English

روایت عضو هیات ویژه گزارش ملی پلاسکو از جلسه با رئیس‌جمهور

یک عضو هیات ویژه گزارش ملی پلاسکو از جلسه با رئیس‌جمهور گزارشی را ارایه کرد.

روایت عضو هیات ویژه گزارش ملی پلاسکو از جلسه با رئیس‌جمهور

به گزارش خبرگزاری موج به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، در متن محمد فاضلی که با عنوان "پلاسکو را فراموش نکنیم" آمده است:

«گزارش ملی پلاسکو» بالاخره ارائه شد. هیئت ویژه گزارش ملی حادثه ساختمان پلاسکو بعد از دو ماه کار نتیجه نهایی گزارش خود را در حضور رئیس‌جمهور و شماری دیگر از مقامات سازمان‌های مرتبط با حادثه پلاسکو (شهرداری، وزارت کار، بنیاد مستضعفان، وزارت راه و شهرسازی، دادستانی تهران) ارائه کرد. من افتخار داشتم عضوی از هیئت باشم و دو ماه تلاش همه اعضای هیئت برای ارائه گزارشی صادقانه، علمی و صریح به ملت ایران را شاهد بودم و از اکنون تا هر وقت که لازم باشد، شاید برای همیشه، درباره حادثه پلاسکو و ایمنی خواهم نوشت. شعار هیئت که گزارش خود را به ملت ایران تقدیم کرده این است «پلاسکو را فراموش نکنیم» و بنابراین باید درباره پلاسکو بنویسیم و ایمنی را به دستور کار زندگی ایرانیان و جامعه ایرانی وارد کنیم.

هیئت ویژه شش کمیته داشت و هر کدام یک گزارش مفصل بین ۱۸۰ تا ۷۰۰ صفحه‌ای (نزدیک به ۱۷۰۰ صفحه گزارش) تهیه کرده‌اند. خلاصه‌ای ۲۲۰ صفحه‌ای از این گزارش‌ها تهیه شد و چکیده‌ای ۲۲ صفحه‌ای نیز تهیه و ارائه شد. زمان کوتاه دو ماهه اجازه نداده تا همه این گزارش‌ها با هم منتشر شوند. هیئت‌های مشابه در طوفان کاترینا آمریکا یا حادثه یازده سپتامبر بین هشت ماه تا یک سال زمان برای بررسی و ارائه گزارش داشتند.

کنفرانس مطبوعاتی هیئت ویژه روز شنبه نوزده فروردین از ساعت یازده صبح با حضور رسانه‌ها در دانشگاه تربیت مدرس تهران برگزار می‌شود و جزئیات دقیقی از گزارش در آن کنفرانس به مردم و رسانه‌ها ارائه خواهد شد و بنابراین نوشتن درباره جزئیات نتایج را به بعد از کنفرانس واگذار می‌کنم، اما چند نکته مهم را این‌جا باید متذکر شوم.

مهم بود که رئیس‌جمهور ایران برای اولین بار به یک هیئت مستقل غیردولتی وظیفه ارائه گزارش را واگذار کرد. رئیس‌جمهور هم‌چنین دستور داد کل گزارش بدون یک کلمه سانسور منتشر شود و متخصصان و سازمان‌هایی که در گزارش مسئول قصور شناخته شده‌اند نظرات‌شان را اعلام کنند و هیئت گزارش نهایی خود را بر اساس دریافت و تحلیل این نظرات تدوین و دوباره منتشر کند. (شفافیت)

رئیس‌جمهور دستور داد گزارشی بدون یک کلمه سانسور به اطلاع‌ مردم برسد که در آن تیم حقوقی به تفصیل درباره قصور و کاستی‌ها در وزارتخانه‌های دولتی استدلال کرده است. (دوری از پنهان‌کاری)


مدل جدیدی از بررسی مسائل - با کمک دانشگاه و متکی بر روش‌های علمی - به کشور ارائه شد. (نوآوری در شیوه حکمرانی و بررسی مسائل)

دانشگاهیان نشان دادند می‌توانند در بررسی مسائل کشور نقش مؤثر ایفا کنند. (مسئولیت اجتماعی دانشگاه)

گزارش دقیقاً با رعایت پایبندی به زمان دو ماهه تعیین‌شده توسط رئیس‌جمهور تدوین و ارائه شد. بسیاری از گزارش‌های بررسی سال‌ها به‌طول می‌انجامند و دست آخر هم نتیجه روشنی به مردم ارائه نمی‌شود. هیئت کارش را دقیق و سر وقت انجام داد.

این مدل را می‌توان به سایر مسائل هم بسط داد. مسائل بزرگ زیادی وجود دارند که می‌شود برای آن‌ها گزارش ملی تهیه کرد و از تجربه هیئت پلاسکو نیز استفاده نمود.

رئیس‌جمهور کمی بیش از دو ساعت و در کل جلسه ارائه گزارش حاضر بود، همه گزارش را با دقت شنید، هیچ دخالتی در انتشار نتایج نکرد، و خواست همه چیز شفاف به مردم ارائه شود و گفت می‌توانیم این مدل را به سایر مسائل هم بسط دهیم و حتی قانونی برای تشکیل هیئت‌های ویژه تدوین کنیم.

دو توصیه

من به منتقدان توصیه می‌کنم تا انتشار گزارش کامل هیئت، و گزارش کامل کمیته‌های تخصصی که زیاد طول نمی‌کشد صبر کنند و پس از آن درباره نتایج اظهار نظر کنند. شایسته نیست قبل از خواندن کامل کل گزارش‌ها درباره کیفیت آن‌ها اظهارنظر شود.


همان موقع که هیئت ویژه داشت گزارش بررسی‌هایش را به رئیس‌جمهور ارائه می‌کرد، برخی مقامات مرتبط با حادثه پلاسکو، به جای حضور در جلسه ارائه گزارش، داشتند علیه رئیس‌جمهور بیانیه سیاسی منتشر می‌کردند. خدا کند این برخورد سیاسی با اصل گزارش پلاسکو صورت نگیرد. این گزارش برآمده از عملکرد یک هیئت علمی مستقل، متعلق به ملت ایران و معطوف به اصلاح ساختارهای ضدایمنی در ایران است. این گزارش را قربانی مطامع سیاسی نکنید.»

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه