English

پک به سیگار پتکی بر سر ۵۵ هزار نفر در سال در ایران

سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد که در هر سال بیش از ۵۵ هزار نفر جان خود را بر اثر مصرف سیگار از دست می دهند، یعنی در هر ماه حدود ۴ هزار و ۶۰۰ نفر و در هر روز ۱۵۳ نفر از میان کسانی که سیگار مصرف می کنند دچار مرگ بر اثر سیگار می شوند.

پک به سیگار پتکی بر سر 55 هزار نفر در سال در ایران

مضرات سیگار هر روز بیش از گذشته مشخص می شود. سیگارعلاوه بر سرطان ریه یکی از عوامل اصلی سرطان سینه، روده، دیابت و ضعف ماهیچه ای نیز به حساب می آید.

محسن محمدی عضو انجمن بین المللی تحقیقات تنباکو و سیگار به خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج گفت : وقتی فردی سیگار مصرف می کند خطر سرطان ریه اگر مرد باشد ۲۰ برابر و اگر زن باشد ۱۲ برابر در او بیشتر از سایرین است.

وی در ادامه افزود: سکته قلبی نیز از جمله مواردی ست که با مصرف سیگار احتمال آن در فرد افزایش پیدا می کند. اما نکته جالب این است که فردی که مدت ها سیگار کشیده است و آن را ترک می کند بعد از سه سال  کاملا شبیه فردی است که سیگاری نبوده است و ریه ها در انسان این خاصیت را دارند که دوباره خود را احیا و بازسازی کنند.

محمدی خاطر نشان کرد :‌ سرطان مری نیز از بیماری های شایعی است که در افراد سیگاری احتمال آن بیش از ۱۰ برابر می شود این در حالی است که سرطان مثانه نیز در سیگاری ها آمار بیشتری دارد. از سوی دیگر سیگار می تواند یکی از عوامل بروز سرطان معده باشد اما ترک سیگار این خطر را به میزان ۵۰ درصد کاهش می دهد.

این محقق با اشاره به اینکه در دود سیگار بیش از ۴ هزار ماده سمی وجود دارد توضیح داد : این مواد سمی باعث جهش در ژن ها و بیماری هایی مانند آترواسکلروز، سرطان ها، بیماری های مزمن ریه و حملات مغزی می شود که ترک کردن سیگار همه این احتمال ها را کاهش می دهد. 

وی اضافه کرد:  نیکوتین موجود در سیگار ماده ای شیمیایی است که آسیب جدی به قلب و رگ ها وارد می کند و با عواملی مانند ضربان قلب، فشارخون و هم چنین کلسترول و انعقاد پذیری خون ارتباط دارد.

عضو انجمن تحقیقات تنباکو و سیگار ادامه داد :سیگار می تواند موجب افزایش کارکرد قلب شود و این مساله سبب کاهش ظرفیت حمل اکسیژن می شود و به همین دلیل زمینه بروز حمله های قلبی فراهم می شود.

به گفته وی خطر حمله قلبی در افراد سیگاریِ زیر ۴۰سال، ۵ برابر افراد غیرسیگاری است. به طور کلی از هر ۴ موردِ مرگی که بر اثر تنگی عروق کرونر رخ می دهد، متاسفانه یک مورد به علت مصرف دخانیات است.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه