خدایی:
۸۳۲ هزار و ۲۸۹ نفر در کنکور سراسری ۹۸ مجاز به انتخاب رشته شدند
رئیس سازمان سنجش کشور با بیان اینکه ۹ درصد داوطلبان در آزمون غایب بودند، گفت: تعداد ۸۳۲ هزار و ۲۸۹ نفر در این دوره از کنکور سراسری مجاز به انتخاب رشته شدند.
به گزارش خبرگزاری موج، ابراهیم خدایی ، رئیس سازمان سنجش کشور در نشست خبری خود گفت : آزمون سراسری ۹۸ با شرکت بیش از یک میلیون داوطلبان در ۵۱۸ حوزه امتحانی و ۱۹ کشور خارجی برگزار شد.
او ادامه داد: در آزمون سراسری امسال بیشترین شرکت کننده در آزمون تجربی بود.
رئیس سازمان سنجش کشور با بیان اینکه ۹ درصد داوطلبان در آزمون غایب بودند، گفت: تعداد ۸۳۲ هزار و ۲۸۹ نفر در این دوره از کنکور سراسری مجاز به انتخاب رشته شدند.
او با بیان اینکه نسبت به پارسال افزایش ظرفیت داریم و از مجموع ۷۶۷ هزار ظرفیت، ۵۶۶ هزار نفر رشته بی آزمون است.
رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور ادامه داد: ۱۲۸ هزار نفر ظرفیت روزانه است و در رشته پزشکی ۸ هزار و ۳۸ نفر افزایش ظرفیت داشته ایم.
خدایی با اشاره به سهمیه کنکور مناطق سیل زده گفت: به داوطلبان استانهای گلستان، خراسان شمالی، لرستان و خوزستان ۵ درصد سهمیه اضافی داده شده و خانوادههایی که آسیب کامل دیدند با تایید فرمانداری و با احتساب دو برابر تعهد خدمتی در محل سکونت، می توانند از این سهمیه استفاده کنند.
او درباره انتخاب رشته بیان کرد: فرآیند انتخاب رشته از ۲۰ مرداد ۹۸ آغاز میشود و تا ۲۴ مرداد ادامه دارد. انتخاب رشته با آزمون و سوابق تحصیلی در سامانه وجود دارد و کلیه داوطلبان حتی آنهایی که در آزمون هم شرکت نکرده باشند در رشته های با سوابق تحصیلی میتوانند، انتخاب رشته کنند.
رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور ادامه داد: برای انتخاب رشته ۳ بسته راهنما وجود دارد یکی ویژه نامه انتخاب رشته، سیستم مجازی انتخاب رشته و علاوه برآن کارگاه های انتخاب رشته برای آموزش پرورش برگزار شد و داوطلبان میتوانند از پایگاه آموزش و پرورش استفاده کنند.
خدایی با اشاره به متخلفین انتخاب رشته بیان کرد: این مراکز برای کلاهبرداری و سودجویی مالی داوطلبان را به حاشیه میکشانند اما به کمک انتخاب رشته مجازی کار انتخاب رشته درست انجام میشود.
*حق انتخاب نظام جدید و قدیم به داوطلبان کنکور ۹۹ داده شد
او تصریح کرد: در آزمون سال ۹۹ حق انتخاب نظام جدید و قدیم به داوطلبان داده شده است البته حواشی برای طراحی سوالات به وجود آمد اما سازمان سنجش با ساز وکارهای فنی سوالات را تدوین کرد.
خدایی در پایان گفت: سختی و آسانی سوالات با نظرات طراحان بود و گفتیم که اگر پس از آزمون مشخص شود سوالات نظام قدیم سخت تر از سوالات نظام جدید باشد و هم ترازی انجام میشود اما با بررسی ها بحث هم ترازی انجام شد و در گروه انسانی اقتصاد و ریاضی سوالات نظام جدید سخت تر از نظام قدیم بود؛ در این گروه هم ترازی انجام میشود و نمرات هم در کارنامه آنها قابل مشاهده است.
بیشتر بخوانید؛
ارسال نظر