اسماعیل برات در گفتگو با خبرگزاری موج مطرح کرد:
وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی در تاسیسات گردشگری در سطح مطلوب و قابل قبولی است
سرپرست اداره کل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری کشور ضمن مطلوب دانستن وضعیت بهداشتی تاسیسات گردشگری کشور، از رسانه ها خواست اخابر و اطلاعات واقعی و صحیح را منتشر کنند.
اسماعیل برات ، سرپرست اداره کل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری کشور با اشاره به انجام بازدیدهای مستمر و اخذ گزارش های هفتگی وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی در تاسیسات گردشگری به خبرنگار گردشگری و محیط زیست خبرگزاری موج گفت: بر اساس گزارش های آماری دریافت شده از استان ها، وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی در تاسیسات گردشگری بویژه هتل ها و مراکز اقامتی کشور در شرایط بسیار خوبی است.
وی با درخصوص نتایج عجیب یک پژوهش غیرعلمی منتشر شده در یکی از خبرگزاری های کشور که مدعی عدم رضایت و دغدغه ۶۷ درصد گردشگران خارجی سال ۹۸ از وضعیت بهداشتی واحدهای پذیرایی کشورمان شده است، گفت: برای موفقیت یک طرح پژوهشی و قابلیت استناد و تعمیم نتایج آن به جامعه بزرگ تر لازم است نمونه گیری درستی از جامعه هدف صورت پذیرد. مطمئناً اگر یک طرح پژوهشی وسیع و کامل در حوزه گردشگران خارجی بخواهد صورت پذیرد، اگر هم با اطلاع یا همکاری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری انجام نشود، حداقل باید گروه هدف به درستی انتخاب و نتایج علمی و استاندارد باشند. وی افزود استفاده از تیترهای غیرواقعی و تعمیم اظهار نظرهای بررسی نشده و غیراستاندارد بدون منبع و مأخذ در خصوص فعالان صنعت گردشگری کشور به دور از انصاف و اقدامی غیر حرفه ای است.
سرپرست اداره کل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری کشور تاکید کرد: از رسانه ها و مطبوعات به عنوان یکی از ارکان و عوامل مهم و اساسی در رشد و توسعه جامعه، انتظار می رود با رعایت اخلاق حرفه ای، نسبت به انتشار خبرهای اخبار و آمار و اطلاعات واقعی اهتمام ورزند.
برات با اشاره به درج خبر مزبور افزود: چند پرسش اساسی در این بین مطرح می شود: در بررسی بعمل آمده در طرح به اصطلاح پژوهشی مذکور، شاخص غیر بهداشتی بودن مراکز پذیرایی چه بوده است؟ فقط مشاهده ظاهری از وضعیت ظاهری سالن رستوران یا نهایتا سرویس بهداشتی بوده است؟ بر چه اساسی شرایط احتمالی یک یا چند رستوران بفرض نظرسنجی از «چند گردشگر» تبدیل به نتایج ارزیابی بهداشتی مراکز پذیرایی کشور شده ست ؟
رستوران های غیربهداشتی پلمب می شوند
سرپرست اداره کل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری کشور با اشاره لزوم ارائه چهره ی واقعی از وضعیت گردشگری کشورمان به دنیا گفت: در آیین نامه های بهداشتی بازرسی از مراکز تهیه، طبخ و توزیع مواد غذایی مربوط به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، ده ها آیتم و شاخص بررسی و بازرسی می شود تا عنوان غیر بهداشتی به یک رستوران یا واحد پذیرایی اطلاق گردد و تنها با نظرسنجی محدود و ناقص به نتایج غیرواقعی می رسیم و طبیعتاً چنین نتیجه بدون مبنا و منبع، را رسانه های ما نباید اینچنین پوشش دهند. از رسانه ها و مطبوعات به عنوان یکی از ارکان و عوامل مهم و اساسی در رشد و توسعه جامعه، انتظار می رود با رعایت اخلاق حرفه ای، نسبت به انتشار خبرهای اخبار و آمار و اطلاعات واقعی اهتمام ورزند.
اسماعیل برات خاطر نشان کرد: رستوران های موجود در مراکز پذیرایی و تاسیسات گردشگری تحت نظارت و مراقبت شدید از چند بخش نظارتی مختلف قرار دارند. به غیر از کارشناسان محترم بهداشت مراکز بهداشتی و درمانی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، ناظرین اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ها، بازرسین جوامع و تشکل های حرفه ای گردشگری، ارزیابان بهداشتی مورد تایید و دارای مجوز از وزارت گردشگری در چارچوب وظایف و ارزیابی واحدها، نسبت به نظارت بر عملکرد تاسیسات اقدام نموده و در صورت عدم رعایت موارد بهداشتی، نسبت تعلیق مجوز و حتی پلمپ واحد از طریق مراجع قانونی اقدام می نمایند.
ارسال نظر