رئیس کمیته ایمنی و حملونقل و عمران شورای اسلامی شهر تهران:
حل معضل آلودگی هوا آسان است، سختش نکنید/ اتوبوس های دیزلی مسئول مرگ ۱۵۰۰ تهرانی!
رئیس کمیته ایمنی و حملونقل و عمران شورای اسلامی شهر تهران گفت: بخش مهمی از آلودگی، با یک تصمیم ساده قابل حل است اما مسئولان حل این معضل را پیچیده و سخت می کنند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج، شهربانو امانی در سی و یکمین جلسه شورای شهر تهران با بیان این مطلب افزود: متاسفانه متولیان آلودگی هوا اعتقادی به مطالعات و تحلیلهای شرکتهای زیرمجموعهمان ندارند و تنها از گزینه تعطیلی برای کاهش این معضل استفاده می کنند.
وی با بیان ایکه کمتر از چهار ماه از عمر شورای پنجم میگذرد و در این مدت اندک، یکی از مأموریتهای کمیته ایمنی حملونقل، بررسی وسایل نقلیه در آلودگی هوای شهر بود، ادامه داد: جلسات مختلف، بازدیدهای مختلف، مطالعات متعدد انجام شد تا بدانیم آیا به عنوان یک کمیته در شورا، میتوانیم سهمی هر چند اندک در گرهگشایی از این معضل بیابیم.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه هر چه در جریان این مطالعات پیش رفتیم، بیشتر شگفتزده شدیم، بیان کرد: به رغم اینکه برای مواجهه با یک معضل بسیار پیچیده و چندوجهی آماده شده بودیم اما مسأله را بسیار سادهتر از آنچه بود مییافتیم و تعجب میکردیم که چطور مسأله به این آسانی، اینقدر دستآویز و بهانه خبر و مصاحبه و جلسه و همایش و کنفرانس و غیره شده است. بارها تردید کردیم که شاید مسیر را اشتباه میرویم!
وی یادآور شد: مگر میشود مسألهای که مانند سرطان، نفس شهر را بریده و سالانه باعث مرگ بیش از ۴۵۰۰ نفر میشود و سالهاست دوام دارد، پاسخی به این سادگی داشته باشد.
شهربانو امانی با بیان اینکه اگر مبنا را مطالعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران بگذاریم و طبق اعلام سازمان سلامت جهان (WHO)، ذرات معلق را خطرناکترین آلاینده بدانیم که عامل اصلی مرگ و میر افراد است، تاکید کرد: در این صورت ناچاریم بر اساس سیاهه انتشار کنترل کیفیت، بپذیریم که وسایل نقلیه بر ترتیب زیر، در انتشار ذرات معلق سهم دارند. ذرات معلقی که خطر اصلی آلودگی هوا را سبب میشوند و باعث فوت شهروندان هستند. ذرات معلقی که عامل اصلی رنگ تیره هوای شهر هستند.
وی با اشاره به عوامل تاثیرگذار در آلودگی هوا افزود: اتوبوس ۳۰.۸ درصد، کامیون ۲۲.۴ درصد، موتورسیکلت ۱۰.۵ درصد، مینیبوس ۴.۲ درصد، وانت و سواری ۲.۱ درصد منابع ساکن نیز مانند کارخانهها، کارگاهها و منازل در مجموع ۳۰ درصد.
به گفته امانی، از این لیست، اتوبوسها که تقریباً ۳۱ درصد در تولید ذرات معلق نقش دارند، اکثرشان در اختیار یا تحت مدیریت شهرداری است.
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران ادامه داد: اگر آمار 4500 فوتی سالانه بر اساس آلودگی هوا را در نظر بگیریم، همین اتوبوسهای ما، تقریباً مسئول مرگ 1500 نفر از شهروندان تهرانیاند. همین اتوبوسها، مسئول 30 درصد گرفتگی و سیاهی هوای شهرند.
به گفته وی؛ اتوبوسهافرسودهاند. درست است. ولی مگر راهحل ندارد؟ چرا آن هم راهحل دارد. فیلترهای جذب دوده. دانش و تست فنیاش هم توسط هر دو شرکت کنترل کیفیت و شرکت واحد کسب شده. کل اعتبار لازم برای همه اتوبوسها، کمتر از 100 میلیارد تومان است. این عدد، برای بیشینهترین حالت ممکن است.
امانی با بیان اینکه خرید اتوبوس و تجهیز ناوگان در زمانی که شهرداری بودجه داشت انجام می شود، یادآور شد: مگر میشود، با 100 میلیارد که یک ششم حقوق پرداختی ماهانه شهرداری است 30 درصد از آلودگی هوای تهران کاست؟ پس چرا این همه سال، این کار را نکردیم و مسأله را پیچیده و فرابخشی قلمداد کردیم و از زیر بار حل آن طفره رفتیم؟ جان 1500 نفر، چقدر میارزد؟ سلامتی دهها هزار کودک، کهنسال، زن و مرد این شهر چقدر میارزد؟
رئیس کمیته ایمنی و حملونقل و عمران شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: میدانید یک سوم کاهش آلودگی هوای تهران یعنی چه؟یعنی دیگر روز «ناسالم»، «بسیار ناسالم» و «خطرناک» در تهران نخواهیم داشت. یعنی آسمان آبی به تهران باز خواهد گشت. یعنی 1500 نفر از مرگ حتمی نجات پیدا خواهند کرد، یعنی مردم، رایتان برایمان مسئولیتآور است.
به گفته عضو شورای شهر تهران، این سند، سیاههی انتشار آلایندگی شهر تهران در سال 92 است. سال 92، یعنی 4 سال پیش، منبع آلایندههای تهران مشخص شده است. سندی که برای همه در دسترس است و محرمانه نیست. آماری که ارائه دادم متعلق به این سند است. از آن سال تاکنون، مدیریت شهری و دولت، واقعیت ساده و قابل حل را به رسانهها و مردم نگفتهاند.اگر هم شرکتهای زیرمجموعه خودمان را قبول نداریم، تعطیلشان کنیم.
ارسال نظر