رئیس سازمان غذا و دارو مطرح کرد؛
شرایط توزیع داروی بیماران SMA/ تداوم واردات سرم
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با تمهیدات صورت گرفته در خصوص تولید و واردات داروهای ضروری در وضعیت مطلوبی قرار دارد و به زودی تمام کمبودها در زمینه این داروها رفع خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری موج، سید حیدر محمدی، با اشاره به افزایش چند برابری تولید آنتی بیوتیکها در آبان ۱۴۰۱، اظهار کرد: تولید شربت آموکسی سیلین که از ابتدای سال ماهانه ۵۵۰ هزار عدد بود، در آبان ماه به یک میلیون و۸۲۰ هزار عدد رسید و شربت آزیترومایسین از تولید ۶۴۰ هزار عدد در ماه به ۲ میلیون و ۱۶۰ هزار عدد و تولید شربت سفکسین با رشد بیش از ۱۰ برابری از ۲۵۰ هزار عدد به ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار عدد رسید.
وی افزود: از اواخر مهر ماه در برخی از اقلام کمبودهایی داشتیم که سریعاً با افزایش تولید توانستیم مشکلات کمبود را در سطح کشور به طور نسبی رفع کنیم؛ به عنوان مثال شربت استامینوفن از تولید ۳۷۰ هزار عدد در ماه به ۴ میلیون و ۳۷۰ هزار عدد در آبان ماه رسید که با دپوهایی که از قبل داشتیم مجموع موجودیها به ۶ میلیون رسید.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به تأمین سرم از مسیر تولید و واردات گفت: تا زمانی که تولید بتواند پاسخگوی تقاضا در بازار باشد، واردات سرم را ادامه میدهیم.
محمدی با اشاره به کاهش میزان صادرات دارو طی سالهای اخیر به دلیل ارز ترجیحی، گفت: بر اساس قوانین تجاری و ارزی کشور، کالاهایی که با ارز ترجیحی به کشور وارد میشوند به هیچ عنوان اجازه صادرات ندارد.
رئیس سازمان غذا و دارو اظهار کرد: تأمین دارو از زمان تولید یا واردات تا رسیدن به انتهای زنجیره زمانبر است و ممکن است از زمان تولید تازمانی که دارو به دست مصرفکننده نهایی برسد دو الی سه هفته به طول انجامد؛ برخی کمبودهای فعلی به همین دلیل است و هیچ ارتباطی به وجود نقص در روند تولید ندارد.
محمدی با بیان اینکه در هیچ نقطه از کشور قطع دسترسی به دارو نخواهیم داشت، افزود: در صورت بروز کمبود، در کمتر از ۲۴ ساعت دارو با هواپیما به شهر مربوطه ارسال میشود، اما کمبودهای مقطعی داروهای ضروری که در حال حاضر در برخی از شهرها شاهد آن هستیم نهایتاً تا پایان هفته جاری به طور کامل رفع خواهند شد.
وی افزود: واردات دارو تا زمانی که کمبود به طور کامل رفع شود و تولید داخل به تنهایی بتواند نیاز را تأمین کند، ادامه خواهد داشت.
رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص توزیع داروهای SMA، اظهار داشت: در سراسر جهان به تجمیع واحدی در خصوص اثرات این دارو وجود ندارد با این حال از حدود دو ماه گذشته این داروها در کشور تأمین و از چهارشنبه هفته گذشته توزیع آن در بین بیماران کمتر از ۱۰ سال کشور آغاز شد.
به گفته وی، توزیع این داروها در دو بخش که اولویت اول بیماران زیر ۱۰ سال بودند به صورت رایگان در حال انجام است و اولویت دوم که بیماران بالای ۱۰ سال هستند پس از تأیید و بررسی اثربخشی مصرف آن، خواهد بود.
رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه داروهای SMA به هیچ عنوان تا پیش از این در کشور وجود نداشت، اظهار کرد: اولین مرحله توزیع در تاریخ کشور است، مطالعات در زمینه اثربخشی داروهای SMA برای اولویت دوم یعنی بیماران بالای ۱۰ سال همچنان در حال انجام است و به محض آماده شدن نتایج مطالعات، توزیع را در بین بیماران آغاز خواهیم کرد.
محمدی خاطرنشان کرد: برخی داروهایی که به صورت آزاد و بدون توجه به شرایط خاص نگهداری، وارد و در خیابان به مردم فروخته میشوند، مورد تأیید نبوده و فاقد اثربخشی هستند.
ارسال نظر