English

آلبوم تازه محمدرضا درویشی در راه است/انتشار «ازدحام سکوت»

آلبوم موسیقی «در سکوت آفتاب نیمه‌شب» تازه‌ترین اثر سمفونیک محمدرضا درویشی - آهنگساز و موسیقیدان - به‌زودی منتشر می‌شود.

آلبوم تازه محمدرضا درویشی در راه است/انتشار «ازدحام سکوت»

به گزارش خبرگزاری موج، این اثر سمفونیک با اجرای ارکستر سمفونیک آنکارا به رهبری بوراک توزون اجرا و ضبط شده و اکنون آماده انتشار شده است.

«در سکوت آفتاب نیمه‌شب» نام قطعه‌ای از حسین بهروزی‌نیاست که توسط محمدرضا درویشی برای ارکستر سمفونیک، تنظیم و آهنگسازی شده و برای نخستین‌بار با اجرای ارکستر سمفونیک آنکارا به‌عنوان ارکستر مهمان کنسرواتوار چایکوفسکی در مسکو اجرا شده است.

در این اثر، تعدادی از هنرمندان ایرانی با سازهای ایرانی، ارکستر سمفونیک را همراهی کرده‌اند و به این ترتیب، سازهای عود، تار، کمانچه و چند ساز کوبه‌ای به شکلی برجسته در خدمت ارکستر سمفونیک قرار گرفته‌اند.

در کنار انتشار آلبوم «در سکوت آفتاب نیمه شب»، کتاب پارتیتور این اثر رونمایی و منتشر خواهد شد.

~.~.~.~.~.~.~.~

آلبوم «ازدحام سکوت» به آهنگسازی عماد توحیدی و بهنام شهرکی با شعرخوانی بهروز رضوی - گوینده رادیو - این هفته منتشر می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی این اثر، «ازدحام سکوت» براساس ١٧ غزل از ارفع کرمانی - شاعر معاصر - با قطعات موسیقی مستقل ساخته شده است و ساختاری نو را در زمینه همراهی شعرخوانی و موسیقی ارائه می‌کند.

عماد توحیدی - نوازنده و آهنگساز - درباره ساخت این اثر گفت: همواره سودای طراحی و اجرای موسیقی روی اشعار پدرم «استاد ارفع کرمانی» با من بوده است. تصور من از همراهی شعر با موسیقی به شکل دکلمه ایجاد فضایی با فرمول مشخص نیست. اعتقادم این است که برای هر شعر باید طرح موسیقایی خاصی را در نظر گرفت.

او ادامه داد: فقدان تجربه‌های این‌چنینی در رادیو یا آثار منتشرشده توسط بخش خصوصی موجب تجلی همان کارکرد تزیینی و باری به هر جهتی موسیقی برای شعرخوانی شده است که آثار میان‌مایه‌ای که این سال‌ها بیشتر توسط بازیگران سینما به نیت فروش بیشتر خوانده شده، نمونه بارز عدم طراحی موسیقی برای شعر است. منظور من برداشت قریب به تالیف از فضای شعر توسط موسیقیدان است.

وی اظهار کرد: گاهی تشخیص هنرمند آگاه به ادبیات این است که حرکت موسیقی موازی شعر باشد و گاهی در تضاد با آن. یا زمانی با موسیقی به کشف معنای خاصی در بیتی یاری رسانده و گاه برعکس حیرت‌زایی بیشتر، منظور است. احتمال افزایش حوزه نفوذ شعر بر مخاطب به همین طراحی هوشمندانه موسیقی بستگی دارد.

این آهنگساز درباه حضور بهروز رضوی به‌عنوان راوی، گفت: در صدای بهروز رضوی هم طینت جهان اساطیری ایران و هم طبیعت شهد و شهود عرفان ایرانی وجود دارد و در بین صداهای سترگ و عاشقانه این سرزمین شکوهی در قامت دماوند را دارد. از سویی نوع شعرخوانی و صدای بهروز برای من یادآور شعر خوانی ارفع کرمانی فقید است.

بهنام شهرکی - آهنگساز - نیز درباره این آلبوم گفت: ازدحام سکوت از نظر من، یک نمونه جدی همراهی موسیقی و شعرخوانی است. شکل مطلوب این ترکیب زمانی محقق می‌شود که موسیقی توان همگونی احساس و اندیشه شعر را داشته و باعث نفوذ بیشتر کلام شاعر در مخاطب اثر باشد. این‌که برای ١٧ غزل برگزیده از شاعر فقید، ١٧ قطعه موسیقایی مستقل توسط ما طراحی شده، توجه به حال و هوا و جو احساسی مستقل هر غزل و همین‌طور مضامین ارائه‌شده در آن است.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه