English

سونوگرافی برای جنین ضرر دارد؟

بسیاری از پزشکان نسبت به انجام سونوگرافی‌های غیرضروری، تعدد آنها و صدمه‌ای که این معاینه‌ها می‌توانند در ماه‌های مشخصی از بارداری روی جنین بگذارند، هشدار می‌دهند.

سونوگرافی برای جنین ضرر دارد؟

به گزارش خبرگزاری موج، برای پاسخ دادن به پرسش‌هایی از قبیل سلامت جنین در شکم مادر ، پزشکان نخستین سونوگرافی از جنین را در زنان باردار بین هفته‌های ۹ام تا ۱۲ام انجام داده که از طریق آن می‌توان موارد زیادی را در مورد وضعیت سلامتی جنین تشخیص داد. با سونوگرافی حتی امکان تشخیص جنسیت جنین پس از گذشت چند ماه وجود دارد.

دویچه‌وله در گزارشی در این باره آورده است: بیشتر مادرها پس از سونوگرافی از پزشک می‌خواهند که یک نسخه از عکس‌های سونوگرافی از جنین‌شان را به آنها بدهد؛ برای نشان دادن به بستگان یا برای یادگاری. اگرچه پزشکان معمولا مخالفتی با این مسئله ندارند، اما موظف نیستند این تصاویر را حتما در اختیار پدر و مادر قرار دهند. پزشکان حتی در این مورد هشدار می‌دهند چرا که والدین ممکن است دست به تفسیرهایی نابه‌جا بزنند که از نظر پزشکی پایه و اساسی ندارد اما آنها را مردد می‌کند.

همه کارشناسان بر سر این مسئله توافق دارند که تصاویر چه دو بعدی، سه بعدی یا چهاربعدی برای مادر و جنین ضرری ندارند. با این حال انجمن آلمانی سونوگرافی در بخش پزشکی، توصیه می‌کند که از برداشتن چنین تصاویری (عکس و ویدیو) تنها به منظور یادگاری پرهیز شود. توجیه این انجمن این است که سونوگرافی ابزاری است در دست پزشکان برای تشخیص پزشکی و تنها این گروه و متخصصان هستند که می‌دانند چگونه این عکس‌ها باید فهمیده و تفسیر شوند.

در هنگام سونوگرافی چه اتفاقی می‌افتد؟

در هنگام سونوگرافی یا به عبارتی در اثر سونوگرافی، بیمار نه دردی احساس می‌کند و نه اشعه‌ای دریافت می‌کند و امواج صوتی برخلاف پرتونگاری، تأثیر منفی روی جنین و سلول‌های آن ندارند. پزشک با کمک این امواج می‌تواند اندام‌های گوناگونی را معاینه کند. امواج صوتی تصاویری از بافت‌ها و ارگان‌های داخلی بدن انسان می‌دهند که پس از پردازش بر روی مانیتور قابل مشاهده است.

این سونوگرافی‌ها معمولا برای بررسی ضربان قلب، تخمین مدت بارداری، موقعیت جنین و ناهنجاری‌های احتمالی به کار گرفته می‌شود. با این حال بسیاری از پزشکان نسبت به انجام سونوگرافی‌های غیرضروری، تعدد آنها و صدمه‌ای که این معاینه‌ها می‌توانند در ماه‌های مشخصی از بارداری روی جنین بگذارند، هشدار می‌دهند.

تجارتی پرسود برای پزشکان آلمانی

درحالی که پزشک در حال سونوگرافی است، والدین هم این امکان را دارند که حرکات جنین را روی صفحه‌ی نمایش کوچکی دنبال کنند.

برای برخی از پدر و مادرها تماشای این تصاویر از جنین روی صفحه نمایش، تجربه‌ای منحصر به فرد است و عده‌ای هم وجود دارند که می‌خواهند این تجربه را با دیگران قسمت کنند. برای این دسته هم در آلمان بازاری به راه افتاده؛ هزینه ضبط این تصاویر در آلمان بسته به اینکه تصاویر سه بعدی باشند یا برای مثال روی یک فلش ذخیره شوند، رنگی باشند یا چه جور بسته‌بندی شوند، تکی باشند یا در آلبوم و ...  بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ یوروست.

"Baby-TV"، ایده‌ای تجاری است که به نظر می‌رسد در آلمان طرفداران زیادی پیدا کرده است. با این حال با توجه به مشکلات احتمالی ناشی از تجاری شدنِ این شیوه معاینات پزشکی، قرار است تا پایان سال ۲۰۲۰ میلادی مقررات و بخشنامه‌ جدیدی در مورد حفاظت در برابر امواج اجرایی شود که در صورت پیاده‌شدن آن، امکان ممنوعیت و برچیده شدن بساط استفاده تجاری از سونوگرافی و Baby TV وجود دارد.

بیشتر بخوانید:

راهنمای کامل ماه اول بارداری/ نکاتی طلایی که مادران باید در ماه اول بارداری بدانند

راهنمای کامل ماه دوم بارداری/ دغدغه ها و مراقبت های ماه دوم بارداری چیست؟

راهنمای کامل ماه سوم بارداری/ در ماه سوم بارداری چه می گذرد؟

راهنمای کامل ماه چهارم بارداری/ در ماه چهارم بارداری چه می گذرد؟

راهنمای کامل ماه پنجم بارداری/ نکاتی طلایی که مادران باید در ماه پنجم بارداری بدانند

راهنمای کامل ماه ششم بارداری/ نکاتی طلایی که مادران باید در ماه ششم بارداری بدانند

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه