English

افتتاح مرکز غیردولتی پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز در محک

مرکز غیردولتی و غیرانتفاعی پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز محک افتتاح شد.

افتتاح مرکز غیردولتی پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز در محک

به گزارش خبرگزاری موج، افتتاحیه مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز محک با حضور دکتر کاظمینی - رئیس مرکز مدیریت پیوند وزارت بهداشت، دکتر کامران‌زاده دبیر شبکه ملی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی، دکتر جمالی مدیرکل سازمان‌های مردم‌نهاد معاونت اجتماعی وزارت بهداشت، اعضای هیأت امنا و هیات مدیره، مدیرعامل، مدیران و کارکنان محک و فعالان عرصه اقتصادی و جمعی از نیکوکاران برگزار شد.

دکتر عظیم مهرور، رئیس بیمارستان فوق‌تخصصی سرطان کودک محک در این مراسم با بیان آنکه پیوند سلول‌های بنیادی یکی از راه‌های درمانی برای بیماری‌های مختلفی از جمله سرطان است، گفت: درمان بیماری سرطان پیشرفت کرده‌ است؛ تا جایی که امید به زندگی در بین این گروه از بیماران افزایش یافته است. تاکنون ۱۵۰ پیوند در این مرکز صورت گرفته‌ است و امیدواریم با افزایش تعداد اهداکنندگان، امکان دستیابی به نمونه سازگار برای تعداد بیشتری از کودکان نیازمند به پیوند فراهم شود. گامی دیگر در درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران برداشته شده است.

بسیاری از بیماران نیازمند پیوند، اهدا کننده ندارند

بنابر اعلام روابط عمومی موسسه خیریه محک، دکتر وحید فلاح آزاد، متخصص آسیب‌شناسی بالینی و تشریحی و مسئول فنی و رئیس آزمایشگاه بیمارستان محک نیز گفت: سلول‌های بنیادی خون‌ساز شبیه به بذر کشاورزی هستند که از مغز استخوان، خون محیطی یا بندناف جدا شده و به زمین بایری که همان بدن بیمار نیازمند پیوند است و مراحل شیمی درمانی را گذرانده، تزریق می‌شود.

وی با بیان اینکه بیمارستان محک اولین مرکز در ایران است که تعیین HLA را از طریق نمونه بزاق به ثبت می‌رساند، گفت: اثربخشی پایین به دلیل عدم سازگاری ژنتیکی و هزینه‌های بالای تهیه نمونه از مراکز پذیره‌نویسی و بانک‌های خارجی تأمین کننده سلول‌های بنیادی خون‌ساز، تعداد اندک اهداکنندگان موجود در مراکز پذیره‌نویسی و بانک‌های داخلی و همچنین افزایش خانواده‌های تک فرزندی که منجر می‌شود تا بسیاری از بیماران نیازمند پیوند در میان اعضای خانواده، اهداکننده مناسب را پیدا نکنند، محک را برای ایجاد مرکز پذیره‌نویسی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی خون‌ساز مصمم ساخت.

 فلاح آزاد ادامه داد: همانطور که هنگام اهدای خون نیاز به تطابق گروه خونی دهنده و گیرنده خون وجود دارد، هنگام اهدای هر بافت یا عضو نیز باید تطابق و سازگاری HLA بین دهنده و گیرنده وجود داشته باشد تا بدن فرد گیرنده این پیوند را بپذیرد.

وی درباره نحوه پذیرش اهداکنندگان سلول‌های بنیادی خون‌ساز گفت:  اهداکننده که باید بین ١٨ تا ٥٠ سال سن داشته باشد، به بیماری سرطان یا قابل انتقال از طریق خون چون ایدز و هپاتیت مبتلا نشده باشد، سابقه انجام شیمی درمانی نداشته باشد. بعد از احراز این شرایط ژن‌های HLA در کلاس یک و دو، به روش مولکولی و هیبریداسیون SSO آنالیز می‌شوند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه