اجرای کشاورزی حفاظتی در ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی آذربایجان شرقی
مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: با توجه به خشکسالی های اخیر تولید تمام محصولات کشاورزی با روش کشاورزی حفاظتی برنامه ریزی شده است و هر ساله بیش از ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی زراعی استان با این شیوه کشت میشود.
، جلال رحیم زاده با بیان اینکه هدف از تولید محصولات کشاورزی ، تامین نیازهای غذایی بشر است، گفت: امروزه به دلیل افزایش بی رویه جمعیت و بهره برداری غیراصولی از خاک، منابع و اقلیم، مشکلات عدیده زیست محیطی برای انسان به وجود آمده و موجب به خطر افتادن امنیت غذایی شده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود ۳۵۰ میلیون هکتار از اراضی جهان در اثر اجرای عملیات خاک ورزی معمول ، شدید و نامناسب دچار فرسایش و تخریب شده است، خاطرنشان کرد: به دنبال مساله فرسایش، کاهش ماده آلی خاک به چالشی دیگر برای کشاورزان تبدیل شده است .
رحیم زاده با بیان اینکه شخم با استفاده از گاوآهن برگردان دار و نیز سوزاندن بقایای گیاهی نقش زیادی در تخریب خاکهای زراعی دارد، اظهار کرد: با تخریب خاک های زراعی، خاک متراکم تر می شود و در اثر کاهش مواد آلی خاک، روان آب و فرسایش افزایش می یابد ، تاثیرات نامطلوب خشکی نیز شدیدتر می شود ، واکنش گیاه به کوددهی کاهش می یابد، خاک به کمترین میزان حاصلخیزی می رسد و در نهایت تخریب محیط زیست و تولید پایدار به مخاطره خواهد افتاد.
وی گفت: بر همین اساس برای تامین امنیت غذایی و دستیابی به تولید پایدار، تغییر در روشهای مرسوم تولید کشاورزی امری ضروری است و تنها راه آن کاربرد روشهای نوین حفاظتی در عملیات کشاورزی است
رحیم زاده با بیان اینکه کشاورزی حفاظتی راهکار حفظ منابع کشاورزی با هدف افزایش و پایداری تولید محصولات کشاورزی همراه با حفظ محیط زیست است، گفت: بنابر نظریه فائو کشاورزی حفاظتی عامل قدرتمندی برای دسترسی به نیازهای غذایی آینده است.
وی خاطرنشان کرد: کشاورزی حفاظتی با تولیدات کشاورزی سودآور و پایدار ارتباط دارد ، یعنی افزایش سود حاصل از مزرعه در دراز مدت که از طریق بهینه کردن تولیدات کشاورزی ، حفظ نهاده ها، کارگر ، سوخت ، بذر ، کود ، آفت کش ها ، و غیره ( و کاهش هر نوع اثری بر روی منابع طبیعی خاک ، آب و هوا ) تحقق می یابد .
ارسال نظر