طی نامه به وزیر بهداشت؛
هپاتیت C در کشور ریشهکن شد
رئیس انجمن علمی مطالعات بیماریهای کبدی ایران، خواستار اعلام رسمی ریشهکنی هپاتیت C در کشور از سوی وزارت بهداشت شد.
، سیدموید علویان در نامهای به بهرام عیناللهی وزیر بهداشت، عنوان کرد: همانطور که مستحضرید وزارت بهداشت با سالها فعالیت و تلاش مستمر در جهت حفظ سلامت جامعه منجر به کاهش قابلتوجه بار بیماریهای ناشی از هپاتیت B و هپاتیت C در جامعه خصوصاً بیماران خاص شده است.
غربالگری خونهای اهدایی از نظر هپاتیت C از سال ۱۳۷۵ اثر چشمگیری در کاهش شیوع این بیماری در جمعیتهای پرخطر از جمله بیماران هموفیلی، تالاسمی و دیالیزی داشته است.
از سوی دیگر، آغاز برنامه غربالگری تمامی بیماران خاص از نظر هپاتیت C و درمان رایگان آنها در سال ۱۳۸۵ که توسط آن وزارتخانه هدایت و حمایت شده است. همچنین با پیگیریهای شبکه هپاتیت ایران و دانشگاههای علوم پزشکی کشور و مراکز علمی و تحقیقاتی وابسته، از میزان مبتلایان به این بیماری بهطور قابلتوجه کاسته است.
این مدل بهعنوان یک مدل موفق در جوامع علمی خارج و داخل کشور مطرح شده و مورد تقدیر قرار گرفته است. شیوع هپاتیت C در بیماران هموفیلی از ۴۰ درصد به کمتر از یک درصد و در بیماران تالاسمی از ۳۰ درصد به کمتر از یک درصد و در بیماران دیالیزی از ۱۸ درصد به کمتر از یک درصد در سراسر کشور کاهش جدی پیدا کرده است. لازم به ذکر است همکاری انجمنهای مردم نهاد، کانون هموفیلی، انجمن تالاسمی ایران و خانواده بیماران هموفیل و تالاسمی زبانزد است.
درمان رایگان بیش از ۲۰ هزار بیمار خاص مبتلا به هپاتیت C، برگه درخشانی از خدمت خالصانه به این بیماران است که سبب کاهش جدی مرگ و میر ناشی از آن شده است. در بسیاری از استانها، از بیماران خاص مبتلا به بیماری هپاتیت خبری نیست و اولین استان در سال ۱۳۹۶، خراسان جنوبی بود که ریشهکنی هپاتیت C در بیماران خاص انجام داد و از طرف شبکه هپاتیت ایران به مسعود ضیایی، متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری جایزه نینا (Novelty in NoHep activity) اهدا شد.
حال آنچه سبب شد به حضرتعالی نامه بنویسیم این است:
۱- اعلام رسمی حذف هپاتیت C با توجه به کاهش بیش از ۹۰ درصد مبتلایان در بیماران خاص در کشور به سازمان بهداشت جهانی و پیگیری انتقال این تجربه به سایر کشورها؛
۲- تاکید به تمامی مراکز بیماران خاص در کشور تا در صورت مشاهده موارد ابتلای جدید به هپاتیت C با تائید مولکولی (پیسیآر) سریعاً به وزارت بهداشت اعلام کنند، تا پیگیری درمان و ریشهیابی راه انتقال در موارد جدید صورت گیرد.
در خاتمه خواهشمند است دستور فرمائید تمامی مکاتبات اینجانب در مسئولیت قبلی بهعنوان رئیس شبکه هپاتیت ایران، موردبازبینی حضرتعالی و کارشناسان و مدیران مرتبط قرار گیرد.
ارسال نظر