English

موج از حواشی لو رفتن سوالات امتحانات نهایی گزارش می دهد؛

پافشاری دانش آموزان در لورفتن سوالات/تکذیب هم به مجلسی‌ها رسید/وزیر سکوت اختیار کرد!؟

در حالی که دانش آموزان نسبت به لو رفتن سوالات معترض هستند، اما مسئولان همچنان این موضوع کذب دانسته و مطرح می‌کنند که سوالات قلابی در فضای مجازی منتشر شده، این در حالی است که یکی از دانش آموزان معتقد است به شخصه سوالات را قبل امتحان در دست یکی از دانش آموزان مشاهده کرده و دقیقا سوالات با یکدیگر برابری می کرد.

پافشاری دانش آموزان در لورفتن سوالات/تکذیب هم به مجلسی‌ها رسید/وزیر سکوت اختیار کرد!؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج، در هفته گذشته خبر "لو رفتن سوالات امتحان نهایی"  تبدیل به سوژه داغ رسانه‌ها شد، به طوری که حتی این موضوع موجب اعتراض گسترده دانش آموزان در مقابل وزارت آموزش و پرورش شد تا جایی که از خواستار لغو تاثیر نمرات معدل شان در کنکور سراسری شدند.

یکی از دانش آموزان دبیرستانی که در رشته تجربی تحصیل می‌کند مدعی است درست یک ربع قبل از امتحان "عربی" نمونه سوالات را در دست همکلاسی‌هایش دیده است.  

وی در این باره می‌گوید: در ایام امتحانات برخی گروه‌های تلگرامی و اینستاگرامی ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان دریافت می کردند  و سوالات را در اختیار  دانش آموزان قرار می‌دادند. 

وی ادامه می‌دهد: اما روزی که امتحان عربی داشتیم دقیقا یک ربع قبل از امتحان یکی از همین کانال‌ها عین برگه سوالات را به صورت رایگان منتشر کرد. امسال دوستانم برای امتحان نهایی وقت نمی‌گذاشتند و می‌دانستند که سوالات به دستشان می رسد.

رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش: سوالات لو نرفته است/سوالات زمانی در فضای مجازی منتشر شد که دانش آموزان سر جلسه حضور داشتند

اما عبدالرسول عمادی معاون وزیر آموزش و پرورش  بلافاصه خبر لو رفتن سوالات را تکذیب کرد و مدعی بود که  سوالات لو نرفته است، بلکه وقتی دانش آموزان در جلسه حضور داشتند توسط یکی از مسوولان مدرسه منطقه 2 تهران در فضای مجازی منتشر شده است، بنابراین دانش‌آموزان به سوالات دسترسی نداشتند.

وی درباره چگونگی شناسایی فرد خاطی عنوان کرد: سوالات پس از طراحی توسط یک کارشناس فناوری وارد سامانه و در لوح‌های فشرده  بارگذاری و رمز‌گذاری شده و در اختیار استان‌ها قرار گرفته است، بنابراین با توجه به اینکه سوالات تنها چند دقیقه قبل از آغاز جلسه امتحان در فضای مجازی نشر پیدا کرده مشخص شد تدابیر امنیتی از زمان طراحی و بارگذاری به خوبی رعایت شده و این قصور در مدارس رخ داده است.

پلیس فتا: تاکنون شکایتی از سوی آموزش و پرورش به دست پلیس فتا نرسیده است

موضوع زمانی جالب شد که سرهنگ مهدی کاکوان درباره ماجرای فروش سوالات لو رفته امتحانات دانش آموزان و اظهارات مطرح شده مبنی بر خرید و فروش آنها در برخی شبکه‌های اجتماعی گفت: به دنبال اطلاع همکارانمان در پلیس فتا از فعالیت برخی افراد در شبکه‌های اجتماعی درباره فروش سوالات امتحانات نهایی و همچنین گزارش آموزش و پرورش مبنی بر ادعای برخی افراد مبنی بر داشتن  سوالات امتحانی و فروش آن‌ها به دانش آموزان، موضوع در دست بررسی قرار گرفت.

وی با تاکید بر اینکه در تمام بررسی‌های انجام شده پلیس فتا، هیچ مستنداتی مبنی بر صحت ادعای لو رفتن سوالات امتحانات نهایی به دست نیامد، افزود: در تحقیقات انجام شده پلیس، سه نفر کلاهبردار که مدعی فروش سوالات امتحانات نهایی بودند شناسایی و دستگیر شدند و مشخص شد ادعای این افراد مبنی بر داشتن سوالات اصلی، کذب است و این افراد با  وعده‌های دروغ از دانش‌آموزان کلاهبرداری می‌کردند.

