رصد اسپانسرهای برنامه توسط برخی رسانه ها و البته گمانه زنی هایی درباره مبالغ میلیاردی که احسان علیخانی برای ساخت و اجرای ماه عسل دریافت کرده است.

تبلیغ شرکت تولید برنج و چای ربط دادن آن به حکمت الهی رمضان سال ۹۳ احسان علیخانی سه میهمان به برنامه دعوت کرد که با برنده شدن در قرعه کشی شرکت های تولید و توزیع آبمیوه، برنج و چای برنده خودروی «لکسوس»، «بنز» و ۱۱۰ میلیون تومان جایزه نقدی شده بودند. در این مورد به احسان علیخانی از این حیث انتقاد می شد که در حالی برنده شدن این افراد را به حکمت الهی و تقدیر مهمانان مرتبط می کرد که آگهی تبلیغاتی شرکت های مزبور به صورت زیرنویس از برنامه مخصوص زمان افطار پخش می شود.

گمانه زنی ها درباره مبالغ میلیاردی که علیخانی دریافت کرده است رمضان سال ۹۴ قبل از تیتر شدن اخبار داغ فیش های حقوقی میلیاردی برخی مدیران، بحث درباره دریافتی علیخانی از برنامه مناسبتی زمان افطار خبر پربازدید رسانه ها، شبکه های اجتماعی و فضای مجازی بود. خبرهایی که ارقامی دور از ذهن برای این مجری و برنامه ساز تلویزیونی مطرح می کردند.

بی شک دریافت مبلغ یک میلیارد و دویست میلیون تومان برای ساخت سی قسمت ماه عسل که در کنار مخاطبان ثابت، مخالفان و منتقدان سرسختی هم دارد، رقمی بالا به نظر می رسد. ایراد وارده منتقدان علیخانی درباره رقم دریافتی بابت ساخت این برنامه مبنی بر این بود که چطور برنامه ای که بار معنوی و دینی به خود گرفته است و با پیام های اخلاقی درصدد ارشاد مردم است به دنبال کسب درآمد از قبال مفاهیم دینی است. این شایعات و انتشار گسترده آن در فضای مجازی موجب شد علیخانی در یکی از قسمت های برنامه واکنش تندی نشان دهد و پاسخ منتقدان مبلغ دریافتی اش را با تاکید بر تلاشش به منظور آماده سازی و تهیه سوژه های نایاب و کمیاب برای ماه عسل عنوان کند. علیخانی در یکی از قسمت های برنامه ماه عسل ادعا کرد که مبلغ دریافتی اش ۴۵ میلیون تومان بابت سی روز اجرا و پیش تولید طولانی این برنامه است.

اسپانسرهای غیرمجاز در ماه عسل زیر نویس می شوند از دیگر حاشیه های این برنامه طرح مساله تبلیغ اسپانسرهای غیرمجاز در رسانه ملی بود که واکنش یکی از اعضای کمسیون اقتصادی مجلس را نیز در پی داشت. یکی از موسسات مالی که در لیست موسسات دارای مجوز بانک مرکزی وجود ندارد، به عنوان اسپانسر ماه عسل چند مرتبه در این برنامه تبلیغ شده است.

نماینده مردم رباط کریم در نهمین دوره مجلس شورای اسلامی به غیر مجاز بودن فعالیت این موسسه مالی اشاره کرد و متذکر شد که باید با این موضوع برخورد شود و نباید اجازه داد موسسات مالی غیرمجاز در رسانه ملی تبلیغ کنند. با همه این تفاسیر و حاشیه ها، در قحطی برنامه سازی تلویزیون، در وضعیتی که طبق آمارهای انجمن علمی مددکاری  ۷۸ درصد از مردم از رسانه ملی رویگردان شده و برنامه های ماهواره را تماشا می کنند، در شرایطی که رسانه ملی سریال های ساخته شده سال های قبل را چند مرتبه بازپخش می کند و بسیاری از هنرمندان بیکار هستند و بودجه صدا و سیما فقط یک درصد افزایش داشته است، وقتی فقط مجری هایی که با توانایی هایی فردی برنامه ای را اجرا و تداوم می بخشند به نظر می رسد علیخانی و تیمش در شناسایی مخاطبی که زمان افطار پای برنامه می نشیند درست عمل کرده اند و تم و محتوای برنامه توانسته است مخاطب خود را راضی کند. انتقادات به اسپانسرهای بی مجوز ماه عسل در شرایطی که برنامه سازان تلویزیون جمهوری اسلامی باید بتوانند در شرایط نامساعد اقتصادی صدا و سیما سرمایه گذار جذب کند این سوال را به ذهن متبادر می کند که اساسا چرا عضو کمسیون اقتصادی مجلس یک برنامه ساز تلویزیونی را مورد بازخواست قرار می دهد در حالیکه باید درباره چرایی وجود و ادامه فعالیت چنین موسساتی سوال طرح کند. طرح موضوع فیش حقوقی علیخانی هم از آن موضوعات داغ فضای مجازی بود که به دلیل کنجکاوی طرفداران و مخالفان این برنامه در فضای مجازی بازنشر شد، اما بد نیست مدیران صدا و سیما و برنامه سازانی که با استقبال مخاطب مواجه شده اند در پاسخ به پرسش درباره مبالغ دریافتی شان با سعه صدر بیشتری رفتار کنند و البته انتقاد اصلی به محتوا و تم ماه عسل که موج سواری بر احساسات مردمی را مطرح می کند باید گفت که برای مردمی که سلیقه شان سال ها با سریال های ساخت کره و انواع برنامه های دینی کلیشه ای شکل گرفته است استقبال از برنامه ای که شیوه اجرا، روایت و گفتگو در آن به روز تر است چندان عجیب نیست.    

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه