برای اطفای حریق دست کم به ۳۲ بالگرد نیاز داریم
رئیس سازمان جنگلها با اعلام اینکه به طور میانگین سالانه ۳۲۰ میلیارد تومان خسارت مستقیم زیستمحیطی ناشی از آتشسوزی در کشور صورت میگیرد، گفت: حداقل به ۳۲ بالگرد اطفای حریق نیاز داریم.
جلالی تاکید کرد: اقدامات صورت گرفته در خصوص بیابانزدایی باعثشده است که بسیاری از مناطق ما وضعیت امنی از لحاظ زیست محیطی داشته باشند.
به گفته وی سال گذشته ۴۰ هزار هکتار عملیات بیابانزدایی صورت گرفته که بخش عمده آن مربوط به ارومیه، خوزستان و کرمان است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به این سوال که در استان فارس چه مقدار از جنگلهای کشور در آتشسوزیهای اخیر سوختهاند، اظهار کرد: سالانه ۱۵ هزار هکتار الی ۱۶ هزار هکتار از منابع طبیعی کشور دچار آتشسوزی میشوند و سالانه یک درصد از سطح جنگلهای جهان تحت تاثیر پدیده آتشسوزی قرار دارد اما این رقم در ایران از هر ۷۰۰ هکتار یک هکتار است و اقدامات خوبی برای تجهیز ناوگان اطفای حریق در این زمینه صورت گرفته است.
جلالی افزود: بسیاری از آتشسوزیهای کشور در مناطق صعبالعبور صورت میگیرد که برای مقابله با آن نیازمند واکنش سریع هستیم که این امر از طریق ناوگان اطفای حریق هوایی و بالگرد انجام میشود.
وی با بیان اینکه در ناوگان اطفاء حریق سازمان جنگلها بالگرد اطفای حریق وجود ندارد، گفت: برای بهرهمندی از ناوگان اطفای حریق با ستاد کل نیروهای مسلح و مدیریت بحران همکاری میشود و در مواقع لزوم امکانات آنها در اختیار ما قرار میگیرد.
رئیس سازمان جنگلها خسارت معمول هر هکتار آتشسوزی را ۳۰ میلیون تومان برآورد کرد و افزود: در استان فارس در ۳ روز آتش ۹۶۸ هکتار جنگل دچار آتشسوزی شد اما هنوز برآورد دقیقی از میزان خسارت وارد شده انجام نشده است.
به گفته وی به طور میانگین سالانه ۳۲۰ میلیارد تومان خسارت مستقیم زیستمحیطی ناشی از آتشسوزی در کشور صورت میگیرد.
جلالی خاطرنشان کرد: در بسیاری از موارد آتشسوزیهای صورت گرفته در جنگلهای کشور ناشی از بیاحتیاطی گردشگران و دامداران منطقه بوده که لازم است افراد در این خصوص دقت بیشتری انجام دهند و از انداختن آتش سیگار در جنگل خودداری کنند.
وی هشدار داد: بر اساس قانون کسانی که این سهلانگاریها را انجام داده و موجب آتشسوزی جنگلها شوند ۲ ماه تا یک سال حبس خواهند کشید و خسارات وارد شده را باید پرداخت کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به این پرسش که با اجرایی شدن برجام آیا اقدام به تجهیز ناوگان اطفاء حریق کشور میشود یا خیر، گفت: برنامه جامع پیشگیری و اطفای حریق کشور تهیه شده که در آن برنامه تجهیز و ایجاد ناوگان اطفای حریق پیشبینی شده است و امیدواریم در برنامه ششم مطرح شود.
جلالی توضیح داد: تا این زمان از امکانات نیروهای مسلح و هلال احمر در بخشهایی مانند بالگرد و هواپیمای آبپاش استفاده میشود و امیدواریم تا ایجاد ناوگان اطفای حریق این تجهیزات به خوبی در اختیار ما قرار گیرد.
وی در پاسخ به این پرسش که چه تعداد هواپیما قرار است برای تجهیز ناوگان اطفای حریق کشور خریداری شود، گفت: هر استان دست کم یک بالگرد نیاز دارد و ۳۲ بالگرد به صورت آماده به کار خواهیم داشت که در مواقع لزوم به سایر استانها نیز کمک میکنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تجهیز ناوگان هوایی اطفای حریق سازمان جنگلها گفت: در هر استانی حداقل نیازمند یک بالگرد و در مجموع نیازمند به ۳۲ بالگرد هستیم که تا زمان تامین این بالگردها از امکانات نیروهای مسلح و هلال احمر استفاده میشود.
ارسال نظر