موج بررسی کرد
موشکهایی که دیرالزور را هدف قرار دادند چه ویژگیهایی دارند؟
به دنبال اقدامات تروریستی داعش در داخل خاک کشورمان، مقر تجمع این گروهک تروریستی در شهر دیرالزور سوریه هدف موشکهای ایرانی قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار امنیتی دفاعی خبرگزاری موج، کمتر از یک سال پس از رونمایی از موشک میان برد و نقطه زن ذوالفقار، نیروی هوافضای سپاه پاسداران در عملیاتی تحت عنوان لیلهالقدر مقر تجمع گروهک تروریستی داعش در دیرالزور را با این راکت هدف قرار داد.
این عملیات در ساعات پایانی روز یکشنبه ۲۸ خرداد و کمتر از دو هفته بعد از حادثه تروریستی در مجلس شورای اسلامی و حرم بنیانگذار انقلاب اسلامی به وقوع پیوست.
به دنبال حمله تروریستی ۱۷ خرداد در تهران و شهادت ۱۸ تن از جمله یکی از نیروهای حفاظت سپاه، مقامات نظامی کشورمان از پاسخ قاطع در برابر این اقدام سخن گفتند. در همین راستا و بعد از قبول مسئولیت این حملات توسط داعش، چندین تیم تروریستی دیگر در مناطق شرق و غرب کشور که درصدد انجام عملیاتهایی به مراتب بزرگتر بودند، دستگیر شدند.
از همین رو شب گذشته سپاه پاسداران در واکنش به تحرکات اخیر داعش در داخل مرزهای کشورمان، مقر تجمع آنها را در شهر دیرالزور و ۱۰۰ کیلومتری مرز عراق را از پایگاه موشکی کرمانشاه و کردستان نشانه گرفت. طبق اظهارات سردار رمضان شریف، سخنگوی سپاه پاسداران در این عملیات ۶ موشک میان برد پرتاب شد که از این میان تعدادی از آنها، جزو موشکهای ذوالفقار بود.
موشک ذوالفقار در رژه نظامی به مناسبت آغاز جنگ تحمیلی در اول شهریور سال گذشته رونمایی شد. این سامانه موشکی بالستیک میان برد، شباهت بسیار واضح و مشخصی به موشک های سری فاتح دارند. جمهوری اسلامی ایران از اوایل دهه ۱۳۸۰ شمسی با نسل اول موشکهای فاتح ۱۱۰ صاحب موشکی بالستیک کوتاه بردی با برد حدود ۲۰۰ کیلومتر شد. در آغاز راه، دقت و جزییات فاتح ایرانی به مانند امروز نبود و در طول مهر و مومهای بعد، نسلهای مختلفی از این موشک وارد خدمت شدند که هم برد این موشک را به ۳۰۰ کیلومتر رسانده، هم خطای آن را تقریبا صفر کرده و در سیستم پیشران آن از سوخت پیشرفتهتری استفاده شد.
نسل چهارم موشک فاتح ۱۱۰ در شهریور ماه سال ۱۳۹۱ شمسی رونمایی و پس از حدود صرف یک دهه زمان جمهوری اسلامی ایران صاحب دقیقترین موشک بالستیک خود شد. تصاویر پخش شده از تست این موشک در همان زمان جای هیچ شک و شبه ای را در نقطه زنی این موشک بر جای نگذاشت. موشک فاتح ۱۱۰ آنچنان در دقت و قدرت تخریب عمل کرده است که حتی موجبات تحسین کارشناس معروف صهیونیست نیز شده است.
اما به رغم گذشت کمی بیش از یک دهه و با اتکا به توانمندی داخلی، جمهوری اسلامی ایران مجهز به موشکی بسیار دقیق به نام ذوالفقار است که مشخصات اصلی آن استفاده در تاکتیکی و نقطه زن بودن و استفاده از سوخت جامد خلاصه میشود.
این راکت بردی در حدود ۷۵۰ کیلومتر دارد و در حال حاضر به تولید انبوه رسیده است. برخورداری از سکوی پرتاب متحرک و خودکششی، رادار گریزی، قابلیت نقطه زنی، سبک و تاکتیکی بودن را از دیگر ویژگیهای موشک ذوالفقار است.
نصب کلاهک باراتی روی موشک ذوالفقار نیز اتفاقی مهم و قابل توجه است که در تابستان گذشته در جریان رژه رسانهای شد. این کلاهک دربردارنده ریزبمبهای پرتاب شونده به بالا پس از اصابت به هدف است و با فرود آمدن در محوطهای نسبتاً گسترده که ممکن است پیش از پرتاب با توجه به شرایط هدف قابل تنظیم هم باشد، سطح مورد نظر را مورد اصابت قرار می دهد.
این گونه از کلاهکها یا سرهای جنگی موشک، اساساً برای انهدام هدف واحد طراحی نشده بلکه برای آسیبرسانی به محوطه ای شامل اهداف پراکنده و پخش شده مورد استفاده قرار میگیرند مثلاً یک پادگان نظامی که خودروهایی با زره سبک در آن قرار دارند یا یک فرودگاه که در آن بالگردها و هواپیماها در توقفگاههای روباز یا زیر سایه بانی ساده مستقر هستند و یا یک شناور غولپیکر.
این محمولههای انفجاری پس از اصابت کلاهک موشک به زمین به سمت بالا پرتاب شده و با قرار گرفتن در قوس نزولی تا فاصله چند ده تا چند صد متری از نقطه اصابت آن را تحت پوشش قرار میدهند. این مهمات فرعی البته تا حدودی قابلیت نفوذ نیز دارند و از این رو برای آسیب زدن به هواگردها که اساساً از پوشش زرهی برخوردار نیستند، سلاح مفیدی محسوب میشوند.
با توجه به این نکات، اقدام شب گذشته سپاه پاسداران علاوه بر آنکه اقدام تلافیجویانه در برابر فعالیتهای داعش باشد میتواند عملیاتی برای تست موفقیتآمیز این نوع موشک دانست و این پیامی برای حامیان تروریست ها و کشورهایی است که درصدد برهم زدن امنیت ایران و یا به بیان خود آنها به دنبال کشاندن جنگ به داخل خاک کشورمان هستند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر