رییس سازمان بهزیستی کشور:
مناسب سازی معابر و ادارات برای افراد دارای معلولیت لطف به آنها نیست
رییس سازمان بهزیستی گفت: مناسب سازی معابر و ادارات برای افراد دارای معلولیت لطف نیست بلکه حق آنها است.
، سید جواد حسینی معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی در نشست خبری که امروز برگزار شد، اظهار داشت: ۱۳ آذر روز جهانی افراد دارای معلولیت است، این روز فرصت خوبی است که دغدغه های این افراد بیشتر شنیده شود.
وی با بیان اینکه میزان معلولیت در دنیا ۱۵ درصد است، افزود: اما این میزان در کشور ما کمتر است، با اقدامات صورت گرفته در حال حاضر ۱۱ میلیون از جمعیت کشور دارای معلولیت هستند که از این تعداد یک میلیون و ۶۰۰ نفر آنها تحت پوشش بهزیستی هستند.
رییس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه معلولین از استعدادهای بی شماری بهره مند هستند، عنوان کرد: در کنار آن ۲۰۲ هزار نفر از افراد دارای معلولیت سالمندهستند ، ۷۵ هزار نفر زنان سرپرست خانوار بوده که این چند وجهی بودن در کنار استعداد آنها وظیفه ای است که کار برنامه ریزان را دو چندان می کند.
بیشتر بخوانید:
نشست خبری معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور
رییس سازمان بهزیستی گفت: مناسب سازی معابر و ادارات برای افراد دارای معلولیت لطف نیست بلکه حق آنها است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: صندوق توسعه حمایت و ایجاد فرصت شغلی معلولین امروز صبح به تصویب رسید و با اعتبار هزار میلیارد تومان با بودجه امسال و بزودی انجام می شود.
حسینی خاطرنشان کرد: یازده اولویت کاری در بهزیستی برنامه ریزی شده که از جمله آن میتوان به اجتماعی سازی، دانش بنیانی تصمیم گیری، خانواده محوری، توانمند سازی، فرصت آفرینی، فراگیر و عادلانه سازی خدمات اشاره کرد.
وی با بیان اینکه در ابتدای هفته گرامیداشت افراد دارای معلولیت جهیزیه به تعدادی از مددجویان بهزیستی اهدا شد، بیان کرد: تا پایان سال متقاضیان جهیزیه مددجویان این سازمان به صفر میرسد.
رئیس سازمان بهزیستی تصریح کرد: طرح های خوبی در بهزیستی آغاز شده است که نیاز است برخی از آنها توقیف، تثبیتی، تصحیح و تاسیس شود.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، خاطرنشان کرد: محله گرایی ۲۰ سال است که در بهزیستی آغاز شده اما نیاز به کار تکمیلی دارد که در این راستا طرح بهزیست محله انجام می شود.
وی گفت: در قالب این طرح از ظرفیت های محله از جمله توانایی افراد و محیط های مانند مدارس و مساجد استفاده می شود.
رئیس سازمان بهزیستی در خصوص با موارد موجود در سیستم غربالگری و مشاوره ژنتیک، عنوان کرد سازمان بهزیستی دارای ۳۳۰ مرکز مشاوره ژنتیک جهت جلوگیری از اختلالات ژنتیکی و مشاوره پیش از ازدواج و بارداری دارد اما به علت عدم جایگاه قانونی، مراجعه به این مراکز اجباری نبوده و تنها در صورت وجود فاکتورهای خطر، افراد به متخصصان ارجاع داده میشوند.
وی با بیان اینکه تا کنون بیش از دو میلیون نفر در راستای آگاهی سازی در خصوص این موضوع توسط این سازمان مورد آموزش قرار گرفتند، تصریح کرد: همچنین با همکاری با آموزش و پرورش خدمات مشاوره و مددکاری به دانشآموزان و خانوادههایشان ارائه گردد که همه این فعالیت های برنامه ریزی شده در راستای مراقبت و پیشگیری دانشآموزان از آسیب اجتماعی است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه از سال ۹۳ تا ۱۴۰۳، حدود ۵۵۰۰ سهمیه استخدامی برای افراد دارای معلولیت در نظر گرفته شده است که از این تعداد تنها حدود ۱۶۵۰ نفر از آنها موفق به جذب شدهاند، گفت: آزمون استخدامی این افراد در سال جاری برگزار گردید و پیگیری نهایی شدن استخدام ها هستیم.
حسینی مهمترین اولویت سازمان بهزیستی را توانمند سازی و اشتغال مددجویان عنوان کرد و گفت: توانمند سازی داری سه مرحله پیشا رهسپاری، حین رهسپاری و فرصتآفرینی می شود.
وی افزود: در سال جاری، سازمان بهزیستی قصد دارد ۶۰ هزار فرصت شغلی برای مددجویان ایجاد کند که بیش از ۵۰ درصد آنها محقق گردیده است.
ارسال نظر