جشن حافظ با اجرای مهران مدیری برگزار شد
هفدهمین جشن سینمایی - تلویزیونی حافظ در اولین سال نبود علی معلم با اجرای مهران مدیری برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری موج، شامگاه شنبه ۲۱ مردادماه جشن دنیای تصویر در حالی برگزار شد که هنوز یک سال از درگذشت ناگهانی علی معلم، بنیانگذار این جشن که همیشه اجرای آن را برعهده داشت نمیگذرد.
امسال هفدهمین دوره این جشن در تالار وزارت کشور و با حضور جمع زیادی از هنرمندان و مردم همراه بود که البته در این دوره مراسم فرش قرمز به سیاق یکی دو سال قبل برگزار نشد اما علاقهمندانی که در لابی این تالار و نیز سالن اصلی حضور داشتند بازار عکس سلفی با بازیگران و یادگاری را حسابی داغ کرده بودند که در مواردی هم با نارضایتی هنرمندان همراه بود.
بخش ابتدایی این مراسم که با یک ساعت تاخیر و در ساعت ۲۱ آغاز شد در دقایقی طولانی به پخش آگهیهای تبلیغاتی اسپانسرهای جشن اختصاص داشت که در دو نوبت پشت سر هم تکرار شد.
سپس با آیاتی از قرآن و سرود جمهوری اسلامی وصیتنامه شهید حججی خطاب به فرزند و همسرش پخش شد و با خوشامدگویی فرزند کوچک زنده یاد علی معلم به همان شیوه پدرش و پخش تصویری از شعرخوانی علی معلم مراسم به طور رسمی آغاز شد.
جمشید مشایخی، محمدرضا گلزار، هومن سیدی، الناز شاکردوست، مهناز افشار، رضا عطاران، کورش تهامی، نوید محمدزاده، محمود رضوی و بهروز شعیبی از جمله هنرمندان حاضر در این مراسم بودند.
در این مراسم پس از اجرای قطعهای توسط رضا یزدانی و شعرخوانی شیلا خداداد، امید معلم در سخنانی یادآور شد که پدرش همواره میخواسته که جشن حافظ در نبود او ادامه داشته باشد.
او سپس هیات داوران این جشن و همچنین مهران مدیری را به عنوان مجری مراسم معرفی کرد.
مدیری گفت: کار بسیار سختی امشب به من محول شده که این مراسم را به جای معلم اجرا کنم ولی مطمئن هستم او اینجا هست.
او همچنین خواهش کرد که همه تا آخر جشن به خاطر علی معلم بمانند و پس از آن کلیپی به یاد این منتقد و تهیهکننده سینما پخش شد که در پی آن مدیری از حاضران خواست یک دقیقه سکوت کنند.
اولین بخش اهدای جوایز این مراسم به جایزه علی معلم اختصاص داشت که آذر معماریان همسر علی معلم در حالی که لباسی منقش به تصویر علی معلم و نشان حافظ بر تن داشت، آن را به اصغر فرهادی اهدا کرد که در غیاب او ساره بیات این تندیس را گرفت.
فرهادی در کلیپی ادامه پیدا کردن مسیر جشن حافظ را که به همت فرزند و همسر این هنرمند و نیز همکاران او انجام شده است تبریک گفت.
در ادامه، جواد طوسی جایزه یک عمر فعالیت نوشتاری را به شهرام جعفرینژاد اهدا کرد.
یکی از بخشهای ویژه این جشن به بزرگداشت محمدعلی کشاورز اختصاص داشت که به دلیل شرایط جسمی، مهران مدیری نزد او رفت تا با همراهی جمشید مشایخی هدیه این بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون را اهدا کند.
کشاورز در سخنانی با یادی از علی معلم گفت: او در مجله خود فقط راجع به سینما صحبت نمیکرد بلکه درباره تئاتر هم حرف میزد چون ما اگر میخواهیم در دنیا سینمای خوبی داشته باشیم باید تئاترهای خوبی داشته باشیم. اگر تئاتر واقعا تئاتر و ایرانی باشد سینمای ما هم سینما خواهد بود.
مشایخی هم پس از اهدای تندیس حافظ به کشاورز گفت، علی (معلم) در قلب ما جا دارد.
مهران مدیری پس از این بخش به امین حیایی اشاره کرد و گفت: اگر ما سلبریتی هستیم او چهارلبریتی است و همین طور گلزار که با وجود اینها و تیپشان من باید بروم.
بخش بهترین مستند با صدایی از علی معلم و حضور داریوش ارجمند همراه بود که او جایزه این بخش را پس از بیان سخنانی درباره علی معلم به «دیپلماسی شکستناپذیر آقای نادری» ساخته بهتاش صناعیها و مریم مقدم اهدا شد.
بخش بعدی برای اهدای جایزه بهترین فیلمنامه تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی با حضور آزیتا حاجیان و کورش تهامی همراه بود که مدیری با کنایه توضیح داد امسال جوایز مثل همان مراسم خارجی برگزار میشود و البته با تفاوتهایی که ما سعی میکنیم بهتر از آنها هم باشیم.