وی افزود: تا این لحظه هیچ شکایتی از سوی آموزش و پرورش مبنی بر شناسایی فروشندگان سوالات اصلی امتحانات نهایی به دست پلیس فتا پایتخت نرسیده است و در بررسی‌های ما گردانندگان سه کانالی که مدعی فروش سوالات اصلی امتحانات  نهایی بودند شناسایی و با تلاش پلیس دستگیر شدند.

نماینده مجلس: اسناد و مدارک لو رفتن سوالات امتحانات نهایی موجود است/ وزیر آموزش و پرورش پاسخگو باشد

لو رفتن سوالات نهایی حاشیه هایی را درپی داشت تا جایی که این موضوع به مجلس نیز کشیده است و سبب شد تا نمایندگان مجلس اظهار نظر هایی درباره داشته باشند. به طوری که امیر خجسته عضو کمیسیون آموزش مجلس با تاکید بر اینکه وزیر آموزش و پرورش باید نسبت  به موضوع رخ داده پاسخگو باشد، تصریح کرد: اسناد و مستندات لو رفتن سوالات موجود است؛ به عنوان مثال سوالات در شبکه‌های مجازی در یکی از مناطق تهران منتشر شد و دراین میان وعده انتشار سوالات کنکور نیز به مخاطبان این شبکه‌های  مجازی داده شده که جای تامل دارد.

خجسته با اشاره به اینکه شبکه فاسدی که اقدام به فروش و حتی ارایه رایگان سوالات امتحانی کرده باید مشخص شود و با افراد خاطی برخورد جدی انجام شود، گفت:  وزیر آموزش و پرورش باید نسبت به این موضوع شفاف‌سازی کند و سریعا به مردم توضیح لازم را ارائه کنند زیرا لو رفتن سوالات موجب سلب اعتماد شده است.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس: دعوت کمیسیون آموزش از رییس پلیس فتا و مسوولان وزارت آموزش و  پرورش 

این موضوع سبب شد تا به سراغ سید حمایت میرزاده برویم، به طوری که وی معتقد بود هنوز سند و مدرکی که لو رفتن سوالات را تصدیق کند وجود ندارد هرچند با توجه به محدود بودن بانک سوالات، تکرار برخی از آن‌ها در سال‌های بعد دور از ذهن نیست بنابراین فروش سوالاتی شامل چند درصد از سوالات امتحان نهایی بدون لو  رفتن سوالات همان سال امکان‌پذیر است این به معنای وجود متخلفانی در سیستم آموزش و پرورش کشور نیست. 

وی در ادامه با بیان اینکه باید با متخلفان با توجه به میزان جرم‌شان برخورد و حتی در صورت تشخیص آن‌ها را از سیستم آموزشی کشور خارج کرد، گفت:  باید سیستم امتحان نهایی به چند دلیل از حالت متمرکز خارج شود و تحت اختیار مدارس قرار گیرد، در دانشگاه‌‎ها نیز که مدرک صادره از آن‌ها به مراتب با ارزش‎‌تر از مدرک دیپلم است، هر دانشجو با یک استاد طرف  است و در نهایت با تایید یک استاد و یک دانشگاه می‌تواند مدرک فوق لیسانس یا دکترا بگیرد.  

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه سیستم امتحان نهایی هزینه‌های سنگینی را به آموزش و پرورش  متحمل می‌کند، ادامه داد: نظام آموزشی نیز باید از حالت متمرکز خارج شود و تحت اختیار مدارس قرار گیرد چرا که آموزش در هر منطقه تحت شرایط خاصی است لذا نباید یک سری اصول کلی آموزشی را به معلمان تحمیل کرد.

میرزاده با اشاره به این‌که چهارشنبه هفته گذشته از رییس پلیس فتا و کمیسیون نظارت وزارت آموزش و پرورش هم دعوت کردیم تا این موضوع بررسی شود، گفت: آن طور که در فضای مجازی گفته شد که سوالات در سطح گسترده لو رفته بود، صحت  ندارد. تنها یک یا دو مورد در جنوب و غرب کشور تخلفاتی مشاهده شده اما این نتیجه آن بر سرنوشت دانش آموزان تاثیر گذار نیست.

معاون امور بین الملل وحقوقی پلیس فتا:دستگیری ۸ نفر از خاطیان لو رفتن سوالات امتحان نهایی

با تمام اظهار و نظرها و تناقض گویی‌ها، سرهنگ حسین رمضانی معاون امور بین الملل وحقوقی پلیس فتا از  دستگیری هشت نفر خبر داد و گفت: در تحقیقات مشخص شد، تمام مواردی که در فضای مجازی انتشار پیدا کرده بود این‌ها سوالات امتحان نهایی نبود بلکه همه این اقدامات با نیت کلاهبرداری و سودجویانه توسط مجرمین صورت گرفته است. 

