رئیس سازمان محیط زیست:
رایزنیهای مناسبی بین ایران با کشورهای ترکیه، عراق و سوریه برای تامین حقآبههای پاییندست انجام شده است
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ابراز داشت: اخیرا رایزنیهای مناسبی بین جمهوری اسلامی ایران با کشورهای ترکیه، عراق و سوریه برای تامین حقآبههای پاییندست انجام شده است و امیدواریم با برگزاری نشستهای دوجانبه بیشتر بتوانیم به همگرایی بهتری در زمینه تامین حقآبهها برسیم.
به گزارش خبرگزاری موج، علی سلاجقه در حاشیه اجلاس بینالمللی مقابله با توفانهای ماسه و گرد و غبار در جمع خبرنگاران رسانههای بینالمللی در پاسخ به سوال خبرنگار یک رسانه عراقی درباره عدم تامین کافی حقآبه های ایران و عراق توسط دولت ترکیه از رودخانههای مرزی گفت: اولین حقآبهای که باید تامین شود، حقآبه طبیعت است و معمولا در پروژههای عمرانی اولین حقآبهای که سلب میشود، حقآبه طبیعت است. در حوضههای آبخیز دجله و فرات متاسفانه این اتفاق رخ داده و کشورهایی نظیر ایران، عراق و سوریه که در پاییندست قرار گرفتهاند، با این مشکل مواجه شدهاند.
وی افزود: اخیرا رایزنیهای مناسبی بین جمهوری اسلامی ایران با کشورهای ترکیه، عراق و سوریه برای تامین حقآبههای پاییندست انجام شده است و امیدواریم با برگزاری نشستهای دوجانبه بیشتر بتوانیم به همگرایی بهتری در زمینه تامین حقآبهها برسیم.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: متاسفانه شاهد هستیم که بر اثر تغییر اقلیم، کانونهای بیابانزایی و گرد و غبار در سطح جهان افزایش پیدا میکند و حتی مناطقی از دنیا که دارای جنگلهای باکیفیت مناسب و شرایط اقلیمی و بارشی مطلوب بودهاند، تحت تأثیر چنین شرایطی قرار گرفتهاند.
وی ادامه داد: وجود چنین شرایطی میطلبد که تمام دولتهای جهان، نه فقط ۵۵ کشوری که در معرض تاثیر گرد و غبار هستند بلکه حتی کشورهای منطقه استوایی و کشورهایی که از نظر اقلیمی شرایط مناسبی دارند، حتما در این زمینه همکاری کنند چراکه تغییر اقلیم باعث خواهد شد که این کشورها نیز در سالهای آینده در معرض گرد و غبار قرار بگیرند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: نشست امروز از طرف جمهوری اسلامی ایران و سازمان ملل متحد برگزار شده است که بیش از ۵۰ کشور در آن حضور دارند و امیدواریم چنین نشستهایی باعث همگرایی بهتر بین دولتها شود همچنین نهادهای بینالمللی نظیر فائو، برنامه عمران ملل متحد و برنامه محیط زیست ملل متحد و ... بتوانند برای کاهش این معضل جهانی کمکهای مالی و مدیریتی انجام دهند.
سلاجقه در پاسخ به سوال دیگری درباره افزایش محسوس تعداد روزهای دارای پدیده گرد و غبار در شهرهای مختلف ایران توضیح داد: جمهوری اسلامی ایران از نظر موقعیت جغرافیایی و توپوگرافی در معرض کانونهای اصلی گرد و غبار سایر کشورها قرار گرفته است، بهنحوی که ریزگردها از صحرای آفریقا تا کشورهای حوزه خلیج فارس و غرب آسیا در نهایت وارد ایران میشوند و مناطق مختلف کشورمان را تحت تاثیر قرار میدهد.
ارسال نظر