جزئیات اطلاعات پزشکی حجاج در مچبندهای هوشمند اعلام شد
مشاور اجرایی رئیس مرکز پزشکی جمعیت هلال احمر از ثبت اطلاعات هویتی و حساس پزشکی زائرین در مچبندهای هوشمند مخصوص حج خبر داد.
به گزارش خبرگزاری موج، طاهر درودی با اشاره به مچبندهای هوشمندی که بنا است امسال به حاجیان داده شود، اظهار داشت: طبق تفاهمی که میان سازمان حج و زیارت ایران و وزارت حج سعودیها انجام شده است قرار است تهیه، تامین و توزیع این مچبندهای هوشمند به عهده سازمان حج و زیارت باشد.
مشاور اجرایی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر افزود: با توجه به حوادث رخ داده در دورههای پیشین برنامه حج، این پیشنهاد سعودیها به همه کشورهای اسلامی بوده تا این مچبندها را به صورت الکترونیکی طراحی کنند تا قابلیت خاصی برای رهگیری زائر، ثبت اطلاعات و شناسایی هر فرد را در مواقع بحران، حادثه و یا حتی در شرایط عادی که گم شدن زائر است داشته باشد.
وی با اعلام اینکه امسال ایران هم اقدام به طراحی این مچبندها کرده است، گفت: خیلی از کشورها اقدام به طراحی این مچبندها در سالهای اخیر کردهاند، اما با توجه به اینکه ما سال گذشته در حج نبودیم امسال طراحی این مچبندها توسط سازمان حج و زیارت در حال انجام است و در حقیقت ذهنیت اینکه سعودیها دستبند خاصی را برای رهگیری به همه زائرین خواهند داد اصلا مطرح نیست.
درودی با اشاره به مچبندهایی که بنا است امسال توسط سازمان حج و زیارت طراحی و ارائه شود، اظهار داشت: این مچبندها امکان رهیابی ندارند و تنها امکان ثبت اطلاعات زائر را خواهد داشت با این هدف که اگر زائری گم شد، یا بیهوش در جایی افتاد و یا به عنوان بیماری ناشناس در بیمارستانی بستری شد و امکان حرف زدن نداشت، بتوان اطلاعات فرد را از روی این مچبند برداشت و به او کمک کرد.
وی اضافه کرد: اطلاعات ثبت شده روی مچبندها شامل اطلاعات هویتی زائر به علاوه برخی اطلاعات حساس پزشکی او است؛ به عنوان مثال اینکه زائر بیمار دیابتی هست یا خیر، فشار خون دارد یا نه، سابقه بیماری قلبی دارد یا خیر و سایر مواردی که از نظر پزشکی مهم است به طور خلاصه روی این مچبندها ثبت خواهد شد.
مشاور اجرایی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر با اشاره به زمان ارائه این مچبندها به زائرین گفت: قاعدتا بعد از ثبت اطلاعات زائرین و بعد از اتمام معاینه زائرین توسط پزشکان و ثبت همه اطلاعات زائران در سامانه، از مجموع همه این اطلاعات مچبندهایی تهیه و به مدیران کاروان ها داده میشود تا قبل از اعزام زائرین در کاروانها این مچبندها توزیع شود.
برگزاری دوره ۱۰ ساعته و دو روزه آموزش کمکهای اولیه و مدیریت بحران به کارگزاران حج
وی با اشاره به تغییرات برنامه آموزشی امسال زائرین گفت: امسال علاوه بر آموزش امدادونجات، کمکهای اولیه، خود امدادی و فوریتهای پزشکی به زائرین، در سطح خیلی وسیع تری برای مجموعه کارگزاران که شامل مدیران کاروانها، مدیران مجموعهها به همراه معاونین و عوامل آنها است، دوره آموزشی 10 ساعته کاملی را به صورت تئوری و عملی در استانها برگزار خواهیم کرد.
درودی با اشاره به اینکه سازمان حج و زیارت، استانها را در کشور به 7 قطب تقسیم کرده است، گفت: این 7 قطب با توجه به نزدیکی محلهای استانها به 7 منطقه در استانهای بزرگ تر مثل تبریز، شیراز، اصفهان، کرمان و چند استان دیگر تقسیم شدند و در 2 روز کامل عوامل و کارگزاران آموزش ها را به صورت کامل فرا خواهند گرفت.
وی ادامه داد: از این دو روز آموزشی یک روز کامل در اختیار سازمان است برای اجرای دستورالعملها و پروتکل های خود سازمان و یک روز کامل دیگر در اختیار مرکز پزشکی خواهد بود برای آموزش کمکهای اولیه، خودامدادی، دگرامدادی، فوریتها و مدیریت سامانه حوادث و بحران به همراه ساختاری که برای این برنامه تهیه شده است و همچنین کد 2 افراد که باید در موقعیت بحران فعال شود.
عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
ارسال نظر