English

برای نخستین بار در کشور؛

اجتماع کانون های وکلای سراسر کشور در مشهد برگزار شد/اهدای چکش زرین

مشهد همزمان با برگزاری بزرگترین اجتماع افتخار آفرینان عرصه عدالت کانون های وکلای سراسر کشور در مشهد، چکش زرین عدالت به یکی از افتخارآفرینان عرصه حقوق و وکالت اهدا شد.

اجتماع کانون های وکلای سراسر کشور در مشهد برگزار شد/اهدای چکش زرین

به گزارش خبرگزاری موج، شامگاه جمعه همزمان با برگزاری بزرگترین اجتماع افتخار آفرینان عرصه عدالت کانون های وکلای سراسر کشور در هتل ثامن مشهد، چکش زرین عدالت به سید محمود کاشانی فرزند آیت الله کاشانی و از افتخارآفرینان عرصه حقوق و وکالت اهدا شد.

سیدمحمود کاشانی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در جمع وکلا، قضات، کارشناسان و سردفتران دادگستری سراسری کشور با بیان اینکه در سال گذشته ۱۴ میلیون پرونده قضایی وارد دستگاه قضا شده است، اظهار کرد: این تعداد پرونده قضایی هزینه سنگینی را به بودجه عمومی کشور تحمیل می‌کند، بنابراین امروز به قوانین پیشرفته در حوزه حقوقی کشور نیاز داریم که باید در مجلسی با نمایندگان واقعی مردم تصویب شود.

وی با تأکید بر این مطلب که باید حقوقدانان ایرانی بتوانند پرچم حکومت قانونی را در کشور به اهتزاز دربیاورند، ادامه داد: اکنون در کشور ما قوانین حقوقی ۷۵ سال قبل اجرا می‌شود که در برخی موارد نیازمند تغییراتی از سوی نهادهای قانونی هستیم و باید وکلا و حقوق‌داران پرچم‌داران عدالت باشند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به پیام مرحوم آیت‌الله کاشانی در دی‌ماه سال ۱۳۰۱، خاطرنشان کرد: در این پیام آمده بود که قدرت دولت‌ها در احترام به قانون است و همه باید در برابر عظمت آن زانو بزنند بنابراین قدرت یک دولت در داشتن انرژی هسته‌ای و غیره نیست بلکه دولتی که بتواند به قانون احترام بگذارد دارای قدرت برتر است.

رابطه بین توسعه‌یافتگی و درجه‌فرهنگی جامعه

در ادامه این همایش رضا واحدی، رئیس شعبه 13 دادگاه تجدید نظر دیوان عدالت اداری با اشاره به تناسب بین توسعه‌یافتگی و درجه فرهنگی یک جامعه اظهار کرد: همه کارشناسان در این زمینه اتفاق نظر دارند که بین توسعه‌یافتگی و درجه‌فرهنگی یک جامعه یک تناسب مستقیم وجود دارد و تجربه بشری و همچنین ‌وضعیت موجود در دنیا نیز همین موضوع را اثبات می‌کنند.

وی افزود: پیشرفت و ‌توسعه در حوزه ‌تجربی نیازمند یک بستر صحیح و متعالی فرهنگی است و بشر بر اثر پیشرفت بدون ‌فرهنگ، به جنگ و خونریزی می رسد.

رئیس شعبه 13 دادگاه تجدید نظر دیوان عدالت اداری ادامه داد: وقتی به تاریخ بعثت پیامبران نگاه می‌کنیم آن ها هم خود را مدعی انقلاب فرهنگی دانستند بنابراین افرادی که در عرصه فرهنگ فعالیت می‌کنند باید توجه‌کنند که وظیفه بسیار مهمی را بر دوش دارند.

تسلط به علم حقوق راه حراست از حق مردم

وی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: در میان رشته علوم انسانی، حقوق بیشترین امتیاز را داراست زیرا برای این دنیای پیچیده حقوق عمومی راهگشا است و ما در حوزه قانون خوشبختانه قوی و موثر هستیم.

واحدی با اشاره به اصل 172 قانون اساسی گفت: صراحتاً در این قانون آمده است که قضات مکلفند آیین‌نامه ها و دستورالعمل های خلاف قانون دولت را اجرا نکنند و هر فردی می تواند ابطال این مصوبات را از دیوان عدالت‌اداری درخواست کند. همچنین اصل 173 قانون وجود دارد تا به شکایات مردم علیه دولت مردان و حاکمیت رسیدگی شود، حقوقدانان باید از این دو اصل قانون اساسی حراست کرده و راه آن تسلط به علم حقوق است.

وی خاطرنشان کرد: وکیل و قاضی مانند سربازی است که گاهی باید سینه خود را در مقابل گلوله سپر کند و باید به این نکته توجه کرد که هدف در این کار نباید پول باشد بلکه مسیر نهایی قضاوت و وکالت احقاق حق مردم است.

تخصص‌گرایی و کار گروهی در حقوق شکل‌ نگرفته است

مجید قاضی‌زاده، دبیر اتاق فکر موسسه حقوقی دهکده سفید در جمع افتخارآفرینان عرصه عدالت اظهار کرد: پایتخت معنوی ایران امروزه پایتخت آزمون وکالت نیز است و علت آن‌هم نتایج افتخارآمیزی است که تمام دانشجویان این رشته رقم می‌زنند.

وی با انتقاد از این‌که در حقوق قاعده تخصص رعایت نمی‌شود، گفت: مشاهده می‌شود که بیشتر وکلا انواع و اقسام پرونده‌های دعاوی را قبول می‌کنند و این یعنی اینکه هنوز تخصصی‌شدن علم حقوق جدی گرفته‌نشده است.

این استاد حقوق جزا و جرمشناسی با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از 14 میلیون پرونده حقوقی وارد دستگاه های قضایی شده است، اذعان کرد: جمع کثیری از خانواده های ایرانی دارای پرونده قضایی هستند از این رو نیاز است که ارتباط افراد حقوقی با غیر حقوقی پیوند عمیق تری داشته باشند.

وی با بیان اینکه پیشگیری بهتر از چاره جویی است، عنوان کرد:حجم عظیمی از مشکلات حقوقی مردم ناشی از عدم شناخت حق و تکلیف است، و معتقدیم با آسیب شناسی رخدادهای حقوقی و پیش بینی راه کارهایی قبل از ایجاد اختلافات می توان صلح و آرامش را در جامعه نهادینه کرد.

قاضی‌زاده افزود: ساختارسازی حقوق مهمترین رسالت موسسه حقوقی دهکده سفید است بنابراین اگر بتوانیم ساختارسازی در حوزه حقوق را به اوج برسانیم و این موضوع را به حوزه‌های دیگر وارد کنیم، بخش های مختلف اجتماع به یک نظامی مندی مناسبی خواهند رسید و بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور حل خواهد شد.

گفتنی است در بزرگ‌ترین اجتماع حقوقی کشور ضمن تقدیر از 100 افتخارآفرین عرصه عدالت کانون‌های وکلای دادگستری سراسر کشور، از خانواده شهیدان مدافع حرم «بختی» و «اسدی» تجلیل بعمل آمد و از تمبر اختصاصی موسسه حقوقی دهکده سفید و نرم افزار واژه پرداز سفید نیز رونمایی شد.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه