یک پزشک عمومی در گفتگو با خبرگزاری موج مطرح کرد؛
اقدامات ضروری روزه داران بعد از واکسیناسیون در ایام ماه رمضان
روزه داران با در نظر گرفتن نکاتی می توانند از عوارض احتمالی ناشی از واکسن کرونا در ایام روزه داری پیشگیری کنند.
محدثه هاشمی پزشک عمومی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج، در پاسخ به این سوال که آیا عوارض واکسیناسیون میتواند برای روزه داران مشکلاتی ایجاد کند؟ گفت: با توجه به احتمال بروز برخی عوارض ناشی از واکسیناسیون و واکنشهای حساسیت سریع مانند سردرد، افت فشار و مشکلات نادر خونی ناشی از برخی واکسنهای محافظت کننده در برابر کرونا، توصیه می شود برای پیشگیری از هرگونه عارضه افرادی که روزه میگیرند پس از تزریق واکسن به رژیم غذایی خود توجه کنند.
وی با بیان این که مصرف غذاهای چرب، پُر ادویه و پُر نمک در وعده سحری و افطار یا شام، علاوه بر ایجاد تشنگی، موجب تضعیف سیستم ایمنی شده و عملکرد طبیعی بدن را در مقابله با کرونا و واکسن مختل می کند، ادامه داد: بهتر است در مصرف مواد قندی و بسیار شیرین مانند زولبیا و بامیه، حلوا، شله زرد و شیرینی ها در وعده سحر و افطار زیاده روی نشود تا سیستم ایمنی بدن پاسخ مناسبی به واکسن بدهد.
بیشتر بخوانید:
کسانی که دارای عذر شرعی هستند نباید در ملاء عام روزه خواری کنند
قیمت زولبیا و بامیه در ماه رمضان ۱۴۰۱ اعلام شد
به گفته هاشمی افراد روزه داری که قصد تزریق واکسن دارند در روز مورد نظر، حتما در وعده سحری و افطار به اندازه کافی مایعات مصرف کنند تا در طول روز دچار کم آبی نشوند.
این پزشک عمومی تاکید کرد: افراد روزه دار در صورت علائم سرگیجه و تهوع پس از واکسیناسیون، بلافاصله استراحت کنند و از مصرف داروهای هورمونی (داروهای ضد بارداری خوراکی، داروهای استروژنی، استروئیدهای آنابولیک و ...) به صورت خودسرانه خودداری کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر افراد پس از تزریق واکسن دچار تب بالا و طولانی مدت شدند حتما در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنند.
ارسال نظر