وی در ادامه با بیان اینکه ما تمام نمونه سوالات کلاهبرداران را با مسئولان آموزش و پرورش تطبیق دادیم، گفت: تنها در یک مورد سوالات لو رفته بود و آن هم در یک شهرستان کوچک در یکی از استان‌های جنوبی کشور بود که در واقع از زمان لو رفتن سوالات تا آغاز امتحانات دانش آموزان، زمان بسیار کمی باقی مانده بود. 

سرهنگ رمضانی ادامه داد: در اصل می‌توان گفت که سوالات به صورت واقعی به دست دانش آموزان همان شهرستان کوچک نیز نرسیده بود و پلیس فتای این استان خیلی سریع آن فرد را شناسایی و دستگیر کرد و تحویل مقامات قضایی داد. 

بنا بر روایت از دانش آموزان و معلمان  ابراز داشته بودند که فروشندگان سوال با گرفتن مبالغ 100 تا 180 هزار تومان این سوالات را که اغلب دروس را شامل می‌شد درفضای مجازی آن هم 45 دقیه پیش از شروع امتحانات در اختیار خریداران قرار می‌دادند.

در همین رابطه یکی از معلمان شهر تهران گفت: در ایام برگزاری امتحانات یکی از همکاران بنده که دبیر ادبیات است، سوالاتی را به ما نشان دادند که مربوط به امتحانات نهایی درس ادبیات سال سوم دبیرستان بود که قبل از ساعت هشت منتشر شده بود.

به گفته برخی از معلمان، سوال درس زبان فارسی ساعت ۷ صبح از منطقه دو آموزش‌وپرورش شهر تهران لو رفت و از طریق فضای مجازی دردست دانش آموزان قرارگرفته بود حتی برخی می‌گویند این سوالات به رقم یک میلیون تومان به فروش رسیده بود و این مسئله تأییدی برر  جدی‌گرفتن موضوع نظارت و بازرسی در امر ارزشیابی آموزش و پرورش است.

عضو کمیسیون مجلس: سوالات قلابی به دانش آموزان فروخته شده بود/شناسایی خاطیان

 با وجود این تناقض گویی ها پای صحبت عضو کمیسیون آموز مجلس نشستیم تا آخرین خبر ها را از او بدست بیاوریم. سیدحمایت میرزاده عضو کمسیون آموزش جلس دهم، درباره پرونده "لو رفتن سوالات امتحان نهایی"  اظهار داشت: هفته گذشته در کمسیون امنیت مجلس جلسه ای با اعضای این کمیسیون و مسئولان وزارت آموزش و پرورش و پلیس فتا برگزار شد و بر اساس گزارش پلیس فتا یکسری سو استفاده‌هایی در فضای مجازی شکل گرفته و عده ای با فروختن سوالات قلابی اقدام به کلاهبرداری از دانش آموزان کردند.

به گفته وی، بر اساس گزارش پلیس فتا، خاطیان شناسایی شدند و برابر قانون با آنها برخورد می شود.

عضو کمیسیون آموزش مجلس هرگونه مشابهت سوالات لو رفته با سوالات اصلی را تکذیب می‌کند و معتقد است گزارش‌های رسیده به دست ما تنها در مناطق جنوبی کشور در یک درس، آن هم دقایقی پیش از شروع امتحان سوالات لو رفته و شامل همه درس‌ها و سراسر کشور نمی شود.

از زمانی که لو رفتن سوالات تبدیل به سوژه داغ رسانه و مسئولان شده تنها اظهارنظرات مربوط به بهارستانی‌نشینان بود،  و وزیر آموزش پرورش اصلا به این موضوع ورود پیدا نکرده و سکوت اختیار کرد!

این درحالی است که آرمین یکی از مخاطبان خبرگزاری موج در واکنش به تناقض گویی‌هایی مسئولان می گوید تنها اقدام صورت گرفته از سوی آموزش و پرورش تکذیب است، این در حالی است که من به شخصه سوالات را قبل امتحان در دست یکی از دانش آموزان مشاهده کردم و دقیقا سوالات با یکدیگر برابری می کرد.

حال این سوال مطرح است که لو رفتن سوالات امتحانات نهایی در خرداد سال۹۶ می تواند زنگ خطری باشد نسبت به امنیت برگزاری امتحانات و این سوال مطرح است که چگونه طراحان سوالات امتحانات نهایی قرنطینه می‌شوند و سوالات لو می‌رود؟ به هر حال ورود جدی پلیس فتا به این موضوع می‌تواند با امکان تکرار این تخلف در سال‌های آتی مقابله کند تا شاهد این حواشی نباشیم.

بهتر است مسئولان به جای پافشاری در تکذیب خبر و حذف کردن صورت مساله، چاره ای برای آن بیندیشند تا دیگر شاهد این حواشی نباشیم...

عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه