English

تشریح جزئیات اجرای طرح شهید قاسم سلیمانی در تهران

دبیر اجرایی طرح شهید سلیمانی جزئیات اجرای طرح شهید قاسم سلیمانی در تهران را تشریح کرد.

 تشریح جزئیات اجرای طرح شهید قاسم سلیمانی در تهران

به گزارش خبرگزاری موج، عیسی مالمیر دبیر اجرایی طرح شهید سلیمانی درباره اجرای طرح "شهید قاسم سلیمانی" گفت: در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری، دستورات فرماندهی‌کل سپاه و پیرو تفاهم‌‌نامه سازمان بسیج مستضعفین و وزارت بهداشت، مقرر شد به‌منظور قطع زنجیره انتقال ویروس منحوس کرونا در کشور، طرح مشترکی به‌نام شهید بزرگوار، حاج قاسم سلیمانی را اجرا کنیم.

وی افزود: این طرح سه فاز و سطح مداخله دارد؛ مرحله اول، فاز مراقبت است که طبق تفاهم با وزارت بهداشت، قرار است در سطح تهران بزرگ، پایگاه‌‌های سلامت، مراکز جامع و مراکز منتخب، در اختیار این طرح قرار بگیرند.

مالمیر درباره تأمین نیروی انسانی مورد نیاز، تشریح کرد: در فاز مراقبت، نیروی انسانی شامل مراقبین سلامت، پرستاران و پزشکان است؛ هر تیم، ۱۵نفره و شامل یک پزشک عمومی، چهار پرستار و ۱۰ مراقب سلامت است. مراقبین سلامت که ۱۰ نفر هستند به درب منازل مراجعه و پکیج بهداشتی و بروشور اطلاع‌‌رسانی پیشگیری از کرونا به خانوارها ارائه می‌‌کنند؛ اگر در خانواده‌‌ای فردی مبتلا به کرونا بود یا مشکلی وجود داشت اسامی این خانواده‌‌ها را یادداشت می‌‌کنند و برای اعزام پزشک یا پرستار اقدام می‌‌شود.

وی ادامه داد: ۸۰ درصد این طرح به‌صورت تلفنی یا دوراپزشکی است و ۲۰ درصد، مراجعه فنی و تخصصی داریم؛ پزشکان و پرستاران در پایگاه‌‌های سلامت حضور دارند اما بعد از نیازسنجی که توسط مراقبین سلامت انجام می‌‌شود، این پزشکان و پرستاران به محل‌‌های مورد نیاز اعزام می‌‌شوند.

مالمیر با بیان این‌‌که فاز بعدی، مرحله حمایتی است؛ گفت: در این سطح به‌منظور جلوگیری از تردد بیماران کرونایی، برای تأمین معیشت، ارسال بسته‌‌های حمایتی و پکیج‌‌های بهداشتی صورت می‌‌گیرد؛ همچنین پایگاه‌‌های نواحی مقاومت بسیج به‌صورت محله‌‌محور تقبل کرده‌‌اند که اگر خانواده‌‌ای نیاز به خرید دارد و افراد خانواده، سن بالایی دارند و نباید برای خرید از خانه خارج شوند، پایگاه‌‌های بسیج این خرید را برای آن‌‌ها انجام ‌‌دهند.

مسئول بسیج جامعه پزشکی تهران بزرگ افزود: فاز سوم، مرحله نظارت است؛ در این مرحله تیم‌‌های بسیجی در نواحی مقاومت بسیج رصد می‌‌کنند که آیا اقداماتی که باید در حوزه پیشگیری از بیماری کرونا انجام شود، به‌خوبی صورت می‌‌پذیرد یا خیر؛ در همین راستا چک‌‌لیست‌‌هایی آماده شده و از خانواده‌‌ها سؤال پرسیده می‌‌شود که آیا اطلاع‌‌رسانی، مراقبت و حمایت انجام شده است یا خیر؛ پس از نظارت، میزان موفقیت عملیات سنجیده می‌‌شود و بر اساس آن، برای بازبینی عملیات دستورات لازم داده می‌‌شود.

وی با ابراز این‌‌که مداخلات به‌صورت مراجعه مراقبین سلامت به درب منازل، پالایش اطلاعات و تبدیل داده‌‌ها به اطلاعات معنی‌‌دار است؛ اضافه کرد: پرستارها داده‌‌های جمع‌‌آوری‌شده را به اطلاعات معناداری برای پزشکان تبدیل می‌‌کنند و بر اساس آن، پزشک تشخیص می‌‌دهد که چه مداخله مؤثری را در این حوزه انجام دهد.

مالمیر با اظهار این‌‌که "آنچه الآن اهمیت دارد اقناع‌‌سازی مردم است"، خاطرنشان کرد: بسیج با همکاری و هماهنگی بین‌‌بخشی سایر سازمان‌‌ها و همدلی و همگرایی رؤسای مراکز بهداشتی و دانشگاه‌‌های علوم پزشکی و تمامی ارکان نظام سلامت این طرح را اجرا می‌‌کند.

دبیر اجرایی طرح شهید سلیمانی در تهران با اعلام این‌‌که "تمرکز ما در طرح شهید سلیمانی بر بحث پیشگیری از کروناست"، تأکید کرد: بیشترین اطلاع‌‌رسانی در زمینه پیشگیری از کرونا صورت می‌‌گیرد و عنوان طرح نیز ردیابی و رهگیری بیمارانی است که به کرونا مبتلا شده‌‌‌‌اند. بروشورهایی به‌منظور اطلاع‌‌رسانی تدارک دیده‌‌ایم که در فرماندهی سپاه حضرت محمد رسول‌‌الله(ص) تکثیر شده است و در اختیار نواحی ۲۳گانه تهران بزرگ برای توزیع قرار خواهد گرفت.

مالمیر ادامه داد: این طرح با هدف بیماریابی و محدودسازی افراد مبتلا برای پیشگیری از کرونا اجرا می‌‌شود. در گام اول، اقناع‌‌سازی افراد مبتلا برای رعایت مسائل بهداشتی صورت می‌‌گیرد و در صورتی که فرد مبتلا به کرونا، موارد بهداشتی را رعایت نکرد، حتماً از اسباب و لوازم سلبی و ایجابی نیز استفاده خواهد شد که این امر با هماهنگی وزارت ارتباطات با ستاد کرونای کلان‌شهر تهران صورت می‌‌گیرد.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر استفاده از نقاهتگاه‌‌ها برای قرنطینه بیماران مبتلا به کرونا تصریح کرد: از آن‌‌جا که مردم ایران، خانواده‌‌دوست هستند و فرهنگ‌‌شان به‌صورتی است که بیشتر علاقه دارند بیماران‌‌شان در خانه قرنطینه شوند؛ اولویت با قرنطینه شدن افراد در منزل است اما اگر امکان قرنطینه در منزل افراد وجود نداشت اقامتگاه‌‌هایی در سطح محله‌‌ها تدارک دیده شده است که از روز چهارشنبه یا پنج‌‌شنبه عملیاتی خواهد شد.

دبیر اجرایی طرح شهید سلیمانی در تهران در خاتمه یادآور شد: این طرح به‌صورت پایلوت در چهار منطقه شامل مناطق سه، چهار، ۱۶ و ۱۸ شروع شده است تا اگر نواقصی در این حوزه موجود است رفع و طرح بهتر اجرا شود. این طرح در کلیه مناطق تهران بزرگ از روز شنبه اجرایی خواهد شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه