وزیر علوم تاکید کرد
پارک های علم و فناوری ۴۲ هزار اشتغال پایدار را ایجاد کردهاند/رویکرد دانشگاه های حل چالش های موجود در جامعه است
وزیر علوم گفت: پایه علمی فناوری را به عنوان یکی از مسائل مهم و تأثیرگذار در کشور سالهاست که مورد توجه قرار داده ایم و پارک های علم و فناوری بیش از ۴۲ هزار اشتغال پایدار را ایجاد و حمایت کردهاند.
به گزارش خبرگزاری موج، منصور غلامی، وزیر علوم در نوزدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور که در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: پایه علمی فناوری را به عنوان یکی از مسائل مهم و تأثیرگذار در کشور سالهاست که مورد توجه قرار داده ایم. الان تعداد زیادی از شرکت های دانش بنیان داریم که تحت حمایت پارک های مرکز رشد قرار دارند. همچنین ۱۲۰۰ شرکت دانش بنیان در پارک ها و مراکز رشد داریم که از این مجموعه چیزی بیش از ۴۲ هزار اشتغال پایدار را ایجاد و حمایت کردهاند پس طبیعی است کارهای علمی فناوری را به عنوان مراکز مهم و تأثیرگذار مورد توجه قرار دهیم.
وزیر علوم ادامه داد: همچنین در استان ها برای استقرار این پارک ها کارهای زیادی صورت گرفته و ما در ادامه فعالیت این پارک ها برای حل مسائل مشکلات ملی هدف گذاری کرده ایم و در کنار یک مشارکت کم سابقه تعدادی از دانشجویان کشور به صورت یک جمع کنسرسیومی در حوزه محیط زیست کشور فعالیت خودشان را شروع کردهاند تا چالشهای این مسئله را برطرف کنند تا بتوانیم راهکارهایی برای جلوگیری از مشکلات محیط زیست را ارائه دهیم.
غلامی با بیان اینکه در حوزه صنعت رویکرد دانشگاه های رویکرد حل چالش های موجود در جامعه است گفت: تلاش شده در شرایط فعلی بتوانیم مواد اولیه به ویژه قطعات را به دست دانشمندان خودمان بسپاریم تا از طریق آن ها ایجاد شود و شاهد یک حرکت ماندگار در سطح ملی باشیم.
او افزود: همچنین امسال برای اولین بار از بخش خصوصی خواسته شده که نیازهای خودشان را در بخش فناوری مطرح کنند تا با ورود به این مسائل در جهت حل آنها همکاری لازم را در صنایع اجرایی و صنعتی آغاز کنیم. ما همچنین در آیین نامه ارتقا تغییراتی را ایجاد کردهایم که به دانشگاه ها ابلاغ خواهد شد. ضمن اینکه پروژه های کاربردی و تحقیقات کاربردی که در حوزه کاربرد موثر هستند امتیاز ویژهای برای آن قائل شدهایم. علاوه بر آن در مورد پایان نامه هایی که بتواند مشکلات جامعه را حل کنند حمایتهای مالی جداگانه در نظر گرفته شده که به خصوص در سال ۹۸ به این پروژه ها اختصاص داده خواهد شد.
او اضافه کرد: در حوزه پارک های علم و فناوری و در تامین منابع اعتباری آنها تا حدودی علیرغم مشکلات بودجهای که امسال داشتیم، در لایحه بودجه ۹۸ افزایش اعتبار خواهیم داشت و به نسبت خوب است و میتواند تأثیر خودش را در سال آینده برای حمایت از پارکهای علم و فناوری ایجاد کند.
غلامی با اشاره به کاری که در راستای تاثیرگذاری کارهای دانشگاهی در توسعه اقتصادی و اشتغال و کارآفرینی صورت گرفته است گفت: طرح مهارت افزایی دانشگاه را داشته ایم که مربوط به سال گذشته است. به این صورت که دانشجویانی که در حال تحصیل هستند در زمینه های شغلی و در زمینههای مورد علاقه آنها در کارگاه های ویژه آماده اشتغال پذیری بعد از فارغ التحصیلی قرار بدهیم و مهارتهایی را در زمینه رشته تحصیلی شان بیاموزند که بعد از فارغالتحصیلی بتوانند در جامعه خودشان را عرضه کنند.
وی اظهار داشت: کار دیگری که انجام گرفته این است که ببینیم دانش آموخته های دانشگاه های ما به هدف و مقصد مورد نظر از نظر تربیتی و آموزشی رسیدهاند یا نه؟ این رصد از طرف وزارت علوم صورت گرفت به این صورت که بررسی می کنیم ببینیم این افراد کجا شاغل شدند؟ آیا در رشته تخصصی خود کار میکنند؟ و در راستای آن تصمیماتی از جمله کاهش یا حذف برخی رشته ها و یا افزایش ظرفیت رشته ها خواهیم داشت.
وزیر علوم در پایان تاکید کرد: کار دیگری که وزارت علوم در جهت توسعه برنامههای راهبردی حوزه فناوری انجام داده این است که ما ۱۰ استان را انتخاب کردیم تا در آنجا برنامه آمایش کشوری را انجام دهیم این برنامه بر اساس نیاز هر استان و مسیر های تأثیرگذار در رفع مسائل و مشکلات پیش رو خواهد بود.
ارسال نظر