تندیس این بخش به سریال «لیسانسهها» نوشته سروش صحت و ایمان صفایی تعلق گرفت.
جایزه ویژه هیات داوران توسط امیر پوریا، علیرضا رییسیان و حمید نعمتالله به محمدرضا گلزار برای فیلم «سلام بمبئی» و «سریال عاشقانه» اهدا شد.
گلزار پس از دریافت جایزه خود گفت: جای آقای معلم خیلی خالی است و نمیشود تصور کرد که او در اینجا حاضر نباشد. من این جایزه را پس از ۱۷ سال به فال نیک میگیرم و از مردم و طرفدارانم قدردانی میکنم که در این سالها از من پشتیبانی کردند.
بخش دیگر به جایزه بهترین بازیگر زن نقش کمدی اختصاص داشت که الهام حمیدی و میلاد کیمرام تندیس این بخش را به سیما تیرانداز برای سریال «پادری» اهدا کردند.
جایزه بهترین بازیگر مرد نقش کمدی هم توسط مرجانه گلچین که تنها حاضر شدن او روی سن دستمایه شوخی خودش و مدیری شد، به هوتن شکیبا برای سریال «لیسانسهها» تعلق گرفت.
وی که صداپیشگی دیبی در مجموعه کلاه قرمزی را برعهده داشته از این سریال یاد و ابراز امیدواری کرد که این مجموعه پخش شود و جایزهاش را هم به پدرش تقدیم کرد.
در ادامه، جایزه بهترین بازیگر زن درام تلویزیونی توسط هنگامه قاضیانی و امین حیایی به ساره بیات برای سریال «عاشقانه» اهدا شد.
جایزه دیگر این بخش هم توسط پوران درخشنده و حسام خانزادی به هومن سیدی تعلق گرفت.
در بخشی دیگر، مهناز افشار با یادآوری اتفاقات و حاشیههایی که پس از جشن سال گذشته پیش آمد، گفت: به آنهایی که آقای معلم را بردند و آوردند میگویم که ناراحت نیستید الان که دیگر علی معلم نیست؟!
او به همراه بهاره کیان افشار جایزه بهترین کارگردان سریال را به منوچهر هادی برای ساخت «عاشقانه» اهدا کرد.
در این جشن، تندیس حافظ با حضور مهران غفوریان، یوسف تیموری، رضا داودنژاد و نیکخواه به رضا جودی تهیهکننده «لیسانسهها» تعلق گرفت.
بهترین چهره تلویزیونی این جشن هم توسط یکتا ناصر و لادن مستوفی، ابتدا احسان علیخانی و سپس توسط سعید راد مهران مدیری معرفی شد.
علیخانی پس از دریافت جایزهاش با صدای بلند یکی از تماشاگران روبهرو شد که میگفت اشکمان را درآوردی.
وی سپس به دیگر نامزدهای این بخش اشاره کرد و گفت که مهران مدیری از من ناراحت است چون نتوانستم در برنامهاش حاضر شوم.
علیخانی افزود: چند روزی است عکسی دست به دست میشود که چشمانش مرز شجاعت را از بین میبرد و به همین دلیل هدیهام را به خانواده محسن حججی اهدا میکنم.
سعید راد نیز در ادامه، با اشاره به بازیگران ستاره و جوان سینما مقابل محمدعلی کشاورز تعظیم و از بازی نوید محمدزاده هم تجلیل کرد.
وی یادآور شد که ۲۰ سال قبل علی معلم را در جشنواره کن دیده بود که او گفته بود «چرا به ایران نمیآیی؟ جایت خالی است. من آمدم و حالا جای او خالی است.»
راد با تمجید از ویژگیهای مهران مدیری او را دیگر چهره برتر تلویزیونی معرفی کرد.
در این بخش عنوان شد که مهران مدیری رکورددار دریافت تندیس حافظ شده است.
مدیری هم بیان کرد: این پنجمین تندیس حافظ من است و امسال چقدر خوشحالم که آن را از سعید راد گرفتم.
بخش دیگر هفدهمین جشن حافظ به اهدای نشان عباس کیارستمی اختصاص داشت که توسط همایون ارشادی به رضا درمیشیان داده شد.
در ادامه، بخش اهدای جوایز فیلمهای سینمایی آغاز شد که ابتدا مدیری به حضور کیهان کلهر در مراسم و موفقیتهای جهانی این هنرمند اشاره و او را به عنوان برگزیده بخش موسیقی متن برای فیلم «لانتوری» معرفی کرد.
سپس جایزه بهترین دستاورد هنری توسط ضیاءالدین دری به عبدالله اسکندری برای طراحی چهرهپردازی سه بعدی فیلم «لانتوری» اهدا شد.
این مراسم با پخش کلیپی از چهرههای سینمایی و تلویزیونی درگذشته و نیز تصاویری از برگزیدگان دورههای قبل ادامه پیدا کرد و بعد لوریس چکناواریان، سالار عقیلی را به عنوان خواننده بهترین ترانه تیتراژ معرفی کرد.
