بزرگداشت صدرا ذوالریاستین برگزار شد
مراسم بزرگداشت صدرا ذوالریاستین شیرازی، شاعر غزلسرا و روزنامهنگار، با حضور شخصیتهای ملی و استانی در شیراز برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری موج، محمدابراهیم انصاری لاری، استاندار اسبق فارس، عصر جمعه ۱۹ خرداد در مراسم بزرگداشت صدرا ذوالریاستین شیرازی گفت: صدرا برآمده از خانوادهای مذهبی و عرفانی و آزادیخواه است که خانواده او خدمات سترگی به این مرز و بوم داشتهاند.
او با اشاره به اینکه آرامگاه یکی از اجداد ذوالریاستین شیرازی واقع در دارالسلام شیراز هنوز زیارتگاه صاحبان دل است، گفت: صدرا ذوالریاستین با داشتن هیبتی پرصلابت و رستمگونه، از قلبی رحیم، ذوقی سلیم و خیالی نازک برخوردار است.
انصاری لاری مشخصات و ویژگیهای این شاعر و ادیب شیرازی را فراوان دانست و گفت: منتقدان ادبی در باره او زیاد نوشتهاند و گفتهاند اما من به دو خصوصیت شخصیتی و ادبی او اشاره خواهم کرد. در میان خصوصیتهای شخصیتی و انسانی و اخلاقی ذوالریاستین، آنچه بیش از همه مخاطب را تحت تاثیر قرار میدهد، خصوع و فروتنی او است. او همه جا خود را خُرد معرفی میکند حال آنکه بسیار بزرگ است.
او ادامه داد: صدرا ذوالریاستین در قالبهای مختلف شعر میگوید، اما اشعار خود را از مقوله در حاشیه شعر حساب میکند. این موضوع از نامگذاری دفاترش هویداست وقتی که دفتری را "غزلواره" و دیگری را "شاید غزل"، مینامد و این ویژگی را شاید از سعدی بزرگ وام گرفته باشد.
انصاری لاری درباره آثار و شعرهای ذوالریاستین گفت: او از یک طرف مرید پیر توس، فردوسی بزرگ است و از طرفی پیوندی عمیق با غزل دارد که وفاداریاش را به دو قله دستنیافتنی غزل فارسی یعنی سعدی و حافظ نشان میدهد.
او اظهار کرد: صدرا با یک نوآوری و کاری بدیع، مضامین حماسی را در قالب غزل عرضه کرده که کاری نو و جدید است و اگر زمانی بخواهند پژوهشی در این زمینه انجام دهند این نوآوری باید بهنام صدرا ذوالریاستین شیرازی ثبت شود.
استاندار اسبق فارس متذکر شد: صدرا بهگونهای مضامین حماسی را در قالب غزل بیان میکند که نه قالب غزل سست و نه مضامین حماسی دچار تزلزل شود.
او همچنین خاطرنشان کرد: معمولا تمام غزلسرایان در غزلهای خود دنبال معشوقهای هستند و معشوقه صدرا همیشه و همهجا وطن او بوده است.
محمدرضا خالصی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی فارس، نیز با یادکرد جایگاه فاخر صدرا ذوالریاستین در میان مفاخر فارس، از وی به عنوان شاعری با اندیشههای سخته نام برد و بیان کرد: ذوالریاستین با بهرهگیری از پتانسیل زبان، متن را خواندنی میکند و این مقولهها را در شعر خود عنوان میکند.
او گذر زمان را در پختهشدن اندیشههای صدرا ذوالریاستین مؤثر دانست و گفت: بر اثر گذر روزگار اندیشه و زبان صدرا به خواجه شیراز نزدیکتر شد و از این خوب پیداست که زبان حافظ را بیشتر مورد مداقه قرار داده است.
وی ادامه داد: شعر صدرا ازسویی بسیار سخته و از تعقید دور است و شفاف و روان و ثابت پیش میرود؛ همچنین آشنایی او با خواجه و رمز و راز زبانی این شاعر باعث شد ایهام در زبان او بیشتر شود.
خالصی صدرا را تحت تأثیر طبیعت دانست و گفت: از همین رو است که میتوانیم شیراز را در شعر او تصور کنیم و حس نوستالوژیکی را نیز میتوانیم درک کنیم و به همین دلیل، هرگاه نمیتواند در برابر رنجها تاب بیاورد به شیراز کودکی خود پناه میبرد.
او اضافه کرد: شعر صدرا سرشار از یاد جنگها، پهلوانیها و جانفشانیها و در عین حال لبریز از آثار تمدن و مظاهر روح و فکر مردم یک کشور است که همراه با غزل و حماسه ارائه میشود.
در این مراسم که در پاسداشت و بزرگداشت صدرا ذوالریاستین شیرازی برگزاری شده بود، نشان مفاخر فارس توسط سیدعبدالواحد موسوی لاری به صدرا ذوالریاستین تقدیم و پیام سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به آیین ثبت معنوی جایزه ادبی «ریحانه» توسط بهزاد مریدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، خوانده شد.
صدرا ذوالریاستین تا کنون آثاری مشتمل بر ١٥ کتاب و مقالههای مطبوعاتی زیادی به چاپ رسانده است. او زاده ١٣١٥ در شیراز است و «مردی در تاریکی روحش»، «شراب تلخ»، «غزلواره»، «شاید غزل» و «یاغی» از جمله آثار این شاعر است.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر