English

وزیر علوم:

جمهوری اسلامی سرمایه‌گذاری ویژه‌ای بر روی پیشرفت‌های علمی داشته است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به آمارهای مقایسه‌ای حوزه آموزش عالی پیش و پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: این آمار نشان می‌دهد جمهوری اسلامی، بن‌سازه خود را بر اساس علم و فناوری ترسیم کرده و سرمایه‌گذاری ویژه‌ای در این زمینه انجام داده است.

جمهوری اسلامی سرمایه‌گذاری ویژه‌ای بر روی پیشرفت‌های علمی داشته است
به گزارش خبرگزاری موج

، محمدعلی زلفی‌گل امروز با حضور در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به حضور پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن به مقایسه‌ای بین وضعیت آموزش عالی پیش و پس از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: پیش از انقلاب ۲۴ دانشگاه داشتیم و اکنون ۲۴۴ دانشگاه؛ یعنی تعداد دانشگاه ها ۹ برابر شده است. همچنین آن زمان ۱۶۰ هزار دانشجو و امروز ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار دانشجو داریم که تعداد دانشجویان در مقاطعی به ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر هم رسید. تعداد دانشجویان دختر ‌در آن زمان کمتر از ۱۰ هزار نفر و اکنون یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر، تعداد اعضای هیات علمی تمام‌وقت نیز آن زمان ۱۰ هزار نفر و اکنون حدود ۹۰ هزار نفر است که بیش از ۸ برابر شده است. تعداد اعضای هیات علمی خانم نیز در این مدت بیش از ۳۰ برابر شده است.

وی به ارائه آماری در زمینه فناوری پرداخت و ادامه داد: پیش از پیروزی انقلاب اصلا پارک علم و فناوری نداشتیم، اکنون ۵۴ پارک علم و فناوری داریم. همه این آمار نشان می‌دهد جمهوری اسلامی بن‌سازه خود را بر اساس علم و فناوری قرار داده و سرمایه‌گذاری ویژه‌ای در این زمینه انجام داده است.

وزیر علوم در پاسخ به سوالی در مورد دلیل تشکیل معاونت فناوری از ابتدای این دولت گفت: ما اکنون ۵۴ پارک علم و فناوری و بیش از ۲۵۰ مرکز رشد در کشور داریم، با توجه به اینکه وزارت علوم مسئول توسعه علم، تحقیقات و فناوری در کشور است بخش فناوری در وزارت علوم پیش از این کمرنگ‌تر از بقیه بخش‌ها دیده شده بود در حالیکه هدف از تولید علم و پژوهش خلق ثرونت و سرمایه از دانش است. معاونت فناوری در وزارت علوم به شکل ویژه و تخصصی مدیریت پارک‌ها و مراکز رشد را برعهده دارد که پیش از این توسط معاونت پژوهش وزارت علوم انجام می‌شد. با این اقدام توجه ویژه‌ای به بحث نیازمحورکردن پژوهش و تحقیقات و هسته‌های فناور و زایش و رویش شرکت‌های دانش‌بنیان شد.

وی موازی‌کاری این معاونت در وزارت علوم را با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری رد کرد و اظهار داشت: این دو مکمل یکدیگر هستند، وزارت علوم وظیفه زایش و رویش هسته‌های فناور و شرکت‌های دانش‌پایه را برعهده دارد و بعد از آن معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با اعطای مجوز دانش‌بنیانی یا با تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی و دیگر تسهیلات موجب رشد این شرکت‌ها می‌شوند. شرکت‌های دانش‌بنیان به طور کلی تا سطح آمادگی فناوری ۵ و ۶ در وزارت علوم و پارک‌های علم و فناوری و بعد تا سطح آمادگی ۹ توسط معاونت علمی حمایت می‌شوند.

زلفی‌گل همچنین کلید پیشرفت کشور را علم و فناوری و نوآوری دانست و گفت: پیشرفت همه‌جانبه، جزء اهداف کشور است و مقام معظم رهبری بارها در سخنان خود به اهمیت مرجعیت علمی و پیشرت علمی اشاره کرده‌اند و سرمایه‌گذاری شایسته‌ای در این زمینه شده است. پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ما حتی توان ساخت سیم‌خاردار نداشتیم، پزشکان و پرستاران خارجی در کشور کار می‌کردند ولی امروز توانسته‌ایم ماهواره بسازیم، آزمایشگاه‌های پیشرفته داریم، تسلیحات نظامی و امنیتی را توسعه داده‌ایم و تا حد زیادی جلوی خام‌فروشی نفت را گرفته‌ایم. همچنین با وجود تحریم‌های ظالمانه توانسته‌ایم نیاز کشور را در بسیاری حوزه‌ها رفع کنیم و در حال صادرات هستیم.

وزیر علوم در دولت سیزدهم موضوعات ادامه داد: تمام پیشرفت‌های کشور را دانش‌آموختگان دانشگاهی رقم زده‌اند و استقلال کامل با اعتماد به دانشگاه و دانشگاهی ممکن است. اما باید سهم آموزش عالی را از اعتبار عمومی کشور افزایش دهیم تا آزمایشگاه‌ها مجهز شوند، دانشمندان و استادان دانشگاه نگران بودجه تحقیقات خود نباشند و دانشجویان را در صنایع خصوصی و دستگاه‌های اجرایی بپذیریم تا مهارت‌محورکردن آموزش‌ها میسر باشد.

وی با اشاره به احکام مرتبط با آموزش عالی در برنامه هفتم توسعه اظهار داشت: احکام ویژه‌ای در این برنامه مصوب شد که موجب پیشرفت علم و فناوری در آینده می‌شود. یکی از این اقدامات مهارت محورکردن آموزش‌هاست که بر این اساس قرار شد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دستورالعملی را برای حضور دانشجویان در دستگاه‌های اجرایی و صنایع خصوصی بنویسند تا این امر تسهیل شود.

زلفی‌گل ادامه داد: همچنین برای نیازمحور کردن پژوهش ها در کشور، مصوب شد دو وزارتخانه برنامه جامع پژوهانه را تدوین کنند و بر اساس این احکام سازمان برنامه و بودجه باید ۱۵ درصد از کل اعتبارات دانشگاه‌ها را به پژوهش و ۵ درصد را به امور فرهنگی اختصاص دهد. توسعه خوابگاه‌های متاهلی از طریق قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده باید پیگیری شود.

وزیر علوم از افتتاح پارک علم و فناوری بین‌المللی ایران به زودی در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران خبر داد و افزود: سامانه نان یا نظام ایده‌ها و نیازها، سامانه جان یا جریان اقتصاد نوین ایران نیز برای پژوهش‌محور کردن نیازها تاسیس شده است. شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند همه محصولات خود را در سامانه جان به نمایش بگذارنند، این سامانه به زودی با سامانه توان ایران مرتبط خواهد شد و واردات محصولاتی که تولید داخل دارند و در این سامانه ثبت شده اند، ممنوع می‌شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه