تور عربی اردوغان برای کمک به حل بحران قطر
رئیسجمهوری ترکیه برای کاهش تنش و حل بحران میان قطر و کشورهای تحت نفوذ عربستان، سفری به کشورهای عرب حوزه خلیجفارس خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری موج به نوشته روزنامه حریت، قطر از سوی عربستان، امارات، مصر و بحرین به تامین مالی اقدامات تروریستی و جانبداری از ایران متهم شده است و این چهار کشور تحریمهای گستردهای را علیه دوحه وضع کردهاند. آنها شراط ۱۳ برای از سرگیری روابط برای قطر تعیین کردند که دوحه آن را نپذیرفت.
حال رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه که میانه خوبی با قطر دارد میخواهد در این باره میانجیگری کند. او حین بازگشت از هامبورگ به خبرنگاران گفت: پس از ۱۵ ژوئیه یک سفر ویژه دیپلماتیک خواهم داشت و میخواهم بار دیگر به منطقه خلیج فارس سفر کنم. ممکن است بتوانیم با سفر به منطقه به احیای مجدد مذاکرات کمک کنیم. قصد داریم به قطر، کویت و خصوصا عربستان برویم.
او گفت، درباره بحران قطر با دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه گفتوگو کرده و به تمام رهبرانی که در نشست گروه ۲۰ در آلمان با آنها دیدار داشته درباره لزوم یافتن راهحلی از طریق مذاکره تاکید کرده است.
البته اردوغان تاکید کرد، نباید سفر آتی او به منطقه را به منزله تلاشی برای "میانجیگری" میان دو طرف تعبیر کرد. او گفت: کویت نقش میانجیگر را بر عهده دارد و ما از تلاشهای آنها حمایت میکنیم. منظورم این است که هدف از سفرم احیای مجدد مذاکرات میان طرفین است.
از سوی دیگر رئیسجمهوری ترکیه گفت، در دیدار با پوتین و ترامپ درباره تلاشهای کنونی برای ایجاد مناطق کاهش تنش در داخل سوریه و نیز نگرانیهای امنیتی ترکیه درباره حضور یگانهای مدافع خلق کرد (ی.پ.گ) در امتداد مرزهای کشورش گفتوگو کرده است. او افزود: ما همچنین درباره مذاکرات آستانه و توافقهای ژنو گفتوگو کردیم.
موضوع دیگری که اردوغان در دیدار با همتایانش مطرح کرد درخواست آنکارا برای همکاری بهتر در مبارزه با آنچه "سازمان تروریستی فتو" وابسته به فتحالله گولن خواند، بود. او ابراز امیدواری کرد که همکاری قضایی بهتری برای استرداد این روحانی ترکتبار ساکن آمریکا خصوصا از جانب کشورهای اروپایی و آمریکا صورت بگیرد.
رئیسجمهوری ترکیه همچنین با اشاره به سالگرد کودتای ناکام ۲۰۱۶ در ۱۵ ژوئیه متعهد شد که پاکسازی کامل ترکیه از اعضای فتو بدون وقفه ادامه بیابد. او تاکید کرد: باید این ویروس را پاکسازی کنیم. پس از یافتن این ویروسها هر کاری لازم باشد انجام میدهیم. چطور میتوانیم کشورمان را زنده نگه داریم وقتی نمیتوانیم نهادهایمان را از این ویروس پاک کنیم؟ ما با عزم به کارمان ادامه میدهیم.
رئیس جمهور ترکیه همچنین به سوالی درباره بازداشت فعالان حقوق بشری در ترکیه از جمله نماینده ارشد عفو بینالملل پاسخ داد. او گفت: تانر کلیچ از عفو بینالملل بازداشت شد چرا که مشخص شد او اپلیکیشن بایلاک (برنامه موبایلی که از سوی اعضای گولن برای رمزگذاری پیامها استفاده میشود) دارد. باید منتظر بود و دید که سیستم قضایی چگونه بازداشت فعالان حقوق بشر را قضاوت میکند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر