رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور خود:
درختان تهران با مصوبه برج باغ ها از بین رفتند/صدای اصلاحات کمتر از صدای اعتراضات مردمی شنیده می شود
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران یکی از دلایل از بین رفتن درختان را مصوبه برج باغ های شورای شهر در سنوات گذشته دانست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، سید آرش حسینی میلانی در نطق پیش از دستور خود در پنجاهمین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به درختان و فضای سبز تهران و تاثیر آن در کاهش آلودگی هوا افزود: امیدواریم شورای شهر با لغو طرح برج باغها اثری ماندگار به جای بگذارد و مانع از تخریب باغهای باقی مانده تهران شود.
وی در ادامه با اشاره به فرارسیدن سالروز درگذشت دکتر مصدق و همچنین زادروز آیت الله طاقانی بیان کرد: آنچه که باید در این فرصت کوتاه به آن اشاره کنم، لزوم پاسداشت و گرامیداشت این دو بزرگ مرد ایران زمین برای تاریخ و نسلهای آینده است.
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با اشاره به بخش هایی از سخنرانی مرحوم آیت الله طالقانی که 15 اسفند سال 57 ادامه داد: آیتالله طالقانی در این سخنرانی خود مطرح کرده بودند شخص دکتر مصدق که بود؟ دکتر مصدق مردی بود تحصیلکرده ولی در زندگی اشرافی، در طبقه اشراف در دربار و یا پیرامون دربار تغییر کرد، تحول یافت، مرد ملت شد. مرد اجتماع و نهضت شد. همان طوری که قرآن درباره موسی بیان میکند، دکتر مصدق با همکاری مرحوم مدرس این راه را باز کرد و این فکر را نشان داد که نه روس و نه انگلیس، بلکه ملت و این ملت است که باید سرنوشتش را خود به دست گیرد و راهش را بیابد و پیش رود. شخصیت دکتر مصدق مانند پزشک ماهری، انگشت روی نقطه درد گذاشت و گفت ما باید در دنیای شرق و غرب، بیطرف باشیم. تز عدم تعهد را عنوان کرد. تزی که بعدها از سوی «ناصر»، «نهرو» و «سوکارنو» دنبال شد و اکنون رو به توسعه است.
وی یادآور شد: مرحوم طالقانی نماد وحدت و مدارا در جامعه ماست و قطعا این منش او برای شرایط امروز ما درسهای بسیاری دارد. وی در بخش دیگری از سخنرانی خود در سال 57 مطرح کرده است: حالا رسیدهایم به یک سرفصل تاریخی. دولتی داریم، نمیتوانیم به این دولت سابقه سوءنظر بدهیم. باید ضعفها را از بین ببریم، منفی را از میان برداریم، مثبتها را تقویت کنیم، شماها به جای فرزند من هستید، شما اشتباه بکنید من تذکر میدهم، من اشتباه کنم شما مرا از اشتباه درمیآورید. ما همه جزء یک خانواده هستیم. باید با هم بسازیم و اختلافمان در حد اختلافات یک خانواده باشد، بدانید که همه با هم برادریم. بدانید که باید با هم زندگی کنید.
میلانی با اشاره به اینکه در پایان سال 96 قرار داریم تاکید کرد: امسال هم رنگ امید داشت و هم زمزمه بیم. در ابتدای امسال شاهد حرکتی مهم از سوی مردم بودیم. مردم با رای قاطع و یکپارچه خود به لیست اصلاحطلبان تکرار کردند که به اصلاحات اعتقاد دارند و اصلاحطلبی را بهترین رویکرد در عرصه مدیریت شهری میدانند.
به گفته وی؛ سال 96 روی دیگری هم داشت که خود را در اعتراضات دی ماه نشان داد. اعتراضات مردم نه محصول نارضایتی آن ها از روند تحولات در چند ماه اخیر بلکه محصول انباشت طولانیمدت مطالبات به حقی است که متاسفانه در سالهای گذشته از سوی برخی مسئولان وقت پاسخ داده نشد و نشنیدن صدایی است که روزبهروز قویتر میشود .
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه مردم از نحوی اداره کشور ناراضی هستند، گفت: برما واجب میکند به صورت مضاعف پاسخی درخور به صدای بیمها و انباشت مطالباتشان داشته باشیم. ما باید قدردان مردمی باشیم که هم به پای صندوقهای رأی میآیند و هم خواستهها و مطالباتشان را بیان میکنند. ا ندر حالی است که اکنون صدای اصلاحات کمتر از صدای اعتراضات مردمی شنیده می شود.
وی با اشاره به اینکه مردم شایسته دریافت بهترین خدمات و امکانات شهری هستند، افزود: چاره کار رعایت متعهدانه اصول هشتگانه حکمروایی خوب است. مشارکت، حاکمیت قانون، شفافیت، مسئولیتپذیری، پاسخگویی، وفاق عمومی و آشتی ملی، عدالت و برابری همگان در برابر قانون، اثربخشی و کارایی. در این چارچوب، همه جریانهای سیاسی علی رغم اختلاف نظرهایشان باید در اداره امور کشور به توافقی پایدار و مبنایی برسند و بر این اساس، آشتی و وحدت ملی را زمینهساز شوند.
به اعتقاد آرش مبلانی؛ در این مسیر، اصول قانون اساسی بهعنوان میثاق ملی مبنای وفاق عمومی شود و راه اصلاح و پیشرفت کشور با مشارکت همگانی هموارتر شود. باید توجه داشت که کشور دیگر هیچ منبع و ظرفیتی برای هزینهکرد در اختلاف و تفرقه و تنشهای سیاسی و اجتماعی ندارد.
وی با اشاره به اینکه صلاحطلبان باید بکوشند و هشیار باشند که به تعصب و خودشیفتگی دچار نشوند، بیان کرد: باید بهجای محافظهکاری و توجیهگری، به اصلاح مستمر گفتمان اصلاحات بیندیشیم و اندیشه و برنامههای خود را پرنشاط و سرزنده در اختیار ملت قرار دهیم. این ملت از خشونت و آشوب و اخلال و هرج و مرج هیچ خیری ندیده است. ازآنرو است که دست رد بر خشونتطلبی میزند و هیچ روی خوشی به آشوبطلبی و اخلال و نفرتپراکنی و وحشتآفرینی شبکههای بههمپیوسته و همافزای ترور و ارعاب و دروغ نشان نخواهد داد.
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران در بخش دیگری اط صحبت های خود با اشاره به درختان چنار تهران یادآور شد: تهران در قدیم به شهر چنارها شهرت داشته است. جهانگردان و سیاحان بسیاری از چنارهای تهران نوشتهاند و برخی از آن ها تهران را چنارستان نامیدهاند. همچنین باغهای تهران، یادگار پدران و مادرانی است که با عشق و دلسوزی آن ها را به ما سپردند و وظیفه امروز ما، انتقال این میراث مشترک به نسلهای آینده است.
وی گسترش بی رویه شهر را یکی از عوامل لز بین رقفتن فضای سبز دانست و تاکد کرد: این در حالی است که فضاهای سبز و باغها فقط مختص به صاحبان آن ها نیستند، بلکه جزو میراث سبز شهر تهران هستند. دیرزمانی است مافیای باغ خواری و سوداگران زمین به جان سرسبزی شهر افتادهاند.
به اعتقاد میلانی، درختان تهران که مایه تازگی هوای شهر بودند، به بهای گزاف «طرح برج باغها» از ریشه برکنده شدند. آنچه باقی مانده، نمایی از شهری است که دوستدار درخت و سبزی و طبیعت نیست. در این راستا امید است شورای شهر تهران میراثی ماندگاری با لغو طرح برج باغها از خود بجای بگذارد و مانع از تخریب معدود باغهای باقی مانده شود.
وی با اشاره به مصوبات شورای شهر تهران درباره حفظ درختان گفت: براساس مصوبه شورای شهر، سازمان پارکها موظف است گزارش طرح شناسنامه باغات را تهیه کند که خوشبختانه مقارن با هفته منابع طبیعی گزارش مذکور برای دو هزار و 347 پلاک به شورای شهر ارسال شده است.
عضو کمیسیون محیط زیست شورای شهر تهران با اشاره به مشکلات اجرای این طرح از سوی شهرداری تهران افزود: تا زمانی که طرح شناسنامه باغات به طور کامل توسط شهرداری به شورای شهر برای بررسی و تصویب ارسال نشود ما دچار ابهامهای آماری در رابطه با فضاهای سبز مجتمعها و باغات خواهیم بود. لازم است سازمان پارکها تکمیل طرح شناسنامه باغات را تسریع کند.
وی با تاکید بر اینکه برای کاهش مشکلات زیست محیطی شهر تهران تنها انجام پژوهش و مطالعه کافی نیست ادامه داد: باید برای حفظ و مانایی میراث مشترک شهریمان در کنار هم باشیم، گفتوگو کرده و درهای شورا را به روی دانشگاهیان، صاحبنظران، خبرگان محلی و فعالان مدنی بگشاییم. باید تلاش کنیم ظرفیت بینظیر نهاد شورایاری در تهران را به منزله یک فرصت ببینیم و دایره مشارکت شورایاران و معتمدان محلی را در فرایندهای نظارتی و تصمیمسازی افزایش داده و جسم و جان شهر را اعتلا بخشیم.
میلانی با اشاره به سکوت و بی تفاوت اصلاح طلب ها در اداره کشور بیان کرد: باید سر مسائل مهم ملی و شهری همفکری کرده تا بتوانیم برای خروج از این بحرانها طرحی نو دراندازیم. در این رابطه ارزیابی عملکرد شش ماهه شورای پنجم، چشمانداز مشارکت همگانی را در سال آینده برای شورا و مردم روشنتر خواهد ساخت.
ارسال نظر