این خواننده نیز مانند دیگر برگزیدگان این مراسم به نبود علی معلم اشاره و ابزار خوشحالی کرد که دومین تندیس خود را دریافت میکند.
عقیلی در ادامه، قطعه «خون غزل» را با یادی از افشین یداللهی اجرا کرد.
او همچنین بخشی از قطعه «ایران» را با پیانونوازی حریر شریعتزاده به آذر معماریان تقدیم کرد.
در ادامه این مراسم که به بامداد ۲۲ مردادماه رسیده بود، جوایز دو بخش بهترین فیلمبرداری و تدوین هم اهدا شد.
نسرین مقانلو و بهنوش بختیاری سجاد پهلوانزاده را به عنوان تدوینگر فیلم «ماجرای نیمروز» معرفی کردند. او پس از دریافت جایزهاش خطاب به مهران مدیری گفت که «تدوین فیلمتان (ساعت پنج عصر) خوب نبود.»
همچنین در این بخش هومن بهمنش جایزه بهترین فیلمبرداری را برای فیلم «اژدها وارد میشود» گرفت و به مدیری گفت: فیلمبرداری فیلم شما خیلی خوب بود و امیدوارم مخاطبان فیلم شما این تغییر کارتان را درک کنند.
بخش بعدی به اهدای جایزه بهترین فیلمنامه تعلق داشت که مدیری از محمد سریر و سیروس الوند برای اهدای تندیس دعوت کرد.
سیروس الوند با حضور روی سن به مدیری گفت: همیشه در جای بسته کار میکردی و فکر نمیکردم در بیرون و کوچه و خیابان این طور خوب فیلم بسازی.
جایزه این بخش به رضا عطاران برای «دراکولا» تعلق گرفت که او در سخنانی کوتاه گفت: از هیات داوران تشکر میکنم چون فکر کنم همین که فهمیدند من سواد نوشتن دارم گفتند جایزه را به او بدهیم.
الوند در ادامه با اشاره به اینکه در کارهایش هرگاه کاری را به زنان سپرده بهتر انجام شده و نیز با بیان اینکه وقتش رسیده که خانمها از سوی حاکمیت برای حضور در عرصه جدی تلقی شوند، نرگس آبیار را به عنوان دیگر فیلمنامهنویس برتر معرفی کرد.
در بخش بهترین بازیگر زن سینما هم فاطمه معتمدآریا بازیگر فیلم «آباجان» برگزیده شد.
در این بخش الناز شاکردوست هم به عنوان دیگر برگزیده برای فیلم «مبارک» انتخاب شد.
در بخش بهترین بازیگر مرد نیز توسط سامان سالور و سمیرا حسنپور به سه نفر تندیس حافظ اهدا شد.
جواد عزتی بازیگر «ماجرای نیمروز»، شهاب حسینی بازیگر فیلم «فروشنده» و نوید محمدزاده بازیگر «لانتوری» در این بخش معرفی شدند.
محمدزاده با اشاره به دریافت این جایزه در دو سال پیاپی گفت: هیچگاه فکر نمیکردم وقتی پارسال یک مرد جذاب و خوشپوش را دیدم، امسال او میان ما نباشد.
او افزود: آقای سعید راد قبل از این جایزه، شما به من جایزه دادید و من فیلمهای شما را هنوز میبینم چون هنوز که هنوز است فیلمهای «تنگنا» و «کندو»ی بهروز وثوقی درس هستند.
او با بیان اینکه سوپر استار فقط فردین بوده است، ادامه داد: من به عنوان کسی که از تئاتر آمدهام از پرویز فنیزاده و خسرو شکیبایی یاد گرفتم. ناصر خان ملک مطیعی در خیابانهای تهران قدم میزند و برای آرتیسیت، قبل و بعد تعریف نمیکنند. مثل بهروز وثوقی که تاج سر ماست.
او با اشاره به جایزه درمیشیان گفت: افتخار میکنم که برای فیلم درمیشیان جایزه گرفتم و آن را به تکتک قربانیان اسیدپاشی تقدیم میکنم.
در بخش بهترین کارگردانی هم محمدحسین جعفریان برگزیده شد که مانند شهاب حسینی در مراسم حضور نداشت و جایزه او را محمد رضوی دریافت کرد.
بخش انتهایی این مراسم هم به بهترین فیلم اختصاص دارد که این جایزه با حضور امید معلم، فاطمه معتمدآریا، کیهان کلهر، پوریا شکیبایی، الناز شاکردوست و عبدالله اسکندری اهدا شد.
مهران مدیری پیش از خواندن نام برگزیده اسم او را لو داد که چون قرار است چند روز دیگر به اسپانیا برود جایزه را به برنده میرساند.
سپس معتمدآریا، اصغر فرهادی و الکساندر مالهگی را برگزیدگان بهترین فیلم برای «فروشنده» عنوان کرد.
هفدهمین جشن حافظ پس از گذشت بیش از چهار ساعت، یک بامداد یکشنبه ۲۲ مرداد به پایان رسید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر