موج گزارش می دهد؛
مسیر پر پیچ و خم مونسان برای وزارت میراث فرهنگی و گردشگری
در حالی علی مونسان برای اخذ رای اعتماد به عنوان وزیر وزارت میراث فرهنگی و گردشگری به مجلس می رود که گردشگری ایران نتوانسته با وجود شعارهای فراوان به اهداف خود برسد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، فردا علیاصغر مونسان به عنوان نماینده دولت برای سمت وزارت میراث فرهنگی و گردشگری عازم مجلس می شود تا رای اعتماد را از نمایندگان مجلس دریافت کند و سیاست های میراث فرهنگی و گردشگری را در چارچوب یک وزارتخانه پیش ببرد. ایران که از نظر جاذبه های گردشگری جز چند کشور نخست جهان بوده و تنها کشوری است که توانسته 8 شهر خود را ثبت جهانی کند، هنوز نتوانسته از این ظرفیت خود بهره مند شود، هرچند کاندیدای وزارت میراث فرهنگی و گردشگری معتقد است که یک سال اخیر آمریکایی ها، گردشگری ایران را به شدت تحت تاثیر قرار داده اند و با فضای ایران هراسی و مذاکره با آژانس های خارجی برای توقف همکاری با ایران، رشد گردشگر در ایران را کند کرده اند، با این حال اقداماتی نیز در سطح منطقه انجامشده تا کشورهای همسایه بتوانند بدون روادید یا مهر گذرنامه به ایران سفر کنند.
*چالش مونسان در گرفتن رای اعتماد از مجلس
برخی از نمایندگان مجلس و بخش خصوصی اتاق بازرگانی ایران در این باره معتقدند رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در زمان تصدیگری خود بر این سازمان عملکرد خاصی نداشته و این موضوع رای اعتماد او در مجلس را به چالش خواهد کشید، هرچند خوش معتقد است در سال های اخیر در مقررات زدایی و کاهش استعلامات اقداماتی انجام دادهاند و تا حدودی از بروکراسی اداری کاستهاند و مدت زمان اخذ مجوزها برای یک فعالیت گردشگری را از ۱۶ ماه به یک ماه کاهش دادهاند. البته این تمام خواسته فعالان گردشگری نیست و هنوز در زمینه زیرساخت های گردشگری و میراث فرهنگی مشکلات عدیدهای وجود دارد که رئیس سازمان میراث فرهنگی بر آنها چشمبسته است.
مجید رضا حریری عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر اینکه گردشگری بدون میراث فرهنگی و صنایعدستی معنایی ندارد، گفت: در شرایطی که ایران کشور مدرنی نیست برای جذب گردشگری باید روی آثار فاخر ملی و صنایعدستی تاکید کند، در حالی که اینگونه نیست و هنوز صنایعدستی ایران بدون بستهبندی و تزئینات عرضه میشود و تنها به دلیل بیتوجهی به جزئیات مورد بیمهری قرارگرفتهاند و همین مساله کارکردهای این بخش را کاهش داده است.
*نیاز به اقامتگاه های بومگردی در توسعه گردشگری
یک عضو جامعه گردشگری ایران با اشاره به اینکه گردشگری در سالهای گذشته چندوجهی دیده نشده است، به خبرنگار موج گفت: در حال حاضر علاوه بر اینکه جاذبههای گردشگری کشور باید به خوبی در داخل و خارج از کشور معرفی شوند، باید اقامتگاههای مناسب در تمام مناطق کشور ایجاد شود و این به معنای این نیست که حتما هتل های لوکس ایجاد شود، بلکه در برخی موارد خانههای بوم گردی میتواند مورد استقبال گردشگران قرار گیرد. ازاینرو مسوولان باید در تشویق سرمایهگذاران در مناطق محروم به ایجاد سکونتگاههای بوم گردی تلاش کنند و از طرف دیگر صنایعدستی همان مناطق را که بازگوکننده هویت آنجاست را در پکیجی مناسب عرضه کنند تا عنوان سفیری برای گردشگری ایران در معرفی هویت بومی و ملی ایران موثر واقع شود.
ماندانا صادقی با اشاره به ضرورت تقویت صنعت حملونقل ریلی در رونق گردشگری، افزود: طبق آمارهای جهانی در سال گذشته از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون گردشگر بیش از یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون نفر در منطقه خود مسافرت کردهاند و این بدان معناست که از هر ۵ نفر چهار نفر به کشورهای همسایه سفر کرده اند و این موضوع ضرورت توسعه حملونقل ریلی و حتی راهاندازی تورهای در این بخش را نشان میدهد، زیرا این بخش نهتنها هزینه کمتری دارد به دلیل عبور از جاذبههای طبیعی جذابیتهای بالایی برای گردشگران دارد.
او با تاکید بر اینکه آموزش نیروی انسانی یکی دیگری از کلیدیترین وظیفههای وزارت گردشگری برای دستیابی به اهداف این بخش است، تصریح کرد: این موضوع تنها به معنای آموزش کارکنان حوزه گردشگری نیست، بلکه باید از پلیس فرودگاه تا آن روستایی که صنایعدستی عرضه میکند مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، یکی از شعارهای مسئولان در سالهای گذشته جایگزینی درآمد گردشگری به جای نفت بوده، هرچند این شعار تا عمل فاصله زیادی دارد، اما در صورتی که برنامهریزی منسجمی در این بخش انجام شود، به طور قطع میتواند نقش مهمی در اقتصاد ملی داشته باشد، چراکه در همین شرایط کنونی کشوری مانند ترکیه 30 میلیارد دلار است و برای چهار سال آینده هدفگذاری آنها 65 میلیارد دلار است، یعنی درآمدی برابر با فروش یک سال نفت ایران. با این تفاوت که ایران سرمایهگذاری سنگینی در بخش زیرساختهای نفتی انجام داده که ترکیه یکهزارم این سرمایه را در بخش گردشگری انجام نداده است، از طرف دیگر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم صنعت گردشگری قابلمقایسه با هیچ بخشی نیست. حال باید دید که آیا تشکیل وزارت میراث فرهنگی و گردشگری میتواند درآمد گردشگری ایران را از 11.8 میلیارد دلار سال 97 بالاتر ببرد یا این وزارتخانه نیز درگیری سیاستگذاریها و...باقی میماند.
ارسال نظر