قدمت اسکلت های باستانی در املش مربوط به دوره اشکانیان است
سرپرست میراث معاونت فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: قدمت ۱۹ اسکلتی که پارسال در محوطه باستانی لیارسنگ بن املش کشف شد، متعلق به دوره پیش از اسلام است
به گزارش خبرگزاری موج از رشت، ولی جهانی گفت: قدمت ۱۹ اسکلتی که پارسال در نخستین فصل کاوش باستان شناسی محوطه باستانی لیارسنگ بن کشف شد، متعلق به دوره پیش از اسلام، دوره اشکانیان معادل هزار و ۷۰۰ سال پیش است.
جهانی افزود: نتیجه تحقیق بر روی این اسکلت های باستانی نشان می دهد که ۹ اسکلت متعلق به زن و ۱۰ اسکلت مربوط به مرد است و میانگین سنی آنها ۱۴ تا ۴۰ سال بود.
وی گفت: بر اساس تحقیقات ، آثار خشونت و درگیری تنها بر روی یک اسکلت مشاهده شد و علت مرگ ۱۹ نفر درگیری نبود.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گیلان گفت: کارشناسان آزمایشگاه انسان شناسی پژوهشکده گیلان شناسی ، پژوهشگاه سازمان مرکزی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، دانشگاه های شیراز و اصفهان و کارشناسان از کشور های آمریکا و لهستان بصورت مشترک بر روی این اسکلت ها تحقیق کردند.
جهانی افزود: بررسی دندان های اسکلت های باستانی کشف شده و بقایای استخوان موجود در ظرف های کشف شده در داخل گورهای دخمه ای محوطه باستانی لیارسنگ بن املش نشان می دهد که این افراد بیشتر از گوشت حیوانات تغذیه می کردند.
وی با اشاره به اینکه در گورهای دخمه ای این منطقه، ظروف سفالی، فلزی و زیور آلات کشف شد افزود: ظرف های کشف شده دست ساخته ای افراد بومی همین منطقه بود.
سرپرست میراث معاونت فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: دومین فصل کاوش منطقه باستانی لیارسنگ بن بخش رانکوه املش ۲۵ مرداد امسال آغاز شد.
وسعت منطقه باستانی لیارسنگ بن املش حدود ۲۷ هکتار است.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر