English

مشاور وزیر بهداشت:

رشد طلاق از مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی کشور در سال‌های اخیر/ سیاست پنهان‌کاری کارآمد نیست

مشاور وزیر بهداشت گفت: سیاست‌های گذشته مبنی بر انکار آسیب‌های اجتماعی و پنهان‌کاری، سیاست ناکارآمدی بوده است، باید ریشه‌های مسائل اجتماعی، آسیب‌شناسی شود تا بتوانیم راه حل و درمان آنها را بشناسیم.

رشد طلاق از مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی کشور در سال‌های اخیر/ سیاست پنهان‌کاری کارآمد نیست

به گزارش خبرگزاری موج، ساره محمدی درباره مهم ترین آسیب اجتماعی کشور گفت: رشد طلاق از مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی کشور در سال‌های اخیر بوده که نه تنها باعث از هم پاشیدگی خانواده‌ها و ایجاد کودکان طلاق، افسردگی ها و مخاطراتی شده بلکه انگیزه ازدواج را هم در جوانان کاهش داده است.

وی ادامه داد: متاسفانه در مورد وضعیت آسیب های اجتماعی کشور آمار دقیقی نداریم و اگر بخواهیم آمار دقیقی از آسیب‌های اجتماعی بدهیم نیازمند بررسی میدانی و کارشناسی دقیق است. اما هر کسی که در کشور زندگی می کند، بر اساس میزان تجربه‌اش مطمئنا مواردی از آسیب‌های اجتماعی را هم دیده و هم شنیده است.

مشاور وزیر بهداشت اضافه کرد: مطمئنا ضعف مطالعاتی در زمینه شناخت آسیب‌های اجتماعی در کشور داشته ایم، شاید سیاست گذشته این بوده که در مورد یکسری چیزها صحبت نشود تا قبح یکسری مسائل ریخته نشود، در راستای همین سیاست هم مطالعات کافی در زمینه آسیب‌های اجتماعی در کشور صورت نگرفته است.

محمدی اظهار کرد: از نظر من سیاست‌های گذشته مبنی بر انکار آسیب‌های اجتماعی و پنهان‌کاری، سیاست ناکارآمدی بوده است، باید ریشه‌های مسائل اجتماعی، آسیب‌شناسی شود تا بتوانیم راه حل و درمان آنها را بشناسیم و بتوانیم بر اساس آن عمل کنیم. تا زمانی که بر اساس سیاست پنهان‌کاری جلو برویم به نتیجه نمی‌رسیم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سیاست انکار آسیب‌های اجتماعی در کشور تغییر کرده است، گفت: می‌توانیم امیدوار باشیم که در این دوره، سیاست‌ها به سمت شفاف‌سازی برود و این سیاست در همه زمینه‌ها باشد اما اینکه این شفاف‌سازی تا چه سطحی جلو برود باید ببنیم در عمل چه اتفاقی می‌افتد.

مشاور وزیر بهداشت درباره مهم‌ترین آسیب اجتماعی کشور گفت: متاسفانه یکی از شاخص‌ترین آسیب‌های اجتماعی در کشور، افزایش آمار طلاق است، وقتی طلاق اتفاق می‌افتد یعنی از هم پاشیدگی بنیان خانواده، چه فرزندی در آن خانواده باشد و چه نباشد و به طبع آن آسیب‌های متعدد دیگری برای اعضای آن خانواده به وجود می‌آید و البته در پی طلاق، افسردگی‌ها و مخاطراتی دیگری هم رخ می‌دهد.

وی ادامه داد: طلاق خودش هسته و آسیبی برای به خطر انداختن بنیان خانواده‌های دیگر می‌شود و البته آسیب‌های کودکان طلاق نیز موضوع بسیار مهم دیگری است که کنار آن به وجود می‌آید. من فکر می‌کنم مهم‌ترین آسیب اجتماعی که در سال‌های اخیر در کشور داشته‌ایم، افزایش آمار طلاق بوده است.

محمدی درباره کاهش ازدواج توضیح داد: اگر به سمت این می‌رفتیم که ازدواج‌هایی که رخ می‌دهد به طلاق منجر نشود، خودش موجب تشویق ازدواج می شد، وقتی عده‌ای می‌بینند، ازدواج‌هایی که صورت می‌گیرد به جایی نمی‌رسد خیلی از افراد جوان‌تر به این فکر می‌کنند که چرا من باید ازدواج کنم.

مشاور وزیر بهداشت گفت: انگیزه برای ازدواج در کشور کاهش پیدا کرده است، اگر به این سمت می‌رفتیم که ازدواج‌ها و کانون‌های خانواده را پایدارتر کنیم و مهارت‌های زندگی را افزایش می‌دادیم تا زوجین بتوانند با هم گفت‌وگو کنند و در بحران‌های زندگی بتوانند، مدیریت بحران داشته باشند؛ مشکلاتی که در زندگی پیش می‌آید را با هم و با کمک هم حل کنند، خیلی از مسائل حل می‌شد و حتما ازدواج هم در کشور تشویق می‌شد.

محمدی درباره علت رشد طلاق گفت: علت رشد طلاق از نظر من به خاطر عدم مهارت‌های کافی در خانواده‌هاست. مهم ترین عامل طلاق در کشور نبود مهارت گفت‌وگو در خانواده‌ها و در بین مردم است، وقتی ما نتوانیم با هم گفت‌وگو کنیم، مهارت حل مسئله را نداشته باشیم، مهارت مواجهه با بحران را نداشته باشیم، آسیب‌ها به وجود می آید.

وی تاکید کرد: وظیفه گسترش این مهارت از سطح خانواده و مدرسه و دانشگاه شروع می‌شود و حتما نهادهای مختلف اجتماعی و فرهنگی و مساجد هم در این زمینه وظایفی دارند و البته وزارت بهداشت هم در این زمینه وظایفی دارد که باید انجام دهد